Спокоен последен дебат между Тръмп и Байдън с фокус върху COVID-19

От щаба на Тръмп се оплакаха, че този дебат е трябвало да бъде фокусиран върху външната политика, а не върху коронавируса

дебат
Източник: БГНЕС

дебат

Последният президентски дебат Тръмп - Байдън преди изборите на 3 ноември протече по-спокойно от първия. Основният акцент отново беше фокусиран върху пандемията от коронавируса, проблемите в здравеопазването и икономиката.
 
Бутонът за изключване на неспазващия правилата събеседник или поне заплахата от него изглежда проработи. В началото на втория президентски дебат кандидатите Доналд Тръмп и Джо Байдън бяха по-сдържани.
 
Този път те не се прекъсваха и и използваха по-уважителен тон. Дори когато атакуваха противника си те го правеха спокойно и разумно.
 
 
След остър първи дебат, по време на който постоянните прекъсвания на Доналд Тръмп може да му спечелиха известно предимство пред публиката, президентът видимо беше по-балансиран.
 
От щаба на Тръмп се оплакаха, че този дебат е трябвало да бъде фокусиран върху външната политика - може би това би позволило на президента да изтъкне действията си, които смята за постижения – политиката в Близкия изток, търговията и Сирия.
 
Вместо това дебатът, както и по-ранните дебати, започна и се концентрира до голяма степен върху пандемията от коронавируса - тематични социологически проучвания показват, че американската общественост се тревожи и интересува от тази тема най-много.
 
Доналд Тръмп за пореден път изтъкна фактът, че се работи усилено върху създаването на ваксина, която според него ще бъде готова "след седмици". Той посочи личният си опит за силата на новите лекарства за лечение на болестта и се похвали, че сега е "имунизиран".
 
Байдън, както се очакваше, предприе атака. Той посочи, че Тръмп многократно е обещавал, че болестта ще изчезне сама. Той каза, че има 220 000 загинали американци и може да има още 200 000 до края на годината. И че при този брой жертви никой не би трябвало да желае втори мандат като президент.
 
В спора между двамата кандидати Тръмп продължи да дава надежда, че нещата се оправят и бизнесът и училищата трябва да продължат да работят и да са отворени отново. И когато Тръмп каза, че хората се "учат да живеят" с болестта, Байдън контрира с думите: "Хората се учат да живеят с това?" попита той. "Хората се учат да умират с това".
 
Скандалът с бизнеса на Хънтър Байдън
 
Тръмп още преди дебата даде знак, че ще превърне сина на Байдън Хънтър в тема на дебата. Той заяви, че Байдън лично се е възползвал от бизнес сделките на сина си в Украйна и Китай, като се позовава на последните новини, основани на информация, за която се твърди, че е събрана от преносимия компютър на Хънтър Байдън.
 
Байдън отрече да е получавал каквито и да е хонорари от чужбина. Защитата му беше да отклони разговора към темата за данъците на Тръмп и връзките на настоящия президент с Китай.
 
Джо Байдън обвини администрацията на президента Доналд Тръмп за "престъпните" разделения на семействата на мигранти на границата на САЩ с Мексико.
 
Според съдебно дело, заведено тази седмица от Американския съюз за граждански свободи, родителите на 545 деца, които са били разделени съгласно имиграционната политика на САЩ, все още не могат да бъдат открити.
17:21 | 24 Ноември 2020 г.

Работодателите искат отсрочка на плащането на данъ...

17:21 | 24 Ноември 2020 г.
Във връзка с евентуалното въвеждане на локдаун в България работодателите у нас предлагат на правителството да се организира схема за подп...
17:19 | 24 Ноември 2020 г.

Арматура затрупа строителни работници в София, еди...

17:19 | 24 Ноември 2020 г.
Един загинал и четирима ранени при инцидент на строителен обект в София, научи NOVA.   Трагедията се е разиграла край пазара...
Чесън
17:16 | 24 Ноември 2020 г.

Най-мощните природни антибиотици: хрян, чесън и бо...

17:16 | 24 Ноември 2020 г.
Има храни с чудодейни свойства срещу вируси и инфекции - като хрян, чесън и босилек, пише БГНЕС. Вместо да чакаме в аптеките за скъпи...
Български ансамбъл по художествена гимнастика
17:05 | 24 Ноември 2020 г.

Отборът по художествена гимнастика за девойки зами...

17:05 | 24 Ноември 2020 г.
Националният отбор на България по художествена гимнастика за девойки отпътува днес за украинската столица Киев, където от 26 до 29 ноемвр...
16:51 | 24 Ноември 2020 г.

Съдят група пияни мъже от Разлог, убили кон с мото...

16:51 | 24 Ноември 2020 г.
Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Л.Ц. за извършени от него престъпни деяния: по чл...
цигара
16:43 | 24 Ноември 2020 г.

Три ефективни присъди за телефонни измамници от Вр...

16:43 | 24 Ноември 2020 г.
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца съдът е признал за виновни подсъдимите Д.Г., К.К. и В.А., привлечени към наказате...

гледай на живо

24.11.2020
 • в момента
  Патарински LIVE
 • 18:00
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини