Екшън в НС! Атакист налетя на бой на патриот (ВИДЕО)

Чуколов замери с листи и събори микрофона на Байрактаров

Десислав Чуколов напада Патриотите

Десислав Чуколов напада Патриотите

Екшън в парламента стана причина заседанието да бъде прекратено няколко минути предсрочно. Националисти почти се сбиха, докато лидерите им Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов гледаха сеир и не се намесиха.

Точно в 13.56 атакистът Десислав Чуколов налетя на Димитър Байрактаров, който хулеше Волен Сидеров от трибуната, без обаче да му споменава името. Ясно беше, че Байрактаров подиграва Волен, защото четеше откъси от статията му във в. "Демокрация", озаглавена "Да освободим Альоша от наряд". В нея Сидеров пише, че "там, където е стъпил ботушът на Альоша друго, освен робството, хората не са узнавали". В същото време в момента е отявлен русофил. Чули цитатите от статията, нервите на атакистите не издържаха.

Чуколов метна листи към микрофона на трибуната, където стоеше Байрактаров, и се чу силен трясък.

Звукът на телевизорите, където медиите наблюдават заседанието, бе изключен, а Димитър Главчев кръстоса поглед панически ту към едната, ту към другата агитка, към които се втурнаха квестори, за да ги разтърват.

Медиите видяха как двете групи атакисти и патриоти аха да се сбият, скупчени около трибуната. Малкото останали в залата депутати се забавляваха. Цвета Караянчева пък бързаше да заснеме екшъна с телефона си.

За куриоз обаче експресивният иначе Волен Сидеров запази присъствие на духа и не се вдигна от мястото си в залата.

След като Главчев не успя да се справи със ситуацията и никой не го послуша, когато каза, че прекъсва заседанието,  зам.-председателят на НС Явор Хайтов взе нещата в свои ръце, звукът бе включен, за да се чуе, че прекратява заседанието на парламента с удряне на звънеца.

Репортери успяха да чуят само оскъдни реплики, от рода на тази на Байрактаров, докато се закани на Чуколов: "Ела отвън да ми козируваш".

Екшънът се разигра, докато депутатите обсъждаха промени в закона за отбраната. "Мараба, аскеер!", възкликна по-рано Сидеров от трибуната по адрес на набъбналата, по думите му, на шесторна коалиция. Според промените се дава възможност чужди офицери да командват военни формирования у нас, срещу което са националистите на Сидеров. Владимир Тошев от ГЕРБ пък го репликира: "Аз няма да кажа "мараба, юруш" и "здравствуйте, солдати".

"Те хора работят патриоти и ако не застъпват тази теза, какво ще работят?!", възкликна след омиротворяването зам.-шефът на НС Явор Хайтов.

В кулоарите Байрактаров изрази възмущение от агресията и се закани, че юристите ще изгледат записите и ще преценят какви мерки да вземат.

"А има и комисия по парламентарна етика", заяви патриотът, провокирал екшъна.

"Май отново е на дневен ред предложението за психотест на депутатите", подхвърли Красимир Каракачанов към Валери Симеонов, а двамата бяха сериозно развеселени.

Симеонов и Сидеров пък размениха реплики един към друг кой кого и колко пъти осъдил, докато Чуколов махна за довиждане към лидера на НФСБ с думите: "Мараба, аскеер".

14:06 | 04 Август 2020 г.

Кучетата обработват речта като хората

14:06 | 04 Август 2020 г.
Хората говорят на кучетата от хилядолетия. През годините десетки изследвания са потвърдили това, което много стопани на четириногите пито...
Ураган
13:47 | 04 Август 2020 г.

Ураганът Исаяс връхлетя Северна Каролина (ВИДЕО)

13:47 | 04 Август 2020 г.
Тропическата буря Исаяс отново прерасна в ураган от първа категория. Стихията връхлетя Северна Каролина с ветрове със скорост от 140 кило...
куче
13:42 | 04 Август 2020 г.

637 кучета са осиновени в София от началото на год...

13:42 | 04 Август 2020 г.
През месец юли 101 кучета от приютите на ОП „Екоравновесие“ са намерили нов дом, като от началото на годината, осиновените ку...
Нос Калиакра
13:36 | 04 Август 2020 г.

Показват съкровището от Калиакра в Балчик (Снимка)

13:36 | 04 Август 2020 г.
На 06.08.2020 г. (четвъртък) от 11:00 часа в Държавен културен институт „Двореца“ в гр. Балчик, ще бъде представена изложба н...
Работници
13:34 | 04 Август 2020 г.

Германски работодатели: Трябват ни работници от За...

13:34 | 04 Август 2020 г.
Работодателските организации в Германия предупредиха правителстото, че без ръст на пристигащи от Западните Балкани работници компаниите щ...
13:30 | 04 Август 2020 г.

Мицотакис обяви козметичния ремонт на кабинета

13:30 | 04 Август 2020 г.
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви ограничено преструктуриране на правителството за подобряване на резултатите в здравеопазването ...

гледай на живо

04.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:20
  Изкуство по време на пандемия