Борислав Цеков: Изборите в САЩ заприличаха на вот в някоя бананова република

Тръмп печели исторически висок вот за Републиканската партия

Избори в САЩ
Източник: БГНЕС

Избори в САЩ

Аризона започва да се обръща в полза на Тръмп, съобщи в профила си в социалната мрежа анализаторът Борислав Цеков, който е от учредителите на „Европейско Тръмп общество“ и автор на книгата "Доктрината Тръмп".

 
Докторът по конституционно право е сигурен, че ако сегашният президент успее да спечели Пенсилвания, Джорджия и Аризона, победата ще е негова.
 
Крадат изборите, категоричен е Цеков по повод нарушения на вота в някои щати.
 
"Две добри и една лоша новина. Лошата е, че изборите в САЩ заприличаха на вот в някоя бананова република.
 
Флагрантни фалшификации в щатите, управлявани от демократите. Авторитетната организация Project Veritas пусна видеозапис на пощенски служинел от Уисконсин, който свидетелства, че в е бил принуден от началниците си да в деня след изборите да слага пощенско клеймо от 3 ноември, т.е. все едно са подадени в срок, и да изпраща с експресна пратка хиляди бюлетини за Байдън до избирателната комисия. Те са подавани дори и от името на отдавна умрели хора. Не се допускат наблюдатели на преброяване и пр. Същото е и в Мичиган. Крадат изборите. В Уисконсин ще има повторно преброяване и нещата може да се обърнат - това ще стане ясно през следващите 2 месеца", коментира Цеков.
 
"Първата добра новина обаче е, че в момента тези два щата са без значение, защото Аризона започва да се обръща, както очакваха в щаба на Тръмп. Повтарям, Аризона започва да се обръща.
 
В продължение на 2 дни местните власти там бяха обявили резултати на базата на 84% преброяване, при което Байдън имаше ок. 170 хил.гласа преднина. Преди три часа обявиха още 2% от гласовете, които са преброени (вече общо 86%) и тази преднина се стопи със сто хиляди гласа. Към момента Байдън води само с 69 хил.гласа, а предстои да се проброят още 14% от подадените гласове. Тези оставащи гласове са главно подадени по пощата в изборния ден или предния ден. И тук е спецификата в Аризона - по пощата в изборния ден или непосредствено преди него гласуват предимно републиканците. Демократите са гласували доста по-рано. Тези гласове идват предимно от твърдо червени окръзи, както и от предградията на Финикс, които са също червени. Ще аидим дали ще са достатъчнида стопят преднината на Байдън. Ако Тръмп успеее да спечели Пенсилвания и Джорджия (Сев.Каролина вече е бетон), и обърне Аризона, то победата ще е за него. Притесненията са от машинациите. Но нищо не е приключило", казва още Цеков.
 
"Втората добра новина е, че републиканците запазват мнозинството си в Сената и ще увеличат присъствието си в долната камара. За сравение, през 2016 г. Тръмп спечели освен Белия дом още и мнозинствата в Сената и долната камара. Няма синя вълна, каквато предвиждаха много от американските социолози.
 
Тръмп печели исторически висок вот за Републиканската партия, незапомнен от времената на Никсън и Рейгън. Рухва митът, че малцинствата са срещу него.
 
Подкрепата от латиноси и афроамериканци е удвоена в сравнение с 2016 г., а изборите във Флорида са най-голямото доказалство, за рухването на митът за "расиста" Тръмп срещу когото били малцинствата. Същото се отнася и до работническата класа и белите жени от предградията - по-висока подкрепа от предните избори.
 
Очакват ни напрегнати дни до обявяването на окончателните резултати в Пенсилвания, Джорджия и Аризона. Добавям и Невада, където разликата сега е само 7800 гласа, а Тръмп има повече електорален резерв.
 
 
Не слушайте какво говори тази или онази медия. Битката е на терен. Към този час на 5 ноември, нито Байдън, нито Тръмп могат да се смятат за сигурни победители.
Красимир Вълчев
08:58 | 30 Ноември 2020 г.

Вълчев: Над 35 000 деца няма да се включат ефектив...

08:58 | 30 Ноември 2020 г.
„Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението. Част от причините не са само липсата на устройства и ...
Марияна Николова,
телефонен разговор
08:54 | 30 Ноември 2020 г.

Министър Николова се самосезира след ТВ-репортаж с...

08:54 | 30 Ноември 2020 г.
Министърът на туризма Марияна Николова ще сезира РЗИ, Комисията за защита на потребителите и МВР, с които да извършат масови проверки на ...
08:50 | 30 Ноември 2020 г.

Жени Калканджиева говори за тръпката да бъдеш актр...

08:50 | 30 Ноември 2020 г.
На автокино с Жени Калканджиева - чуйте в предаването "Другото лице" повече за първото ѝ участие във филм и то с главна роля. ...
бус лента
08:47 | 30 Ноември 2020 г.

Обмислят намаляване на работното време на градския...

08:47 | 30 Ноември 2020 г.
Обмислят намаляване на работното време на градския транспорт в София. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред NOVA. &b...
Бобчета
08:40 | 30 Ноември 2020 г.

Дете откри в Йерусалим уникален артефакт на 3 000 ...

08:40 | 30 Ноември 2020 г.
Деветгодишният Бенямин Милт намерил на Храмовия хълм в Йерусалим златно мънисто, което вероятно е на възраст 3 000 г., съобщава сайтът &b...
Над 70 полета от Москва са отменени.
08:38 | 30 Ноември 2020 г.

Откриха чанта с повишен радиационен фон на летище ...

08:38 | 30 Ноември 2020 г.
На московското летище „Шереметиево” е открито чанта с повишен радиационен фон, съобщиха за РИА Новости представители на силит...

гледай на живо

30.11.2020
 • в момента
  Патарински LIVE
 • 09:40
  Бизнес новини
 • 09:45
  Телемаркет
 • 10:00
  Пулс