Беновска: Г-жо Нинова, кажете си за "Бургартабак"

Изпълнителното бюро и БСП, когато отваряте политически фронтове, подкрепят ли Ви?

Илиана Беновска
Източник: Канал 3

Илиана Беновска

Преди години президентът Петър Стоянов призова премиера Иван Костов: "Иване, кажи си!" Иван не си каза. И после избирателите "му казаха"… А историята ще продължава "да му казва", защото времето разкрива всичко… Да не се случи и с Вас, г-жо Нинова? Корнелия, кажи си за "Бургартабак"!
Днес питам лидера на БСП: Г-жо Нинова, като ЕООД ли стопанисвате партията столетница БСП? Защо не посочвате Вашите заместници в БСП вече половин година? Съветвате ли се, поне, с непълния състав на ИБ на БСП преди да говорите публично? Давате ли си сметка,че всяко изявление на председателя на БСП е позиция на партията БСП, на нейното ръководство, на членовете?  
Давате ли си сметка, че отваряте политически фронтове? А имате ли войска да спечелите войната с Борисов и ГЕРБ? Само 1 пилот без ескадрила не стига… : )
ИБ и БСП подкрепят ли Ви? Г-жо Нинова, кажете си за "Бургартабак"! Трябва да е ясно имате ли право да сте "гарант за честни избори" - както се самономинирахте. Отговорете  честно пред обществото и пред ИБ, и пред НС, и пред привържениците на БСП:
 1. Защо през 2007 г. премиерът Станишев Ви махна от поста заместник- министър на икономиката, но възстанови Делян Пеевски, за когото   съобщихте по телевизора, че сте му жертва и Пеевски ви е "размазал"?
 2. Ще отречете ли, че сте имали близки отношения с Делян Пеевски и сте го търсила през известен български олигарх?  Защо сте приятел с човек, за когото твърдите, че ви е "размазал"?
 3. Защо въпреки, че вече не сте е в борда на "Булгартабак", все още не сте освободена от отговорност?
 4. Кои са искали да купят "Булгартабак" по "внушения на Пеевски"? И кои са "същите тези", на които "Борисов после е продал "Булгартабак"? - цитирам Ви.
 5. Страх ли вие ,че Борисов и прокуратурата ще проверят дейността Ви като управляваща "Булгартабак"?
 6. Как печалбата на "Булгартабак" по Ваше време беше 2 млн. лева на година, а при частния собственик, след това, многократно повече?
 7. Кога по сметките на "Булгартабак" е имало 600 млн. лева?
 8. Какви бюджети за реклама и в чужбина са реализирани от "Булгартабак", когато Вие бяхте в борда на компанията и отчитахте ли  суми на някого - говори се за Румен Овчаров?
 9. Какви са размерите на италианските рекламни договори за цигари, реализирани по ваше време и каква печалба е реализирал "Булгартабак" по тях?
 10. С кого поддържате  отношения и работите? Някой от тях носят ли имена Христо Лачев и Росен Карадимов?
На тези и други въпроси, г-жо Нинова, отказахте да отговорите публично на брифинг в Народното събрание  и ме поканихте за камерен - само пред мен -   отговор, цитирам: "пред вратата на стаята на БСП". Ще се въздържа да Ви напомня,но трябва да знаете като  лидер, уважаема г-жо Нинова, че политиците са длъжни да отговарят публично, а не на четири очи "пред вратата" ...
Аз съм Беновска. И питам. Публично. За това ще излъча по "Канал 3" и "Радио К2", без монтаж, диалозите си с Вас, г-жо Нинова. В 16 часа гледайте "Беновска пита". Обществото и БСП чакат отговорите Ви, г-жо Нинова.
19:55 | 03 Юли 2020 г.

Гръмотевични бури над Западна и Централна България...

19:55 | 03 Юли 2020 г.
В събота над Източна България преди обяд ще бъде слънчево, над останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на ...
19:10 | 03 Юли 2020 г.

Малката къщика - място препълнено с любов и радост...

19:10 | 03 Юли 2020 г.
Спортен център за работа с деца с ментални увреждания вече има ново придобивка. Наскоро там бе открита кокетна, сладка "Малка къщичк...
19:03 | 03 Юли 2020 г.

Валентин Касабов: Има двама колеги, които умишлено...

19:03 | 03 Юли 2020 г.
Остър спор за задължителното носене на предпазни средства на закрити обществени места се разигра в Народното събрание тази седмица. В...
18:41 | 03 Юли 2020 г.

Увеличава се броят на заразените с COVID-19 абитур...

18:41 | 03 Юли 2020 г.
Увеличава се броят на заразените с коронавирус от абитуриентския бал във Велико Търново на 27 юни. Положителните проби вече са 8. От Реги...
18:35 | 03 Юли 2020 г.

Дончев: Най-острата фаза на икономическата криза у...

18:35 | 03 Юли 2020 г.
Първите суми от ЕС за справяне с кризата около Covid-19 България ще получи вероятно през октомври. Това обяви вицепремиерът Томислав Донч...
18:21 | 03 Юли 2020 г.

Нов задочен спор между премиер и президент след ос...

18:21 | 03 Юли 2020 г.
Президентът и премиерът отново влязоха в спор. В разгара на скандала с осветлените от прокуратурата чатове и разследването за търговия с ...

гледай на живо

03.07.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива