Нинова отказа отговор на Беновска: Страх ли Ви е, че Борисов ще проверява Булгартабак?

След брифинг в НС лидерът на БСП я покани "пред вратата" на партията. Вижте пълна стенограма от разговора

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Още по темата

Брифинг в НС:

Илиана Беновска: Искам да попитам нещо, г-жо Нинова, във връзка с това споразумение и гаранцията за честните избори, но въпросът ми е малко по-широк. Въпросът е в какво качество Вие БСП и лично Вие, Корнелия Нинова, можете да станете гарант за честни избори в аспекта на темата за това, че министър-председателят Бойко Борисов поиска проверка на приватизационните сделки след 10-ти ноември 1989 г.? Лично Вие казахте онзи ден, че Делян Пеевски Ви е "размазал", а после "Булгартабак" е бил продаден на "същите тези хора от Борисов" . Когато Ви махнаха от поста заместник-министър, Вие останахте  принципал на "Булгартабак Холдинг", когото САЩ уличи документално по Ваше време в износ на контрабандни цигари. Също така Методи Андреев съобщи от трибуната, че Вие имате 38% акции в "Техноимпекс 98", външнотърговско дружество, на което Вие също бяхте принципал. Въпросът е: страх ли Ви е? Можете ли да отговорите в момента честна ли сте Вие, за да пазите изборите честни? И страх ли Ви е от проверката на приватизационните сделки, която Борисов ще извърши? И дали в нещо ще бъдете уличена, независимо, че има завършени производства - като юрист да не ми отговорите по този начин? И не на последно място-  ИБ на БСП и Вашите липсващи заместници, има ли нещо, което криете от тях по повод Вашето минало като заместник-министър и като принципал на "Булгартабак", "Техноимпекс" и други дружества?

Корнелия Нинова: Г-жа Беновска, заповядайте към 11,15 пред вратата на БСП, ще Ви отговоря на всички въпроси!

Илиана Беновска: Това не е отговор, отговорете страх ли Ви е от това, че ще бъдете разследвана?

Корнелия Нинова: На тези въпроси ще Ви отговоря лично пред стаята на БСП!

 

Продължение "пред вратата" на БСП:

Илиана Беновска: Г-жо Нинова, зададох Ви въпрос по време на пресконференцията, която дадохте по повод на това, че сте подписали споразумение за честни избори с неправителствени организации. Доколко БСП и лично Вие, в лично качество, Корнелия Нинова, можете да бъдете гарант за честни избори? И в тази връзка попитах дали Вие се страхувате от приватизационния контрол, който ще упражни Борисов за всички сделки, сключени след 10-ти ноември 1989 г. и Вие ми казахте, че ще отговорите в отделно интервю, а не пред всички медии. Хайде сега, моля Ви, да ми отговорите!

Корнелия Нинова: Не пред всички медии, защото там темата беше друга. БСП може да бъде 100% гарант за честни избори, защото когато е управлявала и е носила отговорност за провеждането на изборите никога не е имало фалшификация, дори съмнения за такива. А сега също може да бъде гарант за такива, предвид това, че днес събрахме доста неправителствени организации и други партии, с които се обединяваме за гарантиране на честни и прозрачни избори.

Илиана Беновска: Доколко Вие, Корнелия Нинова, можете да бъдете гарант?

Корнелия Нинова: Знам любимия Ви въпрос, в първо лице да се отговори!

Илиана Беновска: Защото е важно това!

Корнелия Нинова: Ние не сме лидерска партия, обикновено нашите председатели не говорим така, но добре, сега ще го кажа в първо лице. Аз съм 200% гарант за честни избори, не се притеснявам от никакви проверки на никакви приватизационни сделки. Напротив, каня ги от 2 седмици вече да отидат и да занесат в прокуратурата и в съда всичко, което имат, да ме разследват, каквото искат да правят. Дала съм им срок, ще ги чакам още една седмица.

Илиана Беновска: Кои са "тези", които ги каните?

Корнелия Нинова: Байрактаров и Методи Андреев мисля, че беше.

Илиана Беновска: Аз визирах премиера Бойко Борисов, който по повод Ваше изказване, че Вас Ви е "размазал" Делян Пеевски и по повод на това "размазване" Вие сте била уволнена като заместник-министър на икономиката, пък той беше възстановен, спомняте си, като заместник-министър по бедствията и авариите. Та Бойко Борисов по повод на това Ваше изявление, че за "Булгартабак" Вие сте осуетили продажбата му, пък после бил продаден / от Бойко Борисов-б.р./ на "същите онези хора", той / Бойко Борисов-б.р./ разпореди след изборите да се направи пълен контрол на приватизационните сделки от 1989 г. насам. От това Ви питам страхувате ли се?

Корнелия Нинова: Не само, че не се страхувам, поздравявам го за нея, тя е закъсняла, той / Бойко Борисов-б.р./  управлява вече коя година поред и не го е направил. Закъсняло е, нека го направи и имам предложение към тази проверка да добави и всички концесионни договори – всички приватизации и всички концесии на прехода да бъдат осветлени.

Илиана Беновска: Кого имахте предвид като казахте, че Борисов е продал "Булгартабак" и отказахте пред колегите, мисля, че бяха от Нова телевизия, да отговорите на въроса кой са тия "същите хора"?

Корнелия Нинова: Имам предвид фактите, правителството на Бойко Борисов с министър Трайчо Трайков продаде "Булгартабак", ако това е забравено, можем да извадим стенограмите!

Илиана Беновска: Не, не ме разбрахте. Вие казахте, че Делян Пеевски е искал да продаде "Булгартабак" и Ви е "натискал" и затова Ви е "размазал", Вие сте се противопоставили и затова са Ви уволнили/ Сергей Станишев- б.р./.

Корнелия Нинова: Не съм казвала такова нещо!

Илиана Беновска: А какво казахте? Казахте, че Делян Пеевски Ви е "размазал"!

Корнелия Нинова: Да, защото като заместник-министър не бях съгласна с някои от политиките, които се провеждаха.

Илиана Беновска: И визирахте "Булгартабак", че Ви е "натискал" Делян Пеевски да извършите продажба!

Корнелия Нинова: Ето това не съм казала, споменах името Ангел Александров. Ако бъдем коректни.

Илиана Беновска: Споменахте "Булгартабак" и казахте точно, - сега аз не съм Ви историограф, но казахте точно, че Бойко Борисов после е продал "Булгартабак", това е цитат вече, "на същите тези хора", на които - кой? - е искал да го продаде преди – Пеевски или Ангел Александров?

Корнелия Нинова: Защо не дадете възможност не аз, а г-н Борисов с тази проверка да отговори на този въпрос.

Илиана Беновска: Ама Вие защо се измъквате?

Корнелия Нинова: Случаят 2007 е приключен и тогава съм имала позиция, и по време на продажбата на "Булгартабак" бях една от малкото, които имаха позиция тук, в парламента. Даже, ако си спомняте в затворени пликове се слагаше кой ще го купи предварително.

Илиана Беновска: Но г-жо Нинова, не аз съм Ви карала ...

Корнелия Нинова: Проверете си архивите и ако обичате мен повече не ме занимавайте с този въпрос! Отговорният за това се казва Бойко Борисов!

Илиана Беновска: Може ли за момент още, г-жо Нинова, Вие не ми отговорихте на нищо важно, просто се измъкнахте!

Милош Крушчич
01:30 | 06 Юли 2020 г.

Милош Крушчич пред Канал 3: Футболистите плакаха з...

01:30 | 06 Юли 2020 г.
В ексклузивно интервю за Канал 3, бившият треньор на ЦСКА Милош Крушчич опроверга слуховете, че е щял да бъде заменен на поста си от Стам...
21:52 | 05 Юли 2020 г.

Отложиха отварянето на Тадж Махал заради огромния ...

21:52 | 05 Юли 2020 г.
Откриването на индийския паметник на културата Тадж Махал беше отложено поради нарастване на случаите на коронавирус в района.  ...
21:25 | 05 Юли 2020 г.

Расте броят на починалите в Италия

21:25 | 05 Юли 2020 г.
Броят на починалите от последствията от COVID-19 в Италия се увеличи за едно денонощие със 7 души. Това е една от най-ниските стойности н...
21:05 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Мартин Табаков: Спецификата при Тръмп е, че то...

21:05 | 05 Юли 2020 г.
Интересът, който го има по отношение на изборите за президент на САЩ не е аналогичен с изборите в Китай и Русия, тъй като там ние знаем к...
20:56 | 05 Юли 2020 г.

Болният от COVID-19 абитуриент в Търново заразил б...

20:56 | 05 Юли 2020 г.
В Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново има епидемично огнище на Covid-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция...
COVID-19
20:51 | 05 Юли 2020 г.

СЗО: Заразените с COVID-19 в света повече от 11 ми...

20:51 | 05 Юли 2020 г.
Броят на регистрираните случаи на коронавирус в света се увеличиха с повече от 203 000 през последното денонощие, с което общата численос...

гледай на живо

06.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс