Борисов: Приятна игра на Агнешките главички! Но #КОЙ стои зад тях

Политологът Антон Тодоров с анализ за ситуацията

Иво Прокопиев
Източник: Канал 3

Иво Прокопиев

"Приятна игра на Агнешките главички", това обяви на излизане от избирателната си секция премиерът Бойко Борисов. 
 
Кои всъщност са Агнешките главички. Коментар по темата направи политологът Антон Тодоров в студиото на Канал 3 и пред агенция Блиц.
 
"Основателят на кръга "Агнешките главички" е бившият депутат Никола Николов, който бе председател на Икономическата комисия в Народното събрание по времето на мандата на Иван Костов.
 
На снимката - Никола Николов

В този кръг влизат също Васил Василев, който беше областен управител на Плевен, а след това се превърна учредител на Движение България на гражданите.

Третият участник е Ваньо Цонов, който беше депутат от СДС от Стара Загора. Веднага след него се подреждат бившият депутат от СДС в Кърджали Пламен Иванов и Пламен Минев, който бе директор на митниците по времето на Костов", заяви Тодоров..
 
На снимката: Пламен Минев

Политологът очерта и новите попълнения в "агнешките главички": "Това са Радан Кънев, Трайчо Трайков и Христо Иванов. Сегашният зам.-министър на енергетиката Никола Николов е съпруг на съдружничката в адвокатската кантора на Кънев - Елиза Николова. Това е доказателство за задкулисни интереси и лобизъм.
 
Радан Кънев

Трайчо Трайков е тамадата на новия проект на Радан, колкото и смешно понятие да е това за неговата личност. Тези хора ми приличат на мумията, от която е излязла душата. Според Тодоров лидерството на Трайков в един такъв проект е доста странно предвид факта, че "той е харизматичен колкото една чаша с вода". 
 

Трайчо Трайков

Третият елемент от новите "агнешки главички" е бившият правосъден министър Христо Иванов. Той бе инсталиран в правителството на Георги Близнашко от Росен Плевнелиев и кръгът "Капитал", а след това Борисов го прибра в своя втори кабинет. От началото на министерстването си Иванов започна битка срещу прокуратурата и ВСС и започна лобиране за определени магистратски кръгове. 
 
Христо Иванов

Тодоров посочи пред БЛИЦ и имената на "диригентите" на "агнешките главички".

"Това на първо място е банкерът Цветан Василев, който изживя апогей по времето на Костов и банката му от 13-та по рейтинг стана 4-та. Василев получи много специални бонуси по времето на управлението на Костов и персонално от него", подчерта Тодоров и допълни:

"В кръгът "Агнешки главички" включвам и Гриша Ганчев. Той е от бизнесмените-акробати, които прислужват на всяка власт. Той се присламчи първо към БСП, след това към СДС, после към Тройната коалиция, а след това към Борисов. После отново ще се завърти".
 
 
 

Цветан Василев и Гриша Ганчев се опитват да дирижират политиката и бизнеса. Те са изпечени акробати".
 
 
Прокопиев е един от трите кита на "агнешките главички". Той се опитва да се прави на стълб на новия проект на Кънев. Опитва се да прави обществото да се чувства "Хепи", както обича да се изразява", категоричен е Тодоров.

 

Социални мрежи
21:14 | 09 Юли 2020 г.

Букурещ включи онлайн насилието в Закона срещу дом...

21:14 | 09 Юли 2020 г.
Румънското правителство прие промени в Закона срещу домашното насилие, според които онлайн тормоза вече е криминално престъпление с реалн...
Мирела Иванова
21:00 | 09 Юли 2020 г.

Мирела Иванова: Родителите трябва да запознаят дец...

21:00 | 09 Юли 2020 г.
Днес честваме 170 години от раждането на „Патриарха на българската литература“ - Иван Вазов, а по този повод драматургът от Н...
Румен Радев и Илияна Йотова
20:34 | 09 Юли 2020 г.

Румен Радев оглави протеста след арестите на „Донд...

20:34 | 09 Юли 2020 г.
Акция и арести в президентството. Задържани са двама от приближените на президента Румен Радев. За разгласяване на държавна тайна е отвед...
Екатерина Захариева
20:13 | 09 Юли 2020 г.

Захариева в Прага: Важно е да не допускаме отново ...

20:13 | 09 Юли 2020 г.
,,В Европейския съюз трябва да имаме общи и координирани правила за ограничаване на коронавируса, но да не допускаме отново затваряне на ...
КЕВР
19:27 | 09 Юли 2020 г.

Парламентът рестартира процедурата за избор на нов...

19:27 | 09 Юли 2020 г.
Депутатите гласуват наново процедурни правила за избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), пред...
Кокошка
18:37 | 09 Юли 2020 г.

БАБХ констатира огнище на заболяването Нюкясълска ...

18:37 | 09 Юли 2020 г.
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обек...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE
 • 23:00
  Новини