Беновска: Г-н Кънев, г-н Прокопиев, ще връча ябълки и на вас, за да отговорите гнили или здрави ябълки сте в политиката?

Задавам този въпрос, защото трябва да знаем кой и на какво основание иска и може да управлява България

Илиана Беновска
Източник: Канал 3

Илиана Беновска

Задавам този въпрос, защото трябва да знаем кой и на какво основание иска и може да управлява България. Вие се гласите да оглавите държавата. Отговорете, преди това, защо премиерът в оставка Борисов пожела „приятна игра на „агнешките главичики“ – какво замисляте, под чие влияние и с какви пари ще го правите? Искам да отбележа ,че съм канила многократно и Прокопиев, и Кънев да отговорят на тези и други въпроси за миналото и настоящето им, но те ходят по други медии… Коментарът оставям на вас.

Ше обясня символиката на ябълката. Говорителят на Радан Кънев и Иво Прокопиев - чиновникът - посланик на Франция- Ксавие Лапер дьо Кабан си позволи да нарече много знакови лица в българската политика и съдебната система „гнили ябълки“. Историята, а не Радан, Кабан, Прокопиев, ще отсъди дали управлението и съдебната система на България като „гнила ябълка“. За това връчих на Кабан- да си хрупка по пътя към Африка (в момента е посланик на Франция в Буркина Фасо) - здрава българска ябълка.Ето какво си казахме на 13.09.2016 г.:

 

Беновска:Г-н Кабан, ще си позволя да Ви подаря един скъп български подарък, това е една червена и здрава българска НЕ-гнила ябълка. Може да станете докато Ви връчвам подаръка, нали сте възпитан, благодаря Ви много!Пожелавам Ви успех в дългия път към Африка, да си я хрупкате във влака и да си спомняте, че в България има и здрави, и хубави ябълки.

Имам един въпрос към Вас, бихте ли отговорили по чия поръчка - по поръчка на френското правителство ли - Вие се опитахте да управлявате съдебната система, главния прокурор Цацаров, да поучавате министър-председателя Борисов?/към клакьорите от протестна мрежа/ Може да свиркате колкото си искате, но един посланик няма право да изразява неофициална позиция, ако тя не е на правителството, което го е изпратило!

 

Разбираемо Кабан не пожела да отговори на въпроса. А Соломон Паси/ шеф на Атлантическия клуб/ го квалифицира като неподходящ?!

На 13.11.2016 г. връчих ябълка и на бъдещия президент Радев с посланието да не загние в политиката. Няма да коментирам следващия диалог…Историята ще има думата.

Пресцентър: Заповядайте, първи микрофон!

Илиана Беновска: Е, понеже ме аплодирахте, ще започна с края на въпроса си. Ген. Радев, позволете ми да Ви подаря нещо и то наистина да остане здраво и зряло във Вашия мандат! /б.р.След тези думи Беновска подари на ген. Радев здрава българска червена ябълка, част от инициативата й да покаже, че в България – в политиката и съдебната система - има и „негнили ябълки“/.

Пресцентър: Г-жо Беновска, моля за въпроса!

Илиана Беновска: Подарих Ви една здрава българска червена ябълка и се надявам повреме на Вашия мандат тя да остане такава!

Пресцентър: Г-жо Беновска, припомням Ви, че имате думата за въпрос, не за изявление, ако обичате! Всички видяхме какво му подарихте!

Илиана Беновска: Започвате с цензурата?! А кога ще започнете с репресиите?

Пресцентър: Не е цензура.

Илиана Беновска: Може ли да си задам въпросите?

Пресцентър: Заповядайте!

Илиана Беновска: Много Ви благодаря! Значи не започвате с цензурата и да не очакваме репресии, благодаря Ви още веднъж! Г-н Радев, казахте, че зад Вас няма нищо друго освен вота на народа и аз вярвам, че е така. Но има една мисъл на един Ваш любим автор, че нищо скрито не остава неявно накрая. Това е Достоевски, цитирам малко произволно. Пожелавам Ви това да бъде Ваш девиз в управлението Ви! И въпросът ми е към двамата с г-жа Нинова: Някак срамежливо премълчавате кавалерската и зрялата политическа подкрепа на ДПС - една от партиите с най-устойчив тренд в 27- годишния ни политически живот. Вие, г-н Радев, какво бихте направил като президент да спомогнете за етническия мир, равновесието и да вземете някои от принципите на ДПС в президентството и ще имате ли техен екип? И Вие, г-жо Нинова, ще кажете ли в първо лице, единствено число, че Вие спечелихте: Аз, Корнелия Нинова, спечелих изборите? Защото Вие все още нямате заместници в партията, така че Вие управлявате и за пръв път някой от Вас може да говори в единствено число. И, ако съставяте правителство, ДПС ще бъде ли най-голямата Ви опора и дали няма да го провалите, както кабинета Орешарски?

Пресцентър: По един въпрос, дотук бяхте с въпросите, благодаря Ви за въпросите! И други медии желаят да зададат въпроси!

Илиана Беновска: Въпросът е много важен, Бояна, ако обичаш не ме прекъсвай!

Пресцентър: Аз не Ви казвам как да си водите предаването!

Илиана Беновска: Дали второто правителство на БСП и ДПС няма да бъде провалено като кабинета „Орешарски”?

Румен Радев: Уважаема г-жо Беновска, радвам се пак да Ви видя! Благодаря!/ вдига ябалката високо/ Смятам, че това не е забраненият плод! За ДПС : искам да благодаря на всички членове и симпатизанти на ДПС, които гласуваха за нас, както и на членовете и симпатизантите на ГЕРБ, които гласуваха за нас и които, както чухте, са повече от тези на ДПС и ПФ и други партии. Цифрите са такива, че дори всички тези гласове на ДПС да отидат при кандидата на ГЕРБ пак не им стигат и то с много. Що се отнася до етническия мир мисля, че България трябва да запази своята политика. Ние имаме един наистина работещ модел, той е доказан с годините, трябва да има приемственост, но най-важното, аз Ви гарантирам, че ще се водя от законите, от спазването на човешките права и диалог с всички партии и с българските граждани.

Корнелия Нинова: Г-жо Беновска, няма нищо срамежливо в това, което изчетох, открито и директно. Прочетох колко членове на ГЕРБ, колко на ДПС, колко на ПФ са подкрепили ген. Радев и Илияна Йотова. Това са числата и фактите. От всички политически партии българи са преценили, че това трябва да бъде водача на нацията.

Що се отнася до отговорността в първо лице, единствено число, спомням си, че преди 3 месеца, на една пресконференция на „Позитано”, точно Вие ме атакувахте много остро и искахте да поема отговорност в първо лице, единствено число за ген. Радев. И тогава Ви го казах, на онази пресконференция - аз го предложих, аз ще нося отговорност, ако не победим. Тоест, аз съм доказала, че мога да нося тази отговорност. Но днес казвам: Не аз спечелих тези избори, спечели ги българският народ! Благодаря!

В „Беновска пита“, по време на кандидат-президентската кампания, подарих по една здрава българска червена ябълка и на Цецка Цачева, кандидат от ПП ГЕРБ, Красимир Каракачанов, кандидат на „Обединените патриоти”, Веселин Марешки, кандидат от ИК, Ивайло Калфин, кандидат от коалиция „Калфин-президент” и Румен Гълъбинов и Веска Волева, кандидати от ИК. Пожелах им да не бъдат „гнили ябълки“ в политиката и да докажат, че в България има и здрави, хубави негнили ябълки.

Г-н Кънев, г-н Прокопиев, ще връча ябълки и на вас,за да отговорите гнили или здрави ябълки сте в политиката?

Аз съм Беновска и ще продължа да питам: Кой и на какво основание иска и може да управлява България?

Бесило
12:40 | 04 Юли 2020 г.

Бивш военен се обеси в Карлово

12:40 | 04 Юли 2020 г.
46-годишен мъж от Карлово сложи край на живота си след тригодишна депресия, съобщава вестник „Марица“. Мъжът се обесил в ...
Лувър
12:12 | 04 Юли 2020 г.

Лувърът отваря врати за посетители

12:12 | 04 Юли 2020 г.
Лувърът в Париж, най-посещаваният в света музей и дом на Мона Лиза, отваря врати в понеделник, но с коронавирусни ограничения и части от ...
Подготвят среща Борисов - Тръмп през 2019 година
12:07 | 04 Юли 2020 г.

Борисов поздрави Доналд Тръмп за Деня на независим...

12:07 | 04 Юли 2020 г.
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп по случай Ден...
Иззета информация от обиските срещу приближени на Васил Божков 1
11:37 | 04 Юли 2020 г.

При акцията срещу приближени на Божков са намерени...

11:37 | 04 Юли 2020 г.
В хода на проведените на 03.07.2020 г. действия по разследване под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура във връзка с дос...
Бойко Борисов
11:28 | 04 Юли 2020 г.

Борисов присъства на връчването на бойното знаме н...

11:28 | 04 Юли 2020 г.
Премиерът Бойко Борисов е на обиколка в Пловдив, научихме от профила в социалните мрежи на министър-председателя. В момента премиерът...
Парайзе плац
11:10 | 04 Юли 2020 г.

Хубертус Хайл: Позор е, че в Германия хора от Бълг...

11:10 | 04 Юли 2020 г.
„Позор е, че в това богато общество хора от България и Румъния стават жертва на експлоатация", заяви германският министър на т...

гледай на живо

04.07.2020
 • в момента
  Другото лице
 • 13:00
  Новини
 • 13:15
  Стъпките към успеха
 • 13:30
  Кухнята на Звездев