СЕНЗАЦИОННО: Каракачанов разкри кои министри от БСП, ГЕРБ и РБ би включил в Кабинета, ако Патриотите получат мандат (ВИДЕО)

Лидерът на ВМРО си хареса Петър Кънев от БСП и Румен Христов от Реформаторския блок за министри

Красимир Каракачанов
Източник: Канал 3

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов сподели в ефира на "Офанзива", че Патриотите са имали готов списък с министри, в случай, че поемат мандат в парламента.

"Как мислите, че ще заявим, че сме готови да поемем мандата и ще чакаме до последния момент.", заяви патриотът в предаването в ефира на Канал 3.

На въпрос дали той щеше да поеме отговорността на министър-председател, Каракачанов обясни:

"Няма смисъл да опоменавам конкретните имена от списъка. Дори да ни го връчат при тази ситуация, нашата идея беше всички български партии да направят стабилно правителство за срок от 6-8 месеца. Нещо като програмно правителство, но без участието на ДПС и ДОСТ.", посочи той. 

Каракачанов обясни, че за да бъде част от кабинет на Патриотите, няма значение дали един политик е десен или ляв, за него е важно дали е добър в своята сфера. Той даде пример със социалиста Петър Кънев:

"Петър Кънев, депутат от БСП, бил идеален министър на икономиката. Аз не деля хората по убеждения и по това дали са от ГЕРБ или от БСП, а на такива, които могат да свършат работа и такива, които не могат. В един такъв кабинет с 5-6 важни точки, Кънев би бил добър министър, който ще работи да се отпуши икономическото развитие на България, защото администрацията мачка малкия и средния бизнес. Той започна бизнеса си от гола поляна", посочи патриотът.

"От Реформаторите бих споменал името на Румен Христов за министър на земеделието. Той беше министър в служебно правителство от 96-97 г.. Познавам го от много време, той е прекрасен професионалист. Наблюдавал съм го в развитие. Той е спокоен, няма предразсъдъци, разбира от земеделие. Във времето, когато гласувахме предложението за мораториума за сечта на дървесина в горите, за пореден път се убедих, че той е човек, който има качества.

И с двамата не е разговаряно, тъй като не беше ясно дали изобщо ще се стигне до този разговор. Кабинет щеше вече да има, ако партиите имаха волята да се обединят около няколко важни точки - размерът на пенсиите, здравеопазването, справянето с битовата престъпност, посочи гостът в "Офанзива".

"Най-вероятно брюкселските бюрократи са в паника, че Европа се променя и партии като Обединените патриоти, ВМРО, НФСБ и Атака добиват сила. Всички еврочиновници, които смятат, че са призвани да дават акъл на по-малки нации за това как да се развиват, най-вероятно са оказали натиск за събитията на политическата сцена у нас.

За период от 24 часа някой в ГЕРБ прецени, че няма да подкрепят правителство с мандат на Патриотите. Те се уплашиха, че ние ще направим някои кардинални промени, които обществото отдавна очаква.

Както каза един от техните депутати:

"Ако ти направиш кабинет и дадеш 300 лв. пенсия, натовариш няколко самолета с афганистанци и ги изпратиш обратно, то вие няма да имате стигане".  

Според мен във Външно е имало телефонно обаждане, което само показва, че някой отвън казва на българските политици какво да правят. 

По повод това с кои министри на ГЕРБ би съставил кабинет, патриотът посочи:

"От министрите на ГЕРБ мога да се спра на министъра на благоустройството Лиляна Павлова - какво може да се каже за нея, тя е енергичен човек. Владислав Горанов също е добър професионалист, един от най-добрите ни финансови министри за последните 26-27 години. Ако Бойко Борисов му беше казал да намери пари за българските пенсионери, той щеше да ги намери. Той прави бюджет по дадена политическа рамка. Намериха 2 млн. лв. за саниране, но не намериха за пенсионерите", коментира лидерът на ВМРО.

Цялото интервю проследете във ВИДЕОТО

 

21:56 | 09 Юли 2020 г.

Капитанът и голмайсторът на Лудогорец за титлата, ...

21:56 | 09 Юли 2020 г.
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков и голмайсторът на шампионите Клаудиу Кешеру споделиха пред камерата на Канал 3, че следващата голя...
Полиция
21:47 | 09 Юли 2020 г.

Гърците протестират срещу нов закон

21:47 | 09 Юли 2020 г.
Хиляди гърци демонстрираха днес срещу нов закон за затягане на правилата за улични протест, който беше критикуван от опозицията като неде...
Гей
21:30 | 09 Юли 2020 г.

Норвегия ще приема приоритетно бежанци с хомосексу...

21:30 | 09 Юли 2020 г.
Норвегия е първата страна в света, която официално обявява, че ще приоритизира приемането на бежанци с различна сексуална ориентация. Тов...
Социални мрежи
21:14 | 09 Юли 2020 г.

Букурещ включи онлайн насилието в Закона срещу дом...

21:14 | 09 Юли 2020 г.
Румънското правителство прие промени в Закона срещу домашното насилие, според които онлайн тормоза вече е криминално престъпление с реалн...
Мирела Иванова
21:00 | 09 Юли 2020 г.

Мирела Иванова: Родителите трябва да запознаят дец...

21:00 | 09 Юли 2020 г.
Днес честваме 170 години от раждането на „Патриарха на българската литература“ - Иван Вазов, а по този повод драматургът от Н...
Румен Радев и Илияна Йотова
20:34 | 09 Юли 2020 г.

Румен Радев оглави протеста след арестите на „Донд...

20:34 | 09 Юли 2020 г.
Акция и арести в президентството. Задържани са двама от приближените на президента Румен Радев. За разгласяване на държавна тайна е отвед...

гледай на живо

09.07.2020
  • в момента