Шефът на Районния съд започва кампанията си за член на ВСС с протест

Методи Лалов оглавява бунта на съдиите, подкрепян масирано от кръга на "Агнешките главички"

Методи Лалов разви активна строителна дейност
Източник: БГНЕС

Методи Лалов разви активна строителна дейност

От денонощие пред цялото българско общество се разиграва тотална манипулация, която цели да осигури трамплин към властта на самозабравил се съдийски шеф и имунитет за недосегаемост на превърнал се в емблематичен пример за нарушител на правилата политически ангажиран магистрат.

Оказва се, че свиканият за петък протест на съдии пред Висшия съдебен съвет в София е част от кампанията на председателя на Софийския районен съд Методи Лалов за член на следващия състав на Съвета, изборът на който ще се проведе след броени месеци.

Планът на амбицирания да стане съдебен кадровик Методи Лалов, обаче, набързо е “яхнат” и от проваления бивш правосъден министър Христо Иванов-Пинокио, който вижда възможност с протеста в петък за собствената си реабилитация. Тогава се навършва точно година от позорното му бягство от правителството, след като стана ясно, че “реформата” му за овладяване на прокуратурата получава подкрепата единствено на жадния за власт полит-инженер Радан Кънев.

Във вторник съдийската колегия на Висшия съдебен съвет взима решение да провери работата на Софийския градски съд, заради данните, че масово се бавят решаванията на дела и изписването на мотиви към тях. Кадровиците на Темида, с друго свое решение, образуват и дисциплинарна проверка срещу неформалния лидер на грантовия Съюз на съдиите в България Мирослава Тодорова.

Поводът е проверка на Инспектората на ВСС, която установява, че Тодорова има забавяния по 229 дела. Освен това, вместо за едно денонощие, преди близо година, Мирослава Тодорова е забавила с почти три седмици издаването на съдебно решение за вдигане на банковата тайна по прокурорско разследване.

Това не е първото нарушение на съдийката, известна с политическите си пристрастия и близостта си до грантовите организации за саботаж на прокуратурата и съда. За никого не е тайна, че Мирослава Тодорова е любимата съдийка на олигархичните кръгове “Агнешките главички” и “Капитал”, което може да бъде установено и от хилядите публикации в медиите-бухалки на олигархията – “Капитал”, “Дневник”, “Медиапул” и др.

 

 
Както през 2012 г., когато ВСС взима решение да уволни дисциплинарно Тодорова, отново заради системни нарушения на сроковете по дела, което дава възможност на престъпили закона да избегнат наказанието си, така и този път, в защита на любимата съдийка на олигархията бързо е активирана цялата мрежа от грантови НПО-та и върхушката на Съюза на съдиите в България, част от която неотменно е самата съдийка-нарушителка.

В крайна сметка, Тодорова остава на работа, но е понижена и пратена да правораздава в Софийския районен съд. Едно от емблематичните й дела е това, по което оправдава професионалния протестър Асен Генов-Лилавата Перука за омаскаряването на монумента пред централата на БСП на ул. “Позитано” № 20.

Според Мирослава Тодорова, гаврата с паметниците на културата, извършена от Лилавата Перука, било арт-демонстрация.

Така, вместо да дава обяснения за системните нарушения на сроковете по разглеждане на възложените дела, Мирослава Тодорова отново е превърната в “знаме” на протестърите. За броени часове – още в сряда преди обед - Съюзът на съдиите в България, чийто председател е била съдийката-нарушителка, излиза с декларация в нейна защита. В 09.42 часа в сряда, в Столична община, пък е депозирано искане от председателя на СРС Методи Лалов за протест. Първоначално Лалов дори не се е надявал, че ще получи подкрепа на съдии, а основно на назначените от него в администрацията на съда деловодителки и секретарки. 
 
 

Радан Кънев продължава да е абонат на двете уж големи телевизии, за да лансира абсурдния си проект
 
Всъщност, нито ССБ, нито Лалов са обяснили с колко точно съдии са обсъдили декларацията и свикването на протеста. И дали точно заради тази им активност, изразяваща се в осигуряването на чадър за недосегаемост на съдии-нарушители на законите и желание за удовлетворяване на властови амбиции, не се крият причините за системното забавяне на сроковете по делата в съдебната система.
 
Дали, ако обществото разбере колко престъпници са избегнали възмездието на закона, точно заради забавените срокове на решаване на делата и изписването на мотиви, както и да научи колко десетки милиона лева от държавния бюджет са потънали в ремонтите на сградата на бившето ГУСВ и Военното НДК, няма да поиска отговорност точно от тези, които в петък се готвят за пореден път да се изявяват като морални ментори. Защото в защита на политически ангажираната Тодорова и жадния за слава и власт Лалов няма да излезе на протест нито един обикновен гражданин, а единствено добре познатите професионални протестъри от грантовите НПО-та, начело с Пинокио и Тома Белев, служители и адвокати на олигарси, както и наричащите себе си “журналисти” от поръчковите медии-бухалки на задкулисието.
 
Госпожи и господа, истинският граждански протест няма да е в петък пред ВСС, защото истинският протест ще е срещу системните нарушения на Мирослава Тодорова и срещу съдията-строител и кандидат за член на ВСС Методи Лалов.   

Източник: Блиц

 

08:02 | 07 Юли 2020 г.

Великобритания и ЕС отново преговарят заради Брекз...

08:02 | 07 Юли 2020 г.
Великобритания и ЕС отново сядат на масата за преговори заради Брекзит. Двете страни възобновяват разговорите си около оставащите съществ...
Бойко Борисов
07:50 | 07 Юли 2020 г.

Спецпрокуратурата разпитва премиера Борисов по раз...

07:50 | 07 Юли 2020 г.
Спецпрокуратурата разпитва премиера Бойко Борисов по разследването срещу Пламен Бобоков за търговия с влияние. Преди дни обвиняемият бизн...
наводнение
07:37 | 07 Юли 2020 г.

60 л/м2 дъжд падна в София, 4 метростанции бяха на...

07:37 | 07 Юли 2020 г.
Мощна лятна буря с порой, градушка и гръмотевици удари София снощи. Дъждът наводни централни улици, подлези и метростанции, а Перловска р...
07:27 | 07 Юли 2020 г.

Апелативният спецсъд решава дали да остави двамата...

07:27 | 07 Юли 2020 г.
Апелативният спецсъд решава дали да остави двамата началници на ГДБОП за постоянно в ареста. В края на юни първата инстанция заключи, че ...
07:18 | 07 Юли 2020 г.

Фандъкова след бурята снощи: До обяд навсякъде ще ...

07:18 | 07 Юли 2020 г.
"Около 50 л/м2 са паднали на Орлов мост, в южните квартали са били около 60 л. Перловската и Слатинската река излязоха от коритата с...
COVID-19
07:10 | 07 Юли 2020 г.

Нов скок на заразените с коронавирус - 174 за посл...

07:10 | 07 Юли 2020 г.
През изминалото денонощие у нас са регистрирани нови 174 случая на заразяване с коронавирус, сочат данните на Единния информационен порта...

гледай на живо

07.07.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет