На тях не им пука за Куклен! Те са новата политическа секта

Съдийски флашмоб подгря поредния десен клонинг, този път на бившия министър Христо Иванов

Христо Иванов
Източник: БГНЕС

Чудехме се защо днес, така изведнъж, от нищото се пръкна съдийският протест. Отговорът дойде по тъмно, на тайна сбирка, до която бяха допуснати само приближените медии. Оказа се, че протестът на съдиите е бил само емоционален фон и подгрявка за тържественото обявяване на новото зачатие на прокламирания десен проект.

Една гръмка честитка по случай годишнината от оставката на Христо Иванов, свикнал да пие шампанско по време на обиколките си из бедна България, докато събира съмишленици в борбата срещу корупцията. Министърът, изкарал се мъченик на политическата система, понеже не приела съдебната и конституционната му реформа. Същата тази система, която го направи него - лишеният от адвокатски права, два пъти министър - веднъж служебен, а след това и редовен в кабинета на Борисов. 

И по този повод тази вечер същият поборник стана партиец. Отпразнува опълчението си с акуширането на новото си отроче - партия, напомпана със силикон, с гръмкото име "Да, България".

Чия България? Тяхната - на съдиите-протестъри, срещу които хората, незнайно защо, не протестират. Не онази България на баба Велика и двете й деца, загинали от мизерия, студ и глад в собствената си къща в Куклен. Не и онази България, която събра пари за лечението на малката Гери.

Тяхната е една друга, бутикова България - на протестърите, на сините отломки от Костово време и днешния им клонинг ДСБ, на олигарсите и платените от тях "зелени". Тайна сбирка на секта ментори, предпочели да се измъкнат през таен изход, за да не бъдат пресрещнати от медиите - и те разделени на наши и ваши.

И черешката на тортата - бизнесменът Иво Прокопиев, който уж нямаше вкус към политиката и нямаше да влиза в новия десен проект на Радан Кънев. Защото олигарсите нямали място в първите редици на политиката. А покрай него обявилите себе си за умни и красиви протестъри,  костовисти и капиталци.

Физиономиите от паветата с протестния пърформанс и рояла се събраха - да се преброят след две години на яслата на грантове и протестни мрежи, вече с понатежали портмонета и шкембета от проповядване на демокрация. За да нахълтат през парадния вход в щурм към властта.

Имат си и президент, още преди да са се създали де юре, който вероятно с трепет чака да се влее в новия проект след 22 януари. Имат си и ковчежник, и медии. Целия наличен инструментариум, за да бабуват на новата секта.

Тяхната самодостатъчност и чувство за елитарност стига висините на изкривената и подменена реалност на днешната България. Те не се вълнуват от сметки за ток и не чакат линейки по три часа. Не си броят стотинките на края на месеца. Нямат сетива за другата истина, освен тяхната. Затова няма как да бъдат припознати от масите и да се превърнат в електоралната партия, за която си мечтае един друг от кардиналите на новия проект - Кристиан Таков, първа дружка на Иванов и Плевнелиев.

"Сигурен стълб в бурно море не е голямата маса, която се носи по вълните, а малката скала, само на която може да свети фар", провидя орисникът Таков. Пропуснал да забележи, че масата на гребена на вълната, когато се разлюти, залива и скалата, и фара.

Ама нали партиите бяха за широките маси? Защото това тяхното е елитен, дамски, литературен кръжец.

Целувка
09:02 | 13 Юли 2020 г.

Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия

09:02 | 13 Юли 2020 г.
От днес в Хърватия влизат в сила по-строги епидемиологични мерки, които кризисният щаб обяви заради нарасналия брой на заразени с коронав...
Даниела Машева
08:52 | 13 Юли 2020 г.

Даниела Машева: Няма основания да се иска оставкат...

08:52 | 13 Юли 2020 г.
Към настоящия момент няма никакво основание да бъде искана оставката на главния прокурор Иван Гешев, заяви по БНТ Даниела Машева, която е...
Томислав Дончев
08:37 | 13 Юли 2020 г.

Томислав Дончев: Не обмисляме оставката на правите...

08:37 | 13 Юли 2020 г.
Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че управляващото мнозинство не обмисля да подава оставка, въпреки обществения натиск от протестите п...
Катастрофа
08:11 | 13 Юли 2020 г.

Раненото при катастрофата на АМ Тракия дете остава...

08:11 | 13 Юли 2020 г.
В тежко състояние остава раненото при катастрофата на магистрала Тракия дете. Директорът на болницата в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев з...
Бенджамин Киоу и майка му - Лиса Мари Пресли
08:02 | 13 Юли 2020 г.

Внукът на Елвис Пресли се самоуби

08:02 | 13 Юли 2020 г.
Музикантът Бенджамин Киоу - единствен внук на Елвис Пресли /1935-1977/, е сложил край на живота си на 27 години, предадоха световните аге...
Национален събор на БСП - Бузлуджа 2017
07:36 | 13 Юли 2020 г.

БСП решава за датата на събора от Бузлуджа в София...

07:36 | 13 Юли 2020 г.
Днес БСП ще проведе Изпълнително бюро, на което се очаква социалистите да решат на коя дата ще преместят събора си от Бузлуджа в София. ...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет
 • 10:00
  Новини