Беновска: Г-да Борисов, Радев, Доган, Станишев, Първанов,г-жа Нинова готови ли сте с Национална доктрина за успеха на България?

Първата национална доктрина на Турция , създадена от българския възпитаник Кемал Ататюрк гласи: "Мир у нас. Мир по света". Просто, силно,човешко,отговорно

Илиана Беновска
Източник: Канал 3

Илиана Беновска

Г-да Борисов, Радев, Доган, Станишев, Първанов,г-жа Нинова готови ли сте с  Национална доктрина за успеха на  България? Само ние си нямаме философия за развитие. Първата национална доктрина на Турция , създадена от българския възпитаник Кемал Ататюрк гласи: "Мир у нас. Мир по света". Просто, силно,човешко,отговорно.

Защо,вие, нашите водители не начертахте 27 години  глобания път на Родината ни?  Всички сте допускали грешки. Всички сте плакали заради неуспеха. Всички сте ликували успяли. Имате и бъдеще. И България има бъдеще. Ако ,вие, които ни водите сте силни – за преселниците, за тероризма ,за баланса Русия- САЩ, за законността ,за справедливостта ,за икономиката, против корупцията ,бедността, престъпността, демографската криза, младежката безизходица и безпътица, деморализацията ,неграмотността,против липсата на щастие- можете… Ние,българите, всеки ден се  питаме: „Кой и на какво основание иска и може ЛИ да управлява България?“ Хайде, дайте отговор. Не с празни думи по телевизора. А на дела! Можете ли?! Ще ви помогна с едно научно изследване.

13 неща, които психически издръжливите хора не правят

Business Insider ни представя 13 от най-важните неща, които психически силните хора не правят в момент на слабост в трудна ситуация.

1. Губене на време в самосъжаление

Психически силен човек не се оплаква за обстоятелствата, в които се намира  или за начина, по който са се отнесли с него. Тези хора успяват да излязат от трудните ситуации чрез благодарност за научения урок. Когато попаднат в затруднение, те просто казват: "Е, нищо." или "Следващият път ще бъде по-добре".

2. Разделяне с властта

Умствено силните хора избягват да позволяват на други да ги карат да се чувстват недостойни или лоши. Те знаят, че сами контролират действията и емоциите си.

3. Избягване на промяната

Умствено силните личности приемат с отворени обятия предизвикателствата.

4. Губене на време и енергия за неща, които не могат да бъдат променени

Умствено силните не се оплакват от лошия трафик, загубения багаж или другите хора, защото знаят, че всички тези фактори са извън техния контрол. Знаят, че единственото нещо, което е в техните ръце, е собственото им отношение към проблема.

5. Силно желание да се харесат на другите

Истински силните личности са мили и справедливи с останалите, помагат им, когато е необходимо, но не се притесняват и да им кажат истината в очите. Те са готови да издържат ,че някой да се разстрои от техните думи и ще навигират ситуацията елегантно.

6. Страх от пресметнати рискове

Психически силните хора обичат да предприемат пресметнати рискове. Това е съвсем различно от наивното впускане в неизвестното. Една силна личност има способностите да претегли добрите и лошите страни и да е готова  и за най-лошия вариант за развитие.

7. Живеене в миналото

Със сигурност е полезно всеки човек да е признателен към уроците за неуспеха си, но  и за успехите си от миналото.Тези хора не се връщат в минали връзки, професионални отношения и други подобни. Те мислят за настоящето и бъдещето. 

8. Повтаряне на едни и същи грешки

Психически силните хора поемат пълна отговорност относно поведението си в миналото и се опитват по всевъзможен начин да се поучат от грешките си. Проучванията показват, че способността да бъдеш реалист, да помниш грешките, за да не ги повториш,  е една от най-големите сили на успешните.

9. Негодувание спрямо успеха на другите

Изисква се силен характер, за да изпитате наслада и възхищение от успехите на другите. Умствено силните хора имат това качество. Те не завиждат, когато хората около тях се издигат. Напротив, това ги амбицира, за да работят още по-здраво, за да получат своя собствен шанс.

10. Отказване след неуспех

Всеки провал е шанс за подобрение. Дори и най-великите признават, че ранните им опити да постигнат нещо са им донесли много неуспехи. Готови  са да се провалят отново и отново, докато не се приближат до крайната  цел.

11. Страх от самотата

Умствено силните хора се наслаждават и ценят времето, което прекарват сами. Те го използват главно за продуктивни задачи и не разчитат на останалите да им донесат щастие и добро настроение. 

12. Чувство, че някой им дължи нещо

Издръжливите хора навлизат в професионалния живот готови да работят здраво и да постигнат успех благодарение на собствените си усилия.

13. Очакване на незабавни резултати

Без значение дали става въпрос за хранителна диета, фитнес план, политика  или стартиране на бизнес, те са готови да чакат. Полагат добре преценени усилия и се радват на всеки малък успех към постигането на крайната цел. 

Аз съм Беновска и питам: Г-да Борисов, Радев, Доган, Станишев, Първанов,г-жа Нинова готови ли сте с  Национална доктрина за успеха на  България?

„Междузвездни войни“
20:21 | 07 Юли 2020 г.

Домашно кино: Юли е месец за маратон с джедаи

20:21 | 07 Юли 2020 г.
Едва ли в историята на киното има по-култова поредица от „Междузвездни войни“. Едва ли има по-ефективен начин, за да привлече...
Хапчета
19:42 | 07 Юли 2020 г.

Словашките власти заловиха 1,5 тона метамфетамини

19:42 | 07 Юли 2020 г.
Словашките власти обявиха днес, че 1,5 тона метамфетамини, контрабандирани от Мексико, са открити и иззети в края на май. Тук може да...
Луиджи ди Майо и Екатерина Захариева
19:35 | 07 Юли 2020 г.

Захариева и Луиджи Ди Майо обсъдиха изхода от криз...

19:35 | 07 Юли 2020 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи и международното сътрудничество на Италия...
Пожарна
18:57 | 07 Юли 2020 г.

Екипи от огнеборци гасят пожар в предприятие в Сре...

18:57 | 07 Юли 2020 г.
Към 17:36 часа е постъпил сигнал за възникнал пожар в предприятие за преработка на пластмаси в Средец, съобщиха от МВР На място са из...
Правосъдие
18:54 | 07 Юли 2020 г.

Апелативният съд призна за виновен бившия началник...

18:54 | 07 Юли 2020 г.
Бившият началник на Онкологичния център в Пловдив Красимир Вальов беше осъден на три години условно лишаване от свобода с изпитателен сро...
Георги Братоев
18:51 | 07 Юли 2020 г.

Георги Братоев: Присъствието на повече млади момче...

18:51 | 07 Юли 2020 г.
Присъствието на повече млади момчета е стимул за по-възрастните. Това заяви волейболният национал Георги Братоев преди днешната открита з...

гледай на живо

07.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE