Даниел Вълчев: РБ няма друг стратегически партньор освен ГЕРБ (ВИДЕО)

За нас и БСП, и ГЕРБ са равнопоставени политически сили, заяви Янко Янков от ДПС

Даниел Вълчев, Борислав Гуцанов, Красимира Ковачка, Красимир Янков
Източник: Канал 3

”Още тази седмица ще финализираме една група, която да говори с дясно и центриски организации”. Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 Даниел Вълчев от ДБГ.
 
В студиото на Илиана Беновска тази неделя актуалните теми коментираха Даниел Вълчев – ДБГ, Борислав Гуцанов - БСП, Янко Янков – ДПС, д-р Красимира Ковачка – БДЦ
 
”Не съм чул нито леви нито десни да приветстват корупцията. Не съм чул ”Да! България” да се обявява за дясна партия. Имаме капацитет да управляваме, но това зависи от хората, които избират кой да ги управлява”. Така Вълчев коментира новата партия на бившия правосъден министър.
 
”Добри неща се свършиха за тези две години. РБ няма друг стратегически партньор освен ГЕРБ”, категоричен бе бившият образователен министър.
 
Борислав Гуцанов от БСП пък припомни как е завършило 42-то Народно събрание и несъгласията на ДПС. ”Те ни свалиха”. Така той коментира думите на Сергей Станишев, който посъветва БСП да не се коалират с ДПС.
 
”За последните години икономиката не е била приоритет в България. Тя е приоритет за БСП. Първото нещо е създаването на ”Фонд Индустрия”. Не е нормално да се изпада в енергийна криза”, заяви Гуцанов. ”Не е ли криза, че не се направи Южен поток, че не се построи АЕЦ ”Белене”, че нямаме нямаме индустрия?, попита той.
 
"Каня всички партии на Съвет по икономика и енергетика в края на януари в НДК", завърши Гуцанов
 
Красимира Ковачка от БДЦ говори за здравеопазване. ”Говори се за безплатноздравеопазване, но това е абсурд!”, заяви тя. ”Мисля, че е крайно време да има абсолютна приемственост и всички сили да се поддържат. Хората не предпочитат, да не си плащат осигуровките, а искат по добро качество”, заяви тя. 
 
На въпроса на Беновска БДЦ с кого ще се коалира и дали ДПС може да им бъде коалиционен партньор Ковачка отговори, че вече се провеждат срещи с политическите сили и се бори за създаването на нов центристки блок като си търсят партньори център-дясно. Според нея и ДСП е либерална партия. 
 
”За нас и БСП, и ГЕРБ са равнопоставени политически сили. Има голяма част от суверена, която гласува за тях. Така или иначе те ще бъдат в парламента. За нас е важно с кого ние можем да направим съвместна програма, каза Янко Янков от ДПС. 
 
"Президентските избори, са си президентски избори. Те си имат друг смисъл. Ние избрахме подкрепа на генерал Радев, затова че това е в интерес на демокрацията – президентът на България да не бъде от политическа сила, която упражнява изпълнителната власт", каза още той. 
 
"Анализите показват, че в следващия парламент няма да има политическа сила, която сама може да създаде правителство. Много е важно кой ще бъде мандатоносителя, подчерта Янко Янков. 
 
Янко Янков изрази мнение, че мандатоносителят на следващото правителство ще положи всички усилия да конструира някакъв формат, който да бъде с мнозинство в парламента. От ДПС са поставили изричното условие този формат да бъде ценностен. Този формат ще създаде усещането в суверена, че суверенът управлява държавата. Това мнозинство ще трябва да направи една компромисна програма. ДПС скоро ще излезе с програмна декларация. 
 
 

 

Етикети: Беновска пита
21:48 | 02 Юли 2020 г.

Разбиха тайна схема със стотици трафиканти на дрог...

21:48 | 02 Юли 2020 г.
Полицията във Великобритания разби топ секретна комуникационна система, използвана от престъпници и трафиканти на дрога и оръжие. &n...
Великобритания, флаг, знаме
21:33 | 02 Юли 2020 г.

Великобритания премахва карантината за граждани на...

21:33 | 02 Юли 2020 г.
Британското правителство премахва задължителната карантина за пътници от 75 държави, съобщи "Телеграф"   Великобри...
ЕЦБ не повиши финансирането на гръцките банки
21:21 | 02 Юли 2020 г.

16 европейски банки създават нова платежна система

21:21 | 02 Юли 2020 г.
Нова система за незабавни плащания ще бъде създадена в Европа под егидата на 16 финансови институции от пет страни на ЕС. Това се съобщав...
По аптеките липсва безплатно лекарство за болните от рак на гърдата
21:09 | 02 Юли 2020 г.

Създават карта на аптеките в България

21:09 | 02 Юли 2020 г.
Националната аптечната карта ще определя нуждите на населението в страната. Създаването на документа бе прието по време на днешното засед...
Проф. Костадин Ангелов
20:56 | 02 Юли 2020 г.

Проф. Костадин Ангелов: Не смятам, че трябва PCR д...

20:56 | 02 Юли 2020 г.
"Много се промениха нашите навици, налага се да живеем в променящ се свят, налага се да оценяваме всяка една чистота и да сме по-бли...
Микробус се удари във влак.
20:42 | 02 Юли 2020 г.

Влак премаза лека кола край Шумен

20:42 | 02 Юли 2020 г.
Товарен влак помете лека кола край Шумен. Инцидентът е станал минути след 19.00 часа в шуменското село Радко Димитриево, съобщи NOVA. ...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE
 • 23:00
  Новини