Лъжите на десницата

Трайчо Трайков ту познава, ту не познава скандален депутат

Трайков с депутата Борислав Миланов
Източник: Facebook

Трайков с депутата Борислав Миланов

Коментар: "Хипотези"

"Не съм имал възможност да опозная добре депутата Борислав Миланов. Той е заместник-председател на СДС.“

Това са думи на Трайчо Трайков, общински съветник на РБ в София. Помним Трайков още като участник в президентските избори. Той бе номинация на реформаторите. Помним го и като уволнен от Борисов министър в първия му кабинет.

Какво прави впечатления от посочения цитат?

На първо четене – две категорични неистини.

Първо – Миланов не е заместник-председател на СДС. Нещо повече – той дори не присъства в оперативното ръководство на формацията, няма го в Националния изпълнителен съвет на партията. Това е лесно проверимо след поглед в сайта на СДС. Буквално за минутка работа.

Второ – силно се съмнявам, че Трайков не е имал възможност да опознае депутата от РБ Миланов. Видно е, че заедно посещават Националния стадион „Васил Левски“. Щом ходят по мачове едва ли Борислав Миланов е чак толкова непознат за Трайков. Фотосът присъства в личния фейсбук профил на реформаторския кандидат-президент, не е кой знае каква тайна.

Не бяха кой знае каква тайна и предизборните обиколки на Трайчо Трайков в качеството му на участник в битката за нов стопанин на „Дондуков 2“. От друга снимка, която е поместена в социалната мрежа, виждаме, че Трайков и Миланов задушевно разговарят и на площада в Благоевград, не само на стадиона. Депутат именно от македонския край е седесарят, очевидно той е имал грижата да организира кампанията на Трайчо там.

Няма нищо лошо в това. Няма лошо и медиите да разследват имотен казус с депутата Миланов. Всеки политик следва да бъде готов, че по всяко време може да попадне на репортерската мушка. Въпросът е защо Трайков на практика се прави, че не познава депутата Борислав Миланов. Човек, с който е ходил на мач, с който рамо до рамо е водил предизборна битка.

Този въпрос има отговор. Защото Трайчо обича да бяга. Ако червената кукувица е Кунева, то безспорно синята такава е Трайков. Той е готов да предаде довчерашните си партньори при първа възможност. Стига да е удовлетворен личният му интерес.

Нали помните кой възкреси политическата кариера на проваления министър Трайков?

Това стори Реформаторският блок, който го покани в Гражданския си съвет през 2013-та. Две години по-късно той поведе листата на РБ за местните избори в София. А през 2016 година вече бе кандидат на реформаторите за президент на Републиката.

И днес Трайков казва: „Този депутат не го познавам, РБ не става, искам Радан да направи коалиция с партията на Прокопиев „Да, България“, за да ме поканят и мен там. Класическа кукувица.

Всичко взе от реформаторите, получи цялата подкрепа на Миланов и СДС, а вече не ги е чувал, не са готини, ДСБ и Прокопиев са номер 1.

Кога излъга? Когато се кълне във вярност по коктейлите? Когато структурите им му изработиха и финансираха кампанията? Или сега когато клеймосва, дамгосва и зове (уж) неговите избиратели да гласуват за Прокопиев. Щом не стават какво е правил при тях? Защо им поведе листата за местните избори?

Не, че Трайчо Трайков е единственият предател. Същият като него е и депутатът от така наречена гражданска квота – Петър Славов. Чухме го вчера да казва, че Лукарски и Кунева били затворена страница за него, били министри на Борисов. Ами ако не бяха те, как щеше да стане депутат многоуважаемият господин Славов? Защо не каза на Диков, че влезе в парламента от листа, която водеше Лукарски (23 МИР). Нали е много честен и принципен, защо не излезе от парламента след опраскването (по думите му) на съдебната реформа?

Не, че СДС, ДБГ и другите са цветя за мирисане, опазил ме Бог. Но партийните номади и кариеристи, които днес играят роля на морални ментори и цензори, съвсем не са стока. Те са нечистоплътни лицемери, които се стягат отново да излъжат избирателя през март, разчитайки на късата му памет.

Стягат се за бягство. Само, че както са го подкарали отиват към бягство от затвора. Да ме прощават феновете на култовия сериал.

Етикети: Трайчо Трайков
Амаду Гон Кулибали
21:52 | 08 Юли 2020 г.

Почина премиерът на Кот д‘Ивоар Амаду Гон Кулибали

21:52 | 08 Юли 2020 г.
Премиерът на Кот д'Ивоар Амаду Гон Кулибали почина на 61-годишна възраст. Както Ройтерс съобщи, това заяви президентът Аласейн Уатара...
Янко Янков
21:36 | 08 Юли 2020 г.

Янко Янков: Стига с този популизъм - президентът з...

21:36 | 08 Юли 2020 г.
Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно ...
Басейн
21:33 | 08 Юли 2020 г.

Как коронакризата може да увеличи рисковете от уда...

21:33 | 08 Юли 2020 г.
Едва ли сте предполагали, че коронакризата би могла да доведе до повече удавяния, нали? Поне ние не сме го допускали, докато не прочетохм...
Владимир Путин и Си Дзинпин
21:05 | 08 Юли 2020 г.

Путин и Дзинпин ще засилят партньорството си в ене...

21:05 | 08 Юли 2020 г.
Владимир Путин и Си Дзинпин проведоха телефонен разговор днес, на който решиха, че руснаци и китайци трябва да задълбочат междусъседските...
Доц. Рачо Стойчев и д-р Мария Христова
21:00 | 08 Юли 2020 г.

Как пандемиите са променили хода на историята по с...

21:00 | 08 Юли 2020 г.
Пандемиите неведнъж са се превръщали в двигателя на промяната за човечеството, защото в името на нашето оцеляване сме се видели принудени...
Детска градина
20:46 | 08 Юли 2020 г.

Затвориха забавачка в Добрич заради служител с COV...

20:46 | 08 Юли 2020 г.
Детска градина №17 в Добрич е затворена заради положителна проба за коронавирус на човек от персонала. Утре ще бъдат направени PCR те...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо