Корнелия Нинова: По-близки сме по идеи с Патриотите, а не с ГЕРБ (ВИДЕО)

Широка коалиция НЕ може да има, заяви в ефира на Канал 3 Нинова

Корнелия Нинова
Източник: Канал 3

Корнелия Нинова

Как българите да се абстрахират, че се отварят нови фабрики за илюзии, на този и още въпроси отговори в ефира на "Офанзива" председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Уверявам ви, че всичко, което поехме като ангажимент по време на днешния конгрес, вече е правено от БСП при предишни управления. Преизчисляването на пенсии, увеличаването на детските надбавки. Винаги сме били последователни. Не гледайте назад!", заяви Нинова в ефира на Канал 3. По думите й БСП предлагат прагматична политика - навън и у нас българските политици да отстояват само българския национален интерес.

"Поставяме в центъра на програмата си образованието, заплащането и статута на българските учители. Време е да постигнем национално съгласие и по проблема за демографската катастрофа у нас. Ако не го направим - последиците ще са тежки.", каза Корнелия Нинова.

По време на днешния 49 Конгрес на партията тя заяви пред членове и симпатизанти, че "мафията има паралелна държава."

Как възнамеряват от БСП да спрат изтичането на пари от държавния бюджет

Ако държавата реши да се изправи срещу мафията, то тя със сигурност ще надвие. Приоритет ще бъде даден на наложителните промени в наказателния процесуален кодекс, този за МВР, както и във въвеждането на строги мерки за контрол. 

По повод идеята за разкриване на отделен здравен фонд за социално слаби, председателят на партията на социалистите заяви:

"БСП не рискува с това предложение. И в момента в Министерството на труда и социалната политика има заделен такъв фонд. Ние предлагаме той да се увеличи и по една по-различна формула да бъдат поети вноските на хора, които са бедни, социални изключени. Няма да има допълнителни доплащания за здраве. Парите са изчислени и ще стигнат."

Да останат младите хора у нас - това ще бъде каузата на Фонд "Иновации" за стимулиране на млади предприемачия. Основен проблем на младите е това, че не могат да стартират собствен бизнес у нас.  В програмата си БСП предвиждат данъчни облекчения за първите две години за млади бизнесмени, които отворят 5 работни места. 

БСП уверяват, че ще приемат закон за защита на държавната собственост. Професионалисти трябва да контролират сделките с държавна и общинска собственост, а не  политически назначения.

"Насилствена национализация няма да има, но държавата ще може да участва в търгове за такива имоти, които се предлагат за продан от частни собственици."

От опит знам какво е съпротива от Европейския съюз, да дойдат посланици и да ти кажат, че нарушаваш правилата. ъжа е, че при управление на БСП, са спирани европейски фондове. Виновни тогава бяха предимно кметове от предишно управление, главно от ГЕРБ, каза Нинова на въпрос как отговаря на критиките, че когато БСП са на власт еврофинансирането за България спира.

Попитана дали е готова да стане министър-председател, Нинова отвърна:

"Избягвам да коментирам тази тема, ако БСП спечели предсрочните избори, то да - логично е лидерът на спечелилата партия да поеме този пост. Тя заяви, че предлагайки мандатен принцип на председателския пост, то тя не изключва себе си:

"Да, честно е да се отнася и за мен, разбира се - за да не се самозабрави който и да е председател и да си мисли, че може да използва Българската социалистическа партия за свои цели."

Кой е по-сигурен партньор - ДПС или "Обединените патриоти"

"Ако ще говорим за коалиции, то това ще стане след изборите. Повече общо като по платформа и идеи имаме с Патриотите. Разбирайте го като тълкуване на факти."

На въпрос възможна ли е голяма коалиция с ГЕРБ, Нинова обясни:

"Голяма коалиция не е възможна и не ставаме по-близки след чутото от тяхната програма за управление. Не им вярваме. Само преди месец на предложението на Патриотите за 300 лева пенсия, от ГЕРБ обявиха, че това е невъзможно, парламентът се разпадна. Те три пъти отрязаха парите за БАН, а сега решават, че образованието им е приоритет.", критикува соцлидерът.

22:01 | 12 Юли 2020 г.

Отиде си голямата ни поетеса Миряна Башева

22:01 | 12 Юли 2020 г.
Почина обичаната българска поетеса Миряна Башева, съобщава в-к \"Сега\". Тя е издъхнала в съня си. На широката публика Башева беше познат...
Цветомир Найденов
21:55 | 12 Юли 2020 г.

Найденов обвини Божков в публични лъжи

21:55 | 12 Юли 2020 г.
Ако Васил Божков бъде докаран на летище София от Дубай с белезници по съответния законов ред за екстрадиция, протестите ще спрат като с маги...
НСО
21:37 | 12 Юли 2020 г.

ДПС: НСО не охранява Доган и Пеевски от 11 юли

21:37 | 12 Юли 2020 г.
НСО вече не охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата от движението Делян Пеевски.  "От 11 юли 2020 г, по тях...
21:19 | 12 Юли 2020 г.

Евгени Петров: Нагнетяването на напрежение осем ме...

21:19 | 12 Юли 2020 г.
В момента, с тази динамика на нарастване на напрежението в политическата среда, нещата ескалираха. Не твърдя, че между отделните събития ...
20:56 | 12 Юли 2020 г.

Млад мъж се удави на неохраняем плаж край Варна

20:56 | 12 Юли 2020 г.
24-годишен мъж изчезна във водите на Черно море край Варна в ранния следобед. Младежът влязъл да се къпе заедно с брат си на неохраняем п...
20:05 | 12 Юли 2020 г.

Илхан Кючюк: Всички в ДПС се притесняват за живота...

20:05 | 12 Юли 2020 г.
От ДПС не вярваме, че институциите трябва да се сблъскват, а напротив, ако има дебат между тях, той трябва да се случва в рамките на ...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс