Водещ към Тръмп: Путин е убиец, той: Убийци има много

Водещият в телевизия Fox news Бил О"Рейли взе интервю от президента

Доналд Тръмп
Източник: БГНЕС

Доналд Тръмп

Водещият в телевизия Fox news Бил О'Рейли взе интервю от президента Доналд Тръмп, излъчено в неделя. Такива интервюта О'Рейли е правил с Джордж Буш и Бил Клинтън.

От Fox news пуснаха преди излъчването на цялото интервю откъс, в който на Тръмп беше зададен въпросът уважава ли руския президент Владимир Путин. "Уважавам много хора, но това не означава, че с тях ще намерим общ език", каза Тръмп. "Той е лидер на своята страна. Бих казал, че е по-добре с Русия да се разбираме, отколкото да не се разбираме. И ако Русия ни помогне в борбата срещу „Ислямска държава“ (ИД), а това е една голяма борба, и в борбата срещу ислямския тероризъм по целия свят, то е добро. Но дали ще мога да намеря общ език с него? Нямам представа."

"Но той е убиец", каза О'Рейли. "Путин е убиец."

"Убийци има много", отговори Тръмп. "У нас е пълно с убийци. Вие какво, смятате нашата страна за една такава, невинна ли?".

В друга част от интервюто О'Рейли попита Тръмп за неговата склонност да прави изявления, неподкрепени с факти."Възможно е критиката по ваш адрес да е обоснована, тъй като говорите за неща, без подкрепата на факти. Например вие, в качеството си на президент, казахте, че срещу вас са гласували три милиона нелегални чужденци, но нямате факти в подкрепа на това твърдение. Някои ще кажат, че е безотговорно президентът да прави такива заявления. Не е ли това обосновано?".

"Много хора казаха, че съм прав", отговори Тръмп. "Погледнете в регистрационните списъци и ще видите, че са гласували мъртъвци, гласували са хора с регистрации в два щата, и много други неща, виждате нелегални, хора, които не са граждани, но са включени в списъка. Чуйте, Бил, може и да сме наивни, но погледнете в списъците, в които има нелегални, има "мъртви души", има го това. Това е много лоша ситуация. Много лоша."

О'Рейли: Още една голяма седмица за администрацията на Тръмп. Съдията Горсач, неговото назначаване мина гладко.

Тръмп: Така е, така е.

-Но сделка за бежанците няма.

-Смятам, също мина гладко. Избрахме 109 човека от стотици хиляди пътешестващи и ги проучихме щателно.

-Ако ви се наложеше да го правите отново, нищо ли нямаше да промените? Някои от вашите хора не разбраха указа.

- Не, не е така, генерал Кели го каза. Генерал Кели, сега вече министър Кели, каза, че всичко е разбрал, че е бил осведомен, и всичко минало гладко. Там бяха 109 души.

-Хайде да поговорим за Иран, за вашата оценка. Какво смятате, ние - САЩ - застанахме ли на пътя, водещ към сблъсък с тази страна?

-Смятам, че това е била най-ужасната сделка от всички, които съм виждал. Тази сделка даже не е следвало да бъде обсъждана...

-Ядрената сделка ли?

-Естествено. Сделката, която сключи администрацията на Обама. Смятам за позорно, че сме сключили такава сделка, че ни се е наложило да подпишем такава сделка и причини да правим това не е имало. Ако ви трябва сделка, то получете добри условия. Ние им дадохме 1,7 млрд. долара в брой, нечувана работа, но им дадохме пари и не видяхме нищо в замяна.

-Възможно ли е да разтрогнете сделката?

-Ще видим. Ще видим какво ще стане, но мога да кажа едно - те въобще не уважават нашата страна. Те са главната държава-терорист в света, те навсякъде разпространяват пари и оръжие, а така не трябва да се прави.

-Вие ще започнете със санкции срещу тях?

-Да, вече започнахме.

-А ще изпратите ли и самолетоносач?

-Не мога да обсъждам военни стъпки. Винаги съм критикувал Обама за това, че той говореше за плановете за атаката срещу Мосул. Той назоваваше мястото, деня и часа на началото на операцията. Не вярвам в такъв подход.

-Значи възнамерявате да играете твърдо с Иран?

-Не, не твърдо и с натиск. Смятам, че те въобще не уважават страната ни, и разбирам сделката. Бих могъл да се примиря с това, ако след това те бяха започнали да сътрудничат, но не случи нещо съвсем различно. Те буквално се окуражиха. Те проследяват наши самолети, обкръжават наши кораби с техните малки катери и въобще не ни уважават, тъй като те могат да повярват, че сме толкова глупави, че да се съгласим с тази сделка.

-Миналата седмица говорихте с Путин. Седмицата ви беше делова.

-Седмица и половина.

-Уважавате ли Путин?

-Уважавам го, но...

-Уважавате го? За какво?

-Уважавам много хора, но това не значи, че ние с него ще намерим общ език. Той е лидер на своята страна. Бих казал, че е по-добре с Русия да се разбираме, отколкото да не се разбираме. И ако Русия ни помага в борбата срещу „Ислямска държава“ (ИД),а това е голяма борба, и в борбата срещу ислямския тероризъм в целия свят, това е добре, но дали ще намеря с него общ език? И понятие си нямам.

-Но той е убиец. Путин е убиец.

-Убийци има много. У нас е пълно с убийци. Вие какво, смятате, че нашата страна е една такава, невинна ли?

-Не зная за нито един държавен лидер-убиец.

-Добре, погледнете какво сме направили. Извършихме много грешки. От самото начало бях против войната в Ирак.

-Но грешките не са това нещо, което....

-Много грешки и загинаха много хора. Наоколо е пълно с убийци, повярвайте ми.

-Да поговорим за Мексико. Съобщено беше, че в разговор с президента Нието вие сте казал, че, ако неговата армия не може да се справи с картелите, то вие ще изпратите американски войници. Така беше съобщено, не зная истина ли е или не. Така ли казахте?

-С картелите нещо трябва да се направи. Говорих с него за това. Искам да му помогна за това. Мисля, че той е много добър човек. Възможно е вие да знаете, че имаме много добри отношения. Изглежда той много иска да получи помощ от нас, защото той има проблем, и за нас това също е сериозен проблем. Не забравяйте, че картелите действат в нашата страна. И те тровят младежта в нашата страна.

-В дадения момент ли смятате Мексико за корумпирана страна? Защото всичко това се развива от десетилетия.

-Обичам народа им. Много ми харесва това правителство. Смятам, че той е много добър човек. Отлично се разбираме. Но те имат проблем с контрола в различни сфери в страната. В това няма никакво съмнение и бих определил главния проблем - наркотиците и наркокартелите.

-Пресметнахте ли каква сума ще трябва да плати Мексико за стената?

-Сега ситуацията е много неблагоприятна. Сега губим наши работни места, отиващи в Мексико. Погледнете заводите, тези големи заводи. Но съм длъжен да ви кажа, че промених това. Ще забележите това. От "Форд" се оказаха страхотни. Те отмениха строителството на завода. Те строят огромен...

-Да, заплашихте ги. Те се боят от вас.

- Не вярвам, че се боят от мен. Те искат да постъпят правилно.

-Те искат да постъпят правилно ли? А какво им пречеше да постъпват правилно през всичките тези години? Те се боят от вас.

-По-рано с тях не разговаряхме тези хора. Но те постъпват правилно, те възстановят работни места в Мичиган, в Ахайо, в Пенсилвания, там, където бяха загубени работни места. Това вече се случва. Смятам, че ще видите огромен ръст на количеството работни места в нашата страна.

-Да поговорим за вътрешната политика. Прекарах седмица в Калифорния. Както ви е известно, те гласуват за това трябва ли Калифорния да се превърне в щат-убежище. Получава се така, че САЩ и Калифорния вървят към сблъсък. Какво мислите за това?

-Смятам, че това е просто смехотворно. Както знаете съм категорично против градове-убежища. Те разпространяват престъпност, там има много проблеми. Ако се наложи ще ги лишим от финансиране. Превеждаме огромни суми пари на Калифорния, както знаете, в голяма степен Калифорния не е под контрол. Разбира се, че избирателите са съгласни, иначе те не биха гласували за мен.

-Лишаването от финансиране вашето любимо оръжие ли е?

-Това е просто оръжие. Не бих искал да лишавам от финансиране щат или град.

-Но ще направите ли това?

-Не бих искал да лишавам никого от финансиране. Искам да им давам пари, които са им необходими за управляването на града и щата по необходимия начин. Но ако те искат градове-убежища, то е възможно да ни се наложи да постъпим така. Разбира се, това ще бъде оръжие.

-Възможно е критиката по ваш адрес да е обоснована, тъй като говорите за неща, без подкрепата на факти. Например вие, в качеството си на президент, казахте, че срещу вас са гласували три милиона нелегални чужденци, но нямате факти в подкрепа на това твърдение. Някои ще кажат, че е безотговорно президентът да прави такива заявления. Не е ли това обосновано?

-Много хора казаха, че съм прав, знаете го.

-Зная, но трябва да имате факти в подкрепа на изявленията си.

-Позволете да ви кажа. И това не засяга задължително гласуването, макар че в случая става дума за него. Това засяга регистрацията на избирателите. Погледнете в регистрационните списъци и ще видите, че са гласували мъртъвци, гласували са хора с регистрации в два щата, и много други неща, виждате нелегални, хора, които не са граждани, но са включени в списъка. Чуйте, Бил, може и да сме наивни, но погледнете в списъците, в които има нелегални, има "мъртви души", има го това. Това е много лоша ситуация. Много лоша.

-Значи смятате, че по този въпрос вашата правота е доказана?

-Мисля, че моята правота вече е доказана. Много хора казаха, че съм прав.

-Но фактите трябва да показват, че са гласували три милиона нелегални.

-Забравете за това. Забравете за всичко това. Просто погледнете в регистрационните списъци на избирателите. И ние ще се заемем с това, ще създам комисия под ръководството на вицепрезидента Майк Пенс, и много, много щателно ще вникнем в ситуацията.

-Е, добре. Да пристъпим към същността. Следва ли през 2017 г. американците да разчитат на намаляване на данъците?

-Поне това ще се развива. Възможно е да е необходимо повече време, няма да приключим до началото на следващата година, но процесът е в ход. Ситуацията е сложна. Obamacare беше катастрофа. Помните, че тази реформа не сработи. Разработваме прекрасен план. В съответствие със закона за това е необходимо време. Ние много скоро ще предложим това. Мисля, да, бих казал, до края на годината планът ще бъде най-малкото в начален стадий, но ще имаме нещо и през тази, и през следващата година.

-Последен въпрос. Остават ви четири часа за сън или нещо от този род. Отпускайки главата си на възглавницата, не си ли казвате: "Не мога да повярвам, че съм тук. Не мога да повярвам, че, без да съм политик, без да съм се стремял към това, без да съм си поставял такава цел в живота, аз станах президент на САЩ"? Идват ли ви такива мисли?

-Трябва да ви кажа, че веднъж, влизайки в Белия дом, си помислих: "Потресаващо е". Или когато се качвате на борда на президентския самолет. Това е в някаква степен сюрреалистичен опит, но с това трябва да се справяш, тъй като работата е извънредно много, както в сферата на работните места, така и що се отнася до отношенията със страни, които ни ненавиждат. Необходимо е това усещане да бъде преодоляно.

Етикети: Доналд Тръмп
COVID-19
08:50 | 04 Юли 2020 г.

182 са новите случаи на COVID-19 у нас за последни...

08:50 | 04 Юли 2020 г.
182 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие при направени 2 538 PCR теста. С тях общият брой на заразените в страната ...
Доц. Атанас Кондурджиев
08:45 | 04 Юли 2020 г.

Доц. Кондурджиев: Бъбречните проблеми често остава...

08:45 | 04 Юли 2020 г.
Бъбреците са онези органи при хората, които създават проблемите изневиделица, защото те не са задължително свързани с видима симптоматика...
Пистолет
07:40 | 04 Юли 2020 г.

8-годишно дете загина при стрелба в американския щ...

07:40 | 04 Юли 2020 г.
8-годишно дете загина при стрелба в магазин в град Хувър в американския щат Алабама, съобщи местната полиция. По-рано бе съобщено, че...
Булевард „България“
07:35 | 04 Юли 2020 г.

Започва рехабилитацията на нов участък от бул. „Бъ...

07:35 | 04 Юли 2020 г.
Днес започва рехабилитация на нов участък от бул.“България“. Строителните екипи ще работят в участъка от бул.“Тодор Каб...
Бар
07:29 | 04 Юли 2020 г.

Във Великобритания отварят пъбове, фризьорски сало...

07:29 | 04 Юли 2020 г.
Днес в Англия отварят барове, ресторанти, кафета, хотели, фризьорски салони, кина и театри. Това се става в рамките на най-голямо облекча...
Летище Хийтроу
07:22 | 04 Юли 2020 г.

България поиска обяснения от Великобритания за кар...

07:22 | 04 Юли 2020 г.
По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посолството ни в Лондон отправи нота с искане за обяснение ...

гледай на живо

04.07.2020
 • в момента
  Пулс
 • 09:00
  Топ шоп
 • 09:15
  Парчета от реалността
 • 09:30
  Патарински LIVE