Спортният министър Дашева: Лично Румен Радев ме покани на поста (ВИДЕО)

Трябва да се радваме за Григор Димитров, защото той е продукт на българската школа по тенис, каза служебният министър

Даниела Дашева
Източник: Канал 3

”Такова напрежение не се случва за първи път в тази зала. Награди на спортисти са връчвали и други политици. Смятам обаче, че културата на поведение на зрителите, особено на тенис състезание, е по-особена. Без да обиждам, досега не сме имали възможност да бъдем домакини на такива големи състезания, с такива големи спортисти и вероятно има още какво да учим по отношение на поведението.

Присъствието на политиците е важно, показва ангажираност. Показва, че държавата има ангажираност към спорта”.

Така служебният министър Даниела Дашева коментира освиркването на премиера Огнян Герджиков от публиката в зала ”Арена Армееец” по време на награждаването на Григор Димитров. Дашева беше гост в предаването ”Денят на живо” по Канал 3.  Преди години в "Арена Армеец" по време на състезание с мотори беше освиркан и тогавашния премиер Бойко Борисов. 

”Държавата трябва да се грижи за всички спортове. В България нямаме чист професионален спорт. Държавата трябва да се грижи за всичките си елитни спортисти”, категорична бе тя.

”Държавата е инвестирала и в Григор Димиторв. Той е минал през програми на Министерство на спорта като юноша. Не мога да кажа точно с цифри, но не е и редно да го правя. Трябва да се радваме, че го имаме, защото той е продукт на българската школа по тенис. Цветана Пиронкова също. Те повличат младите”, каза още Дашева.

Служебният министър на спорта хвърли светлина и върху екипа, с който ще работи в мандата си. 

”Екипът ми не е голям. Един зам.-министър и един съветник – Емил Костадинов, главен секретар и началник на политическия кабинет. Емил Костадинов се справя отлично, имам полза от него”, каза още служебният министър на спорта.

”Много неща му трябват на Закона за спорта. Той много пъти е кърпен - повече от 18 пъти, но държа да подчертая, че той не е пречил на спорта. Но след като толкова много пъти е кърпен, значи имаме нужда от нов закон”, заяви още Дашева, но призна, че не може да направи нищо освен дискусия за нов закон, защото няма парламент, на който да го предложи.

”Не трябва да спират ремонтите на спортната база, тя е меко казано овехтяла. Трябват инвестиции. България има спортни зали в големите градове. Смятам, че за мащабите на страната това е достатъчно. Смятам, че сега залите трябва да се върнат в училищата и университетите”, коментира още спортният министър.

”Абсолютно нищо не съм открила в проверката, която ни беше наредена. Не са открити финансови нарушения, тъй като Министерство на спорта няма толкова голям бюджет - той е в размер на 3-4 милиона”, категорична бе Даниела Дашева.

”Ще направим нов правилник. Дирекциите трябва да отговарят на спецификите и международните понятия, за да не се създава хаос. Ще променим и едни правилник, който е свързан с нивото на образование на треньорите, допълни тя.

”Получих предложението да бъда служебен министър лично от президента Румен Радев. Не го познавах до този момент. От малкото време, в което говорих с него разбрах, че има отношение към спорта и иска да помага. Уважавам такива люде и не се колебах да приема”, заяви служебният спортен министър.

играчки
19:53 | 14 Юли 2020 г.

3 години уседналост дават предимство за детска гра...

19:53 | 14 Юли 2020 г.
Децата, чиито родители имат постоянен адрес в София от повече от три години, ще бъдат приемани с предимство в ясла и детска градина в сто...
протест
19:47 | 14 Юли 2020 г.

6-ти ден на антиправителствени протести в София (С...

19:47 | 14 Юли 2020 г.
6-ти ден на антиправителствени протести. В 17 часа софиянци се събраха пред президентството, а в по-късните часове се очаква да преминат ...
Бойко Борисов, Херо Мустафа
19:37 | 14 Юли 2020 г.

Борисов и Херо Мустафа обсъдиха влизането на Бълга...

19:37 | 14 Юли 2020 г.
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с американския посланик в България Херо Мустафа. Това потвърдиха от правителствената информационна ...
съд
19:22 | 14 Юли 2020 г.

Оставиха на свобода висшия прокурор, обвинен за ху...

19:22 | 14 Юли 2020 г.
Софийският апелативен съд остави на свобода висшия прокурор Георги Асенов. Магистратът беше обвинен за хулиганство в лечебно заведение, с...
19:10 | 14 Юли 2020 г.

ЕС маха Сърбия и Черна гора от списъка на безопасн...

19:10 | 14 Юли 2020 г.
Европейският съюз ще отстрани Сърбия и Черна гора от списъка с безопасните държави заради големия ръст на заразени с коронавирус, твърдят...
Васил Божков
18:53 | 14 Юли 2020 г.

Оставиха в ареста приближените на Божков - Славчо ...

18:53 | 14 Юли 2020 г.
Апелативният специализиран наказателен съд постанови най-тежката мярка "задържане под стража" за приближените до Васил Божков &...

гледай на живо

14.07.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива