Христо Иванов и гейовете

Или защо бившият правосъден министър избра ДЕОС за свой партньор

Забраниха провеждането на годишния гей парад в Истанбул заради опасения за сигурността
Източник: БГНЕС

Забраниха провеждането на годишния гей парад в Истанбул заради опасения за сигурността

Коментар: "Хипотези"

В България, след приемането на закона за политическите партии през 2005-та, около двеста от тях изчезнаха.

Сметната палата контролира докладите им, както и прави предложения за заличаването им от регистъра в съда. Днес има над 150 действащи, които могат да се явяват на избори.

От всичките тях Христо Иванов си избра ДЕОС. Причината за този избор е Саша Безуханова и Прокопиев, истинските собственици и на Да България, и на ДЕОС.

Иначе тази партия няма нищо, освен Безуханова, тя е само лист хартия, който се ползва за други цели. На последните кметски избори в София събраха 2 500 гласа, а те другаде кандидати нямат. На последните избори за районен кмет в Младост взеха 450 гласа. Имат обаче гейове, с това са известни.

Тази партия иска да бъде изборът на хомосексуалните в България. Виктор Лилов, който им е председател, се кандидатира за кмет на София именно за тази цел, да видят може ли да стане това.

Не стана, защото дойде в повече и на самото гей-общество. Защото да искаш да си в парламента, само защото си гей, е все едно да те изхвърлят от парламента, само защото си гей. Сексуалната ориентация не е политика, лична работа е. Можеш да спиш с който си искаш, но това не е причина да си на заплата.

Обаче за това дават пари, от фондациите. И ДЕОС са решили да ги взимат, като се представят за защитници на гей правата и сексуалните малцинства. Което също не е проблем, всички малцинства трябва да имат своите права. Проблемът е, когато се опитваш да ги наложиш над останалите. Това е драмата и с ислямистите, между другото. Изповядвай каквато искаш религия, просто не ми я навирай постоянно под носа.

Такива организации има по цял свят, но чак партии не са. ДЕОС разчитат на демонстрацията, на скандала. В програмата си са записали, че искат хомосексуалните граждани да демонстрират своята хомосексуалност по улиците. Така пише, еднополовите двойки да отстояват своята идентичност на обществени места. И доколкото тази идентичност е сексуална, не ми се мисли как точно ще я отстояват на улицата, добре поне, че е студено тези дни. Пише, че искат и легализация на гей браковете, както и да могат да имат деца. Те деца не могат да имат, това е ясно, става дума за осиновяване.

Подобни искания не са нови, и в други страни се борят за това, някъде вече е постигнато. Въпрос на морал, ценности и обществени нагласи.

И сега Христо Иванов застава зад тези ценности и морал. Зад искането родители да бъдат хора, които не могат да родят, все още науката не е намерила начин мъж да забременее. Зад семейство, в което мама е с мустаци. Зад идеята за трети пол, един милион години имаше два пола човечеството, днес травеститите се оказаха, че са отделен биологичен вид, а ние си мислихме, че са просто мъже с рокли.

От 150 партии в страната, той си избра тази. От която дори гейовете се възмущават, защото са наясно, че става дума за пари, не за идеи. Че една шепа гейове направиха от борбата за равноправие това, което една шепа рубладжии направиха от патриотизма. Превърнаха каузата в бизнес, човешките права в заплати.

Да България бяга и се крие от своя избор, не казва нито дума по темата. Обаче в програмата на партньорите им е казано ясно за какво говорим. Ще излязат ли сега да потвърдят това? Ще се обявят ли за гей-браковете, за осиновяването на деца от гейове?

Тези въпроси трябва да задават на новата коалиция, защото са им в целите и програмата. Нека ги чуем.

Мария Грубешлиева - Муки
15:22 | 14 Юли 2020 г.

Видни български личности почетоха паметта на Стоян...

15:22 | 14 Юли 2020 г.
На 13 юли на столичната улица „Люботрън“ бе поставена мемориална плоча в памет на видните български артисти Стоянка Мутафова,...
Цистерна с ацетилен се обърна, затвориха пътя Бургас-София
15:20 | 14 Юли 2020 г.

Пребиха брутално 59-годишен мъж от Девня

15:20 | 14 Юли 2020 г.
На 13.07. т.г., е получен сигнал за нанесен побой над 59-годишен мъж от Девня. Това съобщиха от ОДМВР-Варна.    След пр...
Гостите на \
15:05 | 14 Юли 2020 г.

Шефът на отдела за киберпрестъпления в ГДБОП е под...

15:05 | 14 Юли 2020 г.
Началникът на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП комисар Явор Колев е подал оставка, научи БНР.   Към момента...
Слънчасал софийски шофьор заби колата в канавка до Околовръстното (СНИМКИ)
14:57 | 14 Юли 2020 г.

19-годишен шофьор обърна колата си в отводнителен ...

14:57 | 14 Юли 2020 г.
Без опасност за живота е 19-годишен водач след пътен инцидент. Това съобщиха от ОДМВР-Хасково.    Произшествието е стан...
14:55 | 14 Юли 2020 г.

Ученик изобрети инвалидна количка, която изкачва с...

14:55 | 14 Юли 2020 г.
Теодор Тодоров се е сетил за идеята да проектира и създаде инвалидна количка, която изкачва стълби на 17 години. Сега тя вече съществува ...
ЦСКА
14:51 | 14 Юли 2020 г.

Първото „армейско“ дерби в историята открива сезон...

14:51 | 14 Юли 2020 г.
Новият футболен шампионат чука на вратата, макар все още да не сме сложили точката на предходния. И какво начало ще бъде само то, след ка...

гледай на живо

14.07.2020
 • в момента
  Изкуство по време на пандемия
 • 15:30
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини
 • 16:30
  Кухнята на Звездев