Петорен сблъсък в Беновска пита! Ето какво обещаха основните партии (ВИДЕО)

Представителите на водещите политически сили дебатираха за задачите на бъдещото правителство и Народното събрание в регионите

Беновска пита
Източник: Канал 3

Представителите на водещите политически сили дебатираха в предаването студиото на ”Беновска пита” по Канал 3 за задачите на бъдещото правителство и Народното събрание в регионите.
 
”Най-големият проблем за Перник е задлъжнялостта. 30 млн.дълг за Перник са много. Тук е ролята на правителството и парламента да упражнява контрол, който да не позволява на местната власт да прехвърля границата”, каза Красимир Велчев от ГЕРБ, който е водач на листата на партията в град Перник.
 
”Важното е, че трябва да се изпълнят критерии включително и съкращаване на администрацията. Градът трябва да се развива. Има два три места, където трябва да бъдат изградени кръгови движения, но за това трябват пари”, каза Велчев и обясни, че в много европейски градове подобни проекти се дават на концесия, а фирмата изпълнител се рекламира безплатно на мястото на кръстовището. ”Така общината не дава пари за строителство, а с обществена поръчка дава това право”, разясни още той.
 
Красимир Велчев коментира и темата с повишаването на доходите и пенсиите. Според него това увеличение трябва да се постигне чрез ръст на икономиката. Той обясни, че в програмата на ГЕРБ за управленския мандат от 4 години е заложена 300 лева минимална пенсия и 600 лева минимална работна заплата. ”Не може хора, които са работили цял живот да получават 320 лева пенсия, а тези които не са работили нищо, да получават 300. Трябва да се вдигнат всички пенсии”, заключи той.
 
Социалистът Жельо Бойчев, който оглавява листата на БСП в 23 МИР София пък заяви, че в този избирателен район е съсредоточена образователната и научна структура на София.
 
”Това ще е фокусът. Това е един конкретен ангажимент в програмата ни. Имаме ангажимент да вдигнем заплатите на научните работници и те да станат поне двойно на минималната работна заплата. Нещата сега изглаждат драматично. С тези неща ще тръгнем”, разясни Бойчев.
 
”Предлагаме да има защита и на обикновения потребител, който да заплаща само за енергията, която е консумирал, както и българските производители да реализират своята продукция. Българските граждани търсят български продукти”, каза още той.
 
”Докато не решим проблема с инфраструктурата няма да има инвестиции в Северна България”, заяви от своя страна Румен Христов от Реформаторския блок, които е кандидат-депутат от Русе.
 
”Стана ясно, че няма да има четирилентов път Русе – Бяла – Велико Търново, но нека тогава има ремонт на пътя Русе-Бяла”, призова той и открои като голям проблем на Русе – замърсяването.
 
”Вероятността да бъдем опозиция е по-голяма отколкото да бъде в управлението. Нямаме договорка с ГЕРБ. Бихме участвали в дясноцентристко формирование”, заяви Румен Христов и попита това, което обещават партиите като пенсии и заплати откъде ще дойде, ще се увеличат ли данъците и ще има ли нови заеми.
 
”Габрово е най- малкият избирателен район в страната. Преди много години е бил известен като българския Манчестър, но след годините на приватизацията, те са приватизирани по един грабителски начин. Габрово е градът, който е засегнат най-силно от демографския ръст и обезлюдяването, защото няма нови предприятия, които да разкриват работни места”, заяви Четин Казак от ДПС, който се явява на изборите като кандидат-депутат в Габрово.
 
”Ние не атакуваме никого, не сме партия, която да работи с агресия. Искаме да убедим избирателите, че когато ДПС са участвали в управлението се случват добри неща за хората. Искаме да върнем ускорените темпове на икономиката”, каза още Казак и припомни, че по време на Тройната коалиция е бил въведен плоският данък и в страната е имало рекорден икономически ръст.
 
”Ние не сме невеста, която чака да я поискат. Ние винаги сме участвали в парламента и бихме си партнирали с всяка една политическа сила, която е демократична и изповядва евроатлантическите ценности, партии от системния характер, но не с ксенофобски партии и крайнопатриотичини”, заключи Четин Казак.
 
”Това, което е важно за гражданите на Русе и Перник е важно и за София. Това, което засяга жител на София засяга и жител на Габрово. Като цяло трябва да се степенуват приоритетите”, заяви Десислав Чуколов, който е водач на листата на ”Обединени патриоти – НФСБ, Атака, ВМРО” в 25 МИР в София.
 
”Трябва да се подходи правилно за повишаването на доходите. Произведеният продукт на глава ва населението в България е по-висок от държави, в които пенсиите са по-високи”, коментира той.
 
”Не трябва да гледаме на чуждестранните инвеститори като на свещена крава. Трябва да има равнопоставеност. Заплатите, които тази фирма дава например във Франция, да ги дава и у нас. Тези огромни пари, които те събират от българите да не изтичат навън. Удивлява ме песимизма у колегите, които казват, че това не може да стане и сме обречени да бъдем бедни и да живеем в нищета”, заяви още Чуколов

 

Етикети: Беновска пита
паметник
22:15 | 02 Юли 2020 г.

Възстановиха паметника на Христо Ботев в Одеса (СН...

22:15 | 02 Юли 2020 г.
Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" възстанови бюст-паметника на Христо Ботев, който беше от...
22:00 | 02 Юли 2020 г.

Проф. Николай Витанов: Случаите на COVID-19 у нас ...

22:00 | 02 Юли 2020 г.
Благоприятният сценарий за развитието на COVID-19 у нас отдавна не е факт. Това обяви математикът от БАН проф. Николай Витанов пред бТВ. ...
21:48 | 02 Юли 2020 г.

Разбиха тайна схема със стотици трафиканти на дрог...

21:48 | 02 Юли 2020 г.
Полицията във Великобритания разби топ секретна комуникационна система, използвана от престъпници и трафиканти на дрога и оръжие. &n...
Великобритания, флаг, знаме
21:33 | 02 Юли 2020 г.

Великобритания премахва карантината за граждани на...

21:33 | 02 Юли 2020 г.
Британското правителство премахва задължителната карантина за пътници от 75 държави, съобщи "Телеграф"   Великобри...
ЕЦБ не повиши финансирането на гръцките банки
21:21 | 02 Юли 2020 г.

16 европейски банки създават нова платежна система

21:21 | 02 Юли 2020 г.
Нова система за незабавни плащания ще бъде създадена в Европа под егидата на 16 финансови институции от пет страни на ЕС. Това се съобщав...
По аптеките липсва безплатно лекарство за болните от рак на гърдата
21:09 | 02 Юли 2020 г.

Създават карта на аптеките в България

21:09 | 02 Юли 2020 г.
Националната аптечната карта ще определя нуждите на населението в страната. Създаването на документа бе прието по време на днешното засед...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE
 • 23:00
  Новини
 • 23:20
  Денят на живо с Наделина Анева