Беновска: Г-н Борисов,г-жо Захариева, г-н Цацаров, ВСС – Лозан Панов и ВКС светкавично и със закон овладейте!

Ще има ли законност в България и кога?

Илиана Беновска
Източник: Канал 3

Илиана Беновска

Какво работите за върховенството на закона г-н Борисов,г-жо Захариева, г-н Цацаров, членове на ВСС? Обръщам се точно към вас, защото вие сте на кормилото. Ако други бяха на вашите позиции, щях да питам тях и да назова техните имена.

Г-н Борисов,г-жо Захариева, г-н Цацаров, членове на ВСС ще има ли законност в България и кога? Прост въпрос. Отговорете ,моля. Защо съдиите не носят никаква отговорност за незаконосъобразните си решения? И един още по-прост въпрос – коя институция наистина, не формално , а стратегически и планирано следи и анализира кои закони как се прилагат и какви промени да се приемат по тях ,за да се обезпечи справедливо правосъдие и равенство на всички пред закона?

Знаете ли , г-н Борисов,г-жо Захариева, г-н Цацаров, членове на ВСС че беден баща, откраднал 3 кокошки ,за да нахрани децата си лежа 3 години в затвора? А знаете ли,че милионери- крадци или покровителствани от някого убийци си живеят свободно и у нас, и в Южна Африка, Сърбия , Малдивите ? Всички знаем. И какво се променя?

Ще ви дам един пример . И за вас , и за българите е публична тайна ,че най-висшият съд в България - ВКС и неговият предводител , „борецът за правда и справедливост“ Лозан Панов, са държава в държавата, а той е падишахът. Вие, покровителствате ли корупционната олигархична - съдийска-адвокатска мафия,която се обогатява и е безнаказана ? Схемата е публична тайна. Но е лесно да бъде премахната с един замах – ако има воля, г-н Борисов, г-жо Захариева, г-н Цацаров, членове на ВСС. А, защо нищо не правите?…Не знайно защо ВКС единствен има право да тълкува законите. Без никакъв контрол нито от НС, ВСС, инспектората ,прокуратурата… Къде е заровен „ключа от касичката“ на съдиите във ВКС?

1. Защо: Няма правила и контрол кога и защо се създават Тълкувателните решения на ВКС.

2. Защо: Няма правила и контрол за смисъла и прилагането на Тълкувателните решения на ВКС.

3. Защо: 27 години от началото на промените в България Тълкувателните решения на ВКС стават над законови, без да са гласувани и узаконени в НС,чрез промяна на съответния закон .

4. Защо: Провосъдието на съдиите от ВКС се раздава субективно, н по закон, а кой знае как и от кого мотивирано …

На 27.4.2017 г.ВКС ще гледа т.д.№ 7/ от 2014 г.,забележете, с въпрос:

Представлява ли основание за отмяна на влязло в сила съдебно решение последващо тълкувателно решение, с което е дадено задължително тълкуване на приложим по делото закон в смисъл, различен от възприетия в решението?

Г-н Борисов,г-жо Захариева, г-н Цацаров, членове на ВСС – каква ще бъде вашата реакция , ако шепа съдии от ВКС решат, че ТР нямат обратна сила, че не възстановяват правата на хората при явно незаконни решения на ВКС и „бития бит, е.ания –е.ан“ ,както казваше Гиньо Ганев? Как ще реагирате ,ако ВКС официализира, че произнесени от негови съдии явно незаконни решения са законни и хора с отнети имоти, бизнес, дори живот трябва да се примирят ,че ВКС има върховното право да отнема тяхното и да го дава на друг? Къде е върховенството на закона? Лозан Панов, освен падишах и господ ли е?!

Ще дам един пример за незаконно отнети от хора имоти за 100 000 000 /сто милиона/ евро пазарна цена и незаконно дадени на Американския университет с решения на ВКС.

1.Цели 12 години СРС и СГС се произнасят по прословутите дела „Чапрашикова“, че едно пълномощно, издадено преди 22 години е изправно,сделките с него са законни и хората, които са платили и закупили имоти от Чапрашикова са законни собственици .

2.Когато тези дела отидат във ВКС - под патронажа на падишаха-господ Лозан Панов - съдии от ВКС с имена Добрила Василева, Маргарита Соколова, Гълъбина Генчева, Светла Цачева, Светлана Калинова , Зоя Атанасова, Жанин Силдарева, Бонка Дечева и други отменят законните решения на СРС и СГС , незаконно отнемат от хората имотите им и незаконно ги дават на Американския университет.

3.Едва на 12.12.2017 г. /вследствие многогодишен натиск/ ВКС се произнася с ТР № 5/2014 г. „Какво следва да е необходимото съдържание на пълномощното?”. Това ТР постановява ,че:

- че хората по тези дела,на които са отнети имотите с решения на ВКС са придобили законно имотите си

- и че на Американския университет ВКС незаконно е присъдил имоти и предстои да бъдат присъдени още имоти на пазарна стойност 100 000 000 /сто милиона / евро.

- че с решения на ВКС същите тези имоти са неправомерно отнети от истинските им собственици и незаконно са присъдени на Американския университет

-че Законът е грубо погазен - под патронажа на председателя на ВКС Лозан Панов - от съдии от ВКС с имена Добрила Василева, Маргарита Соколова, Гълъбина Генчева, Светла Цачева, Светлана Калинова , Зоя Атанасова, Жанин Силдарева, Бонка Дечева и други съдии във ВКС по делата „Чапрашикова“.

5.Същите тези лица, с имена Добрила Василева, Маргарита Соколова, Гълъбина Генчева, Светла Цачева, Светлана Калинова , Зоя Атанасова, Жанин Силдарева, Бонка Дечева и други съдии във ВКС по делата „Чапрашикова“. който са се

подписали под цитираното ТР № 5/2014 г. на ВКС всъщност доброволно правят самопризнания, че :

-с техни решения, незаконно са дали на Американския университет чужди имоти за 100 000 000 /сто милиона/ евро

- и,че с техни решения, незаконно са отнели имотите на хора, които законно са ги платили и придобили.

Е, г-н Главен прокурор Цацаров, членове на ВСС ще проверите ли тези съдии, техните решения и ще ги подведете ли под отговорност ? Ще помогнете ли на хората да си върнат отнтите им имоти, бизнес, живот? Ще възстановите ли законността?

Г-н Борисов,г-жо Захариева, г-н Цацаров, членове на ВСС! Ако не покажете днес, сега, на практика, с реални действия ,че сте за законност ще излезе, че покровителствате корупцията, олигарсите, мафията в съда и политиката. И подкрепяте погазването на закона.

Аз съм Беновска и питам: Г-н Борисов,г-жо Захариева, г-н Цацаров, членове на ВСС! Ще се самосезирате ли по казуса веднага и ще предприемете ли веднага конкретни и ефективни законови действия за установяване на върховенството на закона в България? Обръщам се публично към вас и очаквам да видим незабавните ви реални действия за установяване върховенството на закона в България.

Етикети: Беновска пита
Маска
17:11 | 08 Юли 2020 г.

Пада задължителното носене на маски в Гърция

17:11 | 08 Юли 2020 г.
Посетителите на молове и търговци центрове в Гърция вече не са длъжни да носят защитни маски. В кафенетата и заведенията за обществено хр...
Иван Гешев
17:06 | 08 Юли 2020 г.

Гешев: Антикорупционният фонд да се извини на прок...

17:06 | 08 Юли 2020 г.
"Истината няма нюанси и бързо се установява. Очаквам т. нар. "Антикорупционен фонд" да се извини на институцията Прокурату...
Протест в Белград
16:52 | 08 Юли 2020 г.

Вучич обвини чуждите служби за протестите в Белгра...

16:52 | 08 Юли 2020 г.
Сръбският президент Александър Вучич обвини чуждите служби за организирането на протеста тази нощ в Белград. Той заяви това по време на и...
Лондон
16:48 | 08 Юли 2020 г.

Лондон намали ДДС за стоки на обща стойност £4,5 м...

16:48 | 08 Юли 2020 г.
Великобритания официално наложи промени в данъчната си политика, като една от големите антикризисни мерки срещу последствията от пандемия...
метростанция
16:23 | 08 Юли 2020 г.

СДВР: Търсят се 80 полицаи за осигуряването на ред...

16:23 | 08 Юли 2020 г.
Столична дирекция на вътрешните работи обявява конкурс за назначаване на държавна служба на осемдесет полицаи в Сектор "Метрополитен...
Отвличане
16:22 | 08 Юли 2020 г.

Хванаха удушвача от Сливен, умъртвил 49-годишна же...

16:22 | 08 Юли 2020 г.
Постоянен арест за Тончо Г. налочи съдът в Сливен, след като прокуратурата внесе доказателства, че именно той е извършителят на жестокото...

гледай на живо

08.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 17:20
  Патарински LIVE
 • 18:00
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева