Защо прочита на скандалните стенограми е важен

Окончателно паднаха маските на задкулисието - Прокопиев, Иванов, Кънев и сие

Прокопиев бяга от Канал 3 по коридорите на bTV след скандалната стенограма (СНИМКИ)
Източник: Канал 3

Прокопиев бяга от Канал 3 по коридорите на bTV след скандалната стенограма (СНИМКИ)

Стенограмите от разговорите между Иво Прокопиев, Христо Иванов, Радан Кънев, Трайчо Трайков, Антоанета Цонева, Евгений Дайнов и много други, претендиращи, че са елит, представителите на дясното и градското, първи поборници за правов ред в държавата и най-чистите борци срещу корупцията, свалиха окончателно маските на политическото лицемерие. .

Как да си направим партия, която да обслужва интересите ни и да получи подкрепа от избирателя като НОВА И ЧИСТА политическа формация? Това е единственият въпрос, който вълнува участниците в серията срещи. Въпреки сладките приказки, те имат една единствена цел - излаз към властта. Не им пука за избирателите, не им пука за проблемите на българите. За тях те ще са само плацдарм към парламента и министерските кресла. 

Лъжата излиза наяве в уникална симбиоза между политици, бизнес, медии и представители на неправителствения сектор - бившият министър Христо Иванов, лидер на партия ДСБ - Радан Кънев, бизнесменът Иво Прокопиев, журналистът Стояна Георгиева, политологът Евгени Дайнов, НПО представител от „Протестна мрежа” Антоанета Цонева, бившите депутати Мартин Димитров и Гроздан Караджов и др.

 1. Обсъждане на старта на нов политически проект

Христо Иванов – „ ..къде се намираме и какво следва. Има нужда един кръг да мине. Как оценяваме ситуацията? И страната и като общност. И после да решаваме какво трябва да се случи по–нататък.”

Евгений Дайнов: ...” Много накратко. Видяхме бунт срещу ББ, бълбукащ от март месец, бунт срещу стила също, олигархично ръмжащото поведение, което отваря ниша за нормално говорещи за политика, в което трябва тази група да влезе.. Събрали сме се и решаваме.”

Стояна Георгиева: ...”всеки да посочи относителни плюсове и минуси във връзка с нашите цели...”

 1. Определяне на целевите гласоподаватели

Радан Кънев: ... там се намират хората, които трябва да стигнем, провинциалната средна класа...”

Стояна Георгиева:–„...да стигнем до тази средна класа в провинцията, може би има шанс ...”

 1. Групи за натиск. Те трябва да „играят” политически.

Радан Кънев: „ ... партизанската гражданска работа, групи за натиск, не че трябва да спре, но е достигнало ниво на ефективност, отвъд което иска политически отговор, резонанс...”

 1. ДСБ е слаба.

Радан Кънев: „ ...надценявате ДСБ. Особено на национално ниво, партията е твърде слаба. Има две позиции – моя и на Атанас, която, запълва пространство, но няма персонален състав, който да е заплаха....”

 1. Стратегията се чертае от Иво Прокопиев, който очаква формацията да стане първа политическа сила.

Иво Прокопиев: „... Дошъл е момента всеки ясно да каже, в коя от двете части на поекта участва. В гражданския филтър или в активата политика. Съвсем ясно искам да го чуете – нямам желание да ставам действащ политик, аз бих участвал активно в гаражданската част, с всичко което знам, и много и с целия ресурс който разполагам, в структуриране на отношения и тн. Трябва ни НПО, която да започне да се занимава с първата част на задачата да държи връзка с чувствителността... Потенциала не е за 5% и влизане впарламента. Потенциалът е първа политическа сила.

 1. Финансирането на политическия проект ще е през фондация.

Антоанета Цонева: „...тази платформа „на чисто” да бъде подкрепена от тинк–танк фондация, защото е чиста форма да се финансира такава дейност...”

 1. Прокопиев раздава задачите кой и какво да говори.

Иво Прокопиев: „... няма никакво съмнение ще има много участия, дайте да определим още хора 4–5 да учасват на много места и да кажем ние каквото искаме, а не да ни фреймват в чужда адженда и не забравяйте, че жълтите медии са малка част. Има мейнстрим и здрава част, за да сме коректни към тях. Те трябва да знаят кого питат и какво... Най–голям брой хора трябва да казват – „вървят широки консултации за цялостна промяна на политическата система... В твоите интервюта (към Христо Иванов), в тези на Радан...”

Мартин Димитров: „...Иво ни възложи да се поддържа интереса и да се говори по темата, създавайки обществено очакване...”

След тези стенограми маските на задкулисието падат. Въпреки отказа на "големите" телевизии да се занимават с темата. Въпреки тоталното игнориране на скандалните пасажи, които показват престъпния политически инженеринг и използването на НПО-та и гражданско общество за постигане на конкретни цели, обслужващи конкретни лица от бизнеса. Въпреки желанието на един кандидат за президент - Трайчо Трайков да ползва "сиви пари", разбирай мръсни престъпни пари, за "бялата" си политическа дейност. 

 

Бойко Борисов
14:49 | 07 Юли 2020 г.

Борисов: Разпитваха ме за Бобоков и за делото за о...

14:49 | 07 Юли 2020 г.
"Разпитваха ме по делото за отпадъци, за познанството ми с братя Бобокови, за да се угоди на президента, прокуратурата прави тези пу...
Панайот Рейзи
14:43 | 07 Юли 2020 г.

Съдят бивш кмет на Созопол за присвояване на над 2...

14:43 | 07 Юли 2020 г.
Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена Димитрова, Христо Х...
14:39 | 07 Юли 2020 г.

Прокуратурата в Боливия иска ареста на експрезиден...

14:39 | 07 Юли 2020 г.
Антикорупционната комисия към прокуратурата на Боливия обвини бившия президент на страната Ево Моралес в тероризъм и поиска арестуването ...
Шоколадови бонбони
14:37 | 07 Юли 2020 г.

Германия е лидер в износа на шоколад в Европа

14:37 | 07 Юли 2020 г.
Шоколадът е онова сладко изкушение, което разтапя някои от най-твърдите характери по света, благодарение на благотворния си ефект върху щ...
Коронавирус
14:19 | 07 Юли 2020 г.

"Денят на живо с Наделина Анева" днес: Тайните на ...

14:19 | 07 Юли 2020 г.
В "Денят на живо с Наделина Анева" днес от 20:20 ч. очаквайте:   ТАЙНИТЕ НА ВИРУСА   Каква е структур...
Златни монети
14:16 | 07 Юли 2020 г.

280 грама злато и 35 000 лв. - плячката на крадец,...

14:16 | 07 Юли 2020 г.
36-годишен мъж от хасковското село Дъбовец се оплака в полицията, че е бил нападнат и обран от свой познат тази нощ около 01:00 часа край...

гледай на живо

07.07.2020
 • в момента
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:20
  Изкуство по време на пандемия
 • 15:30
  Социална мрежа