Беновска: Лозан Панов ходил ли е войник? ВСС да провери, ако "не" - защо?

Отворено писмо на Илиана Беновска

Беновска
Източник: Канал 3

На 23.3.2017 г. в ОТКРИТО ПИСМО - запитах първите в България:

Беновска пита: Кой от Вас е бил войник на България, кога, какъв профил , а ако не е бил – по какви причини. Моля, отговорете в търпимия срок от 1 седмица

24 дни председателят на ВКС Лозан Панов не отговаря… От кабинета на Панов ми съобщиха устно ,че са го подсещали няколко пъти да даде информация бил ли е войник и ако "да" къде, кога и какъв род войски. Но Панов още "мислел" (цитирам)…Попитах : "Какво толкова има да "му мисли" Панов?! Бил ли е или не войник е просто един факт от биографията му?"

Уважаеми господин Панов,

Моля да ми отговорите на въпроса бил ли сте войник , и ако "да"- кога и къде? Ако не сте ходил войник, господин Панов, моля да съобщите уважителните причини!

Междувременно се сетих ,г-н Панов,че ползвате НСО - автомобил и охрана…Заплашен ли сте от нещо и от какво? Вършите ли неща, който противоречат на поста Ви председател на ВКС като, например: да се месите в политиката ,да злепоставяте срещу главния прокурор, да се срещате се с партийни девианти и олигарси ,за да кроите как да изпълните поръчката да разбиете съдебната и политическа система и за това да сте щедро възнаграден? Защото не сте ходил войник ли се чувствате несигурен?

Реших да видя биографията на Лозан Панов, с която е кандидатствал и е бил избран за председател на ВКС. Не намерих биография на г-н Панов на сайта на ВКС http://www.vks.bg/. Проверих и на сайта на ВСС http://www.vss.justice.bg/ . И там не намерих биографията на Лозан Панов…

Реших да проверя г-н Цацаров, главния прокурор на РБ, публикувал ли е биографията си на сайта на ВКП. На този линк е биографията на г- Цацаров http://www.prb.bg/bg/prokuratura/glaven-prokuror/ . Главният прокурор Цацаров е бил войник.

Проверих и на сайта на ПП ГЕРБ за биография на лидера Бойко Борисов. Намерих я на http://www.gerb.bg/bg/team/boiko_borisov-2.html. Признава му се военна служба.

Уважаеми членове на ВСС,

Моля спешно да проверите бил ли е Панов, един от първите 3-ма в съдебната власт, войник и ако „не“ – защо? Както и да публикувате биографията на Лозан Панов,за да разберем има ли празноти в нея.

Ще припомня защо зададох въпроса: Беновска пита: Кой от Вас е бил войник на България, кога, какъв профил , а ако не е бил – по какви причини.

Направих го във връзка с ескалацията на тероризма в Европа и света ,заплахата от вълна мигранти и пренос на тероризъм през границата на България – европейска граница за ЕС, във връзка с инициативата на „Фронтекс“ да пренасочи ресурси от Централна Европа към българо-турската граница, във връзка с обсъжданията в 43 НС за връщането на задължителната военна служба и липсата на новоподготвени за защита на границите ни кадри, както и застаряването на запаса. Направих го ,защото „Радио К2“ и „Беновска пита“ изследват кой на какво основание иска и може Ли да управлява България. Адресирах този въпрос към долу изредените, защото те са хората ,които моделират обществените процеси и дават личен пример на българите.

Ето отговорите за тези ,които запитах:

1.ОТ Президентите:

Петър Стоянов , президент/ 1997-2002/ - бил е войник в Българската армия от 1970 до 1972 година в поделение ПК90 близо до границата ни със Сърбия.

Георги Първанов, президент/2002-2012/ - служил е в редовете на Българската армия в периода между 04.10.1975 г. до началото на октомври 1977 г. като свързочник в системата на противовъздушната отбрана (секретен профил).

Росен Плевнелиев /2012-2017/- сигурно не ми отговори, защото запитах Росен Плевнелиев на финалния му отчет като президент: „Скъпи г-н Плевнелиев, ще отговорите ли какво Ви заплатиха, за да станете проводник на най-вредните за България нюанси на американската политика, а именно „соросоидските", „грантаджийските", „протестърските", „капиталските"? И да нажежите до червено отношенията между България и Русия в разрез с националната психология и политика на България? И понеже бяхте една гнила ябълка в политиката, ще си позволя да Ви подаря на изпроводяк една здрава, българска, червена ябълка". Но НСО със сила прекъсна въпроса ми . А Плевнелиев не отговори и нарече въпроса ми провокация... Дали съм права да питам Плевнелиев за отцепредателството му към България, дали не съм - времето ще реши.

Бележка: ясно е защо не питам президента Румен Радев

2.ЗА Лидерите на партиите ,които биха излъчили премиер след парламентарните избори:

Бойко Борисов- ГЕРБ –през 1982 г.се дипломира във ВСШ на МВР с чин лейтенант като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“- това се приравнява на военна служба

Корнелия Нинова – БСП - ясно е,че на е служила в армията.

3. ОТ първите в съдебната система

Георги Колев – председател на ВАС - служил е в НШЗО „Христо Ботев“ гр. Плевен от 30.09.1985 г. до 06.09.1986 г. по специалността "мотострелкови".

Лозан Панов- председател на ВКС – не отговаря до момента…

Сотир Цацаров – главен прокурор - служил е в НШЗО "Христо Ботев" гр. Плевен в периода 25.09.1985 – 25.09.1987 г. в поделение на зенитна артилерия.

Аз съм Илиана Беновска , политически журналист, създател на обществено-политическото "Радио К2" и водещ на „Беновска пита“ по Канал 3 и питам:

Г- Панов, отговорете на въпроса бил ли сте войник и ако „да“- кога и къде? Ако не сте ходил войник, господин Панов, моля да съобщите уважителните причини!

Членове на ВСС,моля спешно да проверите бил ли е Панов, един от първите 3-ма в съдебната власт, войник и ако „не“ – защо? Както и да публикувате биографията на Лозан Панов,за да разберем има ли празноти в нея.

11:28 | 10 Юли 2020 г.

Асоциацията на прокурорите към Радев: Езикът на ом...

11:28 | 10 Юли 2020 г.
Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България излезе с остра позиция срещу думите на президента Румен Радев, с които той о...
11:28 | 10 Юли 2020 г.

Затварят детска градина във Варна, деца и персонал...

11:28 | 10 Юли 2020 г.
По нареждане на РЗИ-Варна - поради положителни проби за Covid-19 на деца и служители от персонала на ДГ№34 “Лястовичка“ днес ...
наводнения
11:24 | 10 Юли 2020 г.

Загиналите при наводненията в Япония вече са 66

11:24 | 10 Юли 2020 г.
Загиналите при наводненията и калните свлачища в Япония вече са 66, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите. Продължава издир...
11:23 | 10 Юли 2020 г.

ГЕРБ свиква митинг в защита на правителството

11:23 | 10 Юли 2020 г.
Довечера в 19 ч. пред министерския съвет ще има митинг в защита на правителството. Това става ясно от пост в социалните мрежи на PR-а на ...
COVID-19
11:19 | 10 Юли 2020 г.

Словения одобри апликация за проследяване на корон...

11:19 | 10 Юли 2020 г.
Словения одобри използването на апликация за проследяване на коронавируса, чиято употреба ще бъде задължителна за заразените или намиращи...
11:18 | 10 Юли 2020 г.

Катастрофа ограничава движението на пътя Видин - М...

11:18 | 10 Юли 2020 г.
Временно се ограничава движението по път I-1 Видин - Монтана в района на Дунавци поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от п...

гледай на живо

10.07.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 11:45
  Топ шоп
 • 12:00
  Новини
 • 12:20
  Парламентът на живо