ПО СЦЕНАРИЯ НА АРГО-ГЕЙТ! Адвокат Екимджиев на амбразурата срещу Цацаров

Преди няколко месеца Христо Иванов начертава, как да върви атаката срещу главния прокурор

Михаил Екимджиев
Източник: БГНЕС

Михаил Екимджиев

Христо Иванов: “…Аз мога да ида при Екимджиев (адвокат Михаил Екимджиев – б.р.) да му кажа – искам да изнесеш твоя хейт срещу Цацаров в национален ефир.

Думите са на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов по време на една от срещите на групата АРГО, която обсъжда в тесен кръг, как да вземе властта и да инсталира, като за начало, свой президент.

Христо Иванов начертава план, как адвокатът, който иначе се представя за защитник на човешките права, може да бъде насъскан срещу държавното обвинение. Нещо повече, от разговорите се разбира, че Екимджиев ще получи и и лесен достъп до "национален ефир". Попаднал там, той спокойно ще може да "насочи своя хейт" срещу Цацаров.

Екимджиев е и един от обсъжданите кандидати за президент от Иво Прокопиев, Радан Кънев, Христо Иванов, Антоанета Цонева, Трайчо Трайков, Стоянка Георгиева и Иван Бедров и останалите в заверата. 

Днес Екимджиев, заедно с още един кандидат на задкулисието Лозан Панов - председател на ВКС, са на амбразурата срещу главния прокурор. 

Да припомним отново важни части от стенограмата, които обясняват, защо героите от нея бяха активирани точно тази седмица, в която прокурори събират доказателства и подготвят обвинения. 

Радан: С Пепи Славов няколко пъти сме говорили, отказвал е, но няма проблем да му кажем, може би ще се зарадва. А Лозан Панов трябва да напусне.

Антоанета: Лозан Панов не може да е кандидат на партия. 

Христо Иванов: Ако има черен лебед, това е жена му на Лозан. 

Иво П.: Моите очаквания бяха надхвърлени и има някои кандидатури, които могат да бъдат успешни, да утвърдят проект и тн. Тъй или иначе, има възможност да стигнем до 3–5 имена да търсим развитие с идеята да се излъчи кандидат към края на август.

Христо Иванов: Това е сценарият, в който правим това усилие. Трябва да поемем риска, ако Борисов е кандидата, и да отчетем този факт в евентуалното вземане на решение. Но легитимността е сериозна и добра база за надграждане.

Ники Стайков: За мен неочаквано добър резултат, защото отменя много догадки и улеснява комуникацията и това улеснява комуникацията с новите имена, като Михаил Екимджиев. Защото едно тримесечно безсъние на Цацаров ще ни даде много.

Днес адвокат Екимджиев е дал интервю за сайта "Медиапул", чийто главен редактор е Стоянка Георгиева. Това е същата дама, която присъства на сбирките АРГО. Георгиева беше говорител на правителството на Иван Костов. Допускаме, че интервюто с Екимджиев е било уредено изключително трудно и е продиктувано от големия обществен интерес и нищо друго. 

Екимджиев споделя, че прокуратурата извършва вендета срещу "Овергаз" във връзка с проверките в КЕВР. Очаква се утре тревожният адвокат да гостува я в БТВ, я в Нова, защото Прокопиев ще е уредил вече "хейт в национален ефир". 

Групата АРГО-гейт си кара по сценарий. Въпросът е, докога националните медии ще участват в него. Защото хората вече казаха своята дума на изборите, когато изхвърлиха задкулисниците от парламента. 

Народно събрание
09:36 | 02 Юли 2020 г.

Законът за подпомагане на земеделските производите...

09:36 | 02 Юли 2020 г.
На днешното си заседание народните представители приеха на първо и второ четене промените в Закона за подпомагане на земеделските произво...
полиция
09:32 | 02 Юли 2020 г.

Тежка катастрофа на пътя Казанлък-Габрово, борят с...

09:32 | 02 Юли 2020 г.
20-годишен моторист и 19-годишната му спътничка се борят за живота си след катастрофа на пътя Казанлък-Габрово снощи, съобщи казанлъшката...
Обработка на кожени изделия
09:27 | 02 Юли 2020 г.

Пролетният панаир в Пловдив посреща майстори от 22...

09:27 | 02 Юли 2020 г.
Пролетният панаир в Пловдив може и да закъсня с няколко седмици, но все пак ще се състои, започвайки от днес. Тази година над 70 майс...
09:09 | 02 Юли 2020 г.

Сачева: Имаме готовност за удължаване на мярката 6...

09:09 | 02 Юли 2020 г.
„Всичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ще продължим да предлагаме нови мерки. Имаме готовност да удължим ...
Катастрофа край Крън 3
09:07 | 02 Юли 2020 г.

България е на първо място в ЕС по загинали в катас...

09:07 | 02 Юли 2020 г.
През 2018 г. 23 339 души са загинали в пътно-транспортни произшествия в ЕС, сочат нови данни на Евростат. От жертвите на пътя 45% са ...
Огън
09:00 | 02 Юли 2020 г.

Обир с палеж във врачанско село

09:00 | 02 Юли 2020 г.
Маскиран обирджия в подпалил магазина на своите жертви, след като на 29 юни влязъл с взлом в обект във врачанското село Търнава, съобщава...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини
 • 10:15
  Парламентът на живо
 • 11:00
  Новини