Димитър Узунов: Олигарси с червени бузки имат интерес към съда (ВИДЕО)

Важно е при избора на новите членове на ВСС да има по-малко калинки, обяви представляващият съвета Димитър Узунов

Димитър Узунов
Източник: Канал 3

Грамотен и опитен министър на правосъдието си пожела представляващият ВСС Димитър Узунов, който тази вечер беше гост  в предаването "Денят на живо" по Канал 3.
 
Узунов отново се върна към спомените си за Христо Иванов и обяви, че предишният правосъден министър не е влизал и в съдебна зала.
 
Ако влезне ще обърка банките, не знае къде седят адвоката и прокурора, смята Узунов. 
 
Димитър Узунов обяви, че съдебната реформа е заслуга на наследничката на Христо Иванов - Екатерина Захариева.
 
"При промените в Конституцията Христо Иванов направи поредните интриги, неговата цел не беше успешна съдебна реформа, а да подготви почвата за нов политически проект. Той не остави и ред написан за проектозакон", коментира Димитър Узунов.  
 
По думите му съдебната реформа не е партийна работа.
 
"Трябва да има опит, визия и авторитет, а не хора, които се занимават с неправителствени организации, които се финансират от чужди компании. Не е тайна, че фондацията на Христо Иванов е получила големи средства от "Америка за България", допълни Узунов.
 
Той подчерта, че "колкото по-малко калинки има при следващия избор на членове на ВСС, толкова по-добре, тъй като интерес към съда проявяват и олигарси с червени бузки".  
 
Относно скандала "ЦУМ-гейт" Димитър Узунов заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е интелигентен и разумен човек.
 
"Тази среща не е предизвикала нищо, това са внушения. Лозан Панов, ако беше истински мъж, щеше да вдигне телефона и да попита Цацаров, какво се е случило на срещата. Опитите на този кръг, който се събра в Боровец, целят въздействие върху дела. Целта е Цацаров да назначи определени лица за прокурори, а и там има лица, които са обвиняеми. Целта е да се внуши, че институциите не работят. Основен виновник е председателят на ВКС Лозан Панов, който изпитва ужас от Калин Калпакчиев", каза още Димитър Узунов.
 
Той посочи като крещящ колнфликт на интереси и факта, че Калин Калпакчиев от ВСС трябва да проверява своята приятелка Мирослава Тодорова, която пък е рекордьорка по забавени дела. 
 
"Въпрос на морал е той да не участва в тази комисия, но явно такъв отсъства. Ние не можем да му кажем да се откаже от тази проверка. А е нормално да каже - приятели сме, аз ще съм пристрастен", коментира още Узунов.
 
Както е известно съдия Мирослава Тодорова бе снимана в компанията както на Калпакчиев, така и на бившия правосъден министър Христо Иванов. Той обаче все още не е обяснил, какво е правил с поднадзорно лице и дали това не е конфликт на интереси.

Брад Пит и Анджелина Джоли пуснаха обща марка зехтин
13:10 | 09 Юли 2020 г.

Семейна терапия възроди отношенията на Брад Пит и ...

13:10 | 09 Юли 2020 г.
Брад Пит и Анджелина Джоли са в приятелски съвместно-родителски отношения след "много дълга семейна терапия". Бившата двойк...
13:05 | 09 Юли 2020 г.

Скандал в ЕП: изчезват компютри, таблети, камери

13:05 | 09 Юли 2020 г.
Докато евродепутатите са в принудителна ваканция заради пандемията и работят от вкъщи, от работните им места в Европарламента изчезнаха к...
Ивайло Иванов
13:00 | 09 Юли 2020 г.

Закопчаха 13 души в Габровско при спецакция

13:00 | 09 Юли 2020 г.
13 човека са задържани при акция срещу битовата престъпност в Габровското село Яворец. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов...
Европейски съюз, България, флагове, знамена
12:58 | 09 Юли 2020 г.

ЕС подкрепи България за членството в еврозоната

12:58 | 09 Юли 2020 г.
Чиновниците на еврозоната са готови да пуснат Хърватия и България в механизма ERM-2 , което е предварителен етап за приемане на еврото ка...
12:57 | 09 Юли 2020 г.

Къща, построена за 48 часа? С 3D принтер вече е въ...

12:57 | 09 Юли 2020 г.
Чешки екип проектира и разработи 3D печатница за намаляване на емисиите на въглероден диоксид с 20%. Първият й продукт е къща, построена ...
Пламен Узунов
12:46 | 09 Юли 2020 г.

Президентският секретар Пламен Узунов е арестуван

12:46 | 09 Юли 2020 г.
Секретарят по правни въпроси на президента Пламен Узунов е арестуван. Узунов е задържан за 24 часа по Закона за МВР.   Припо...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 13:20
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа