БЛИЦ контролът на "Офанзива" : Нанков и Московски за скандала с магистрала "Марица" (ВИДЕО)

Цветан Цветанов получил предложение отново да оглави МВР

БЛИЦ контролът на
Източник: Канал 3

БЛИЦ контролът на "Офанзива" : Нанков и Московски за скандала с магистрала "Марица" (ВИДЕО)

"Видяхте какво се случи в последните месеци с проекта за автомагистрала ”Струма”. Едно престъпно безхаберие и не само. От 2008 година никой не помни подобно нещо. За съжаление търгът отново трябва да стартира. Изгубихме страшно много време, дано не се окаже фатално". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на БЛИЦ контрола на "Офанзива" по Канал 3.
 
"Трябва да стартираме новата процедура и да я приключим в сроковете, но това, което се случи в АПИ в последните 3 месеца, поставя под изключително сериозна опасност и угроза успешното финализиране на магистрала ”Струма”, каза още министърът. 
 
"Министерството трябва да се събуди от зимния сън, който проспаха колегите в служебното правителство, за да видим и ”Хемус” и ”Струма”. Ужасни забавяния. Приоритет ни е състоянието и безопасността на тунелите. При ТОЛ таксите също има забавяне. Там процедурата е замразена. Нищо по темата 3 месеца! Хемус нищо по темата, Струма пълен провал с тръжната процедура. Видяхте на какво се дължи, но с максимални усилия и съкратени срокове, за да не допуснем загуба на европейско финансиране", заяви Нанков. 
 
"Във връзка с проверката на ОЛАФ за отпуснатите 51 млн. лева за строежа на магистрала ”Марица”, Нанков обясни, че има компетентни органи, които да се произнесат. ”В световната практика имаме и много по-скъпи участници”, коментира той. ”Несериозно е да коментираме неща, които са в обхвата на проверката и има специализирани правораздавателни органи. Ще съдействаме максимално, но нека не се месим”, заключи Нанков. 
 
”Мисля, че работата, която свърши Лиляна Павлова в двата й мандата, не само беше  перфектна, а беше и лицето на управлението на политическа партия ГЕРБ”, заяви Николай Нанков и обяви, че медиите ще научат какво наследяват в МРРБ от служебния министър. 
 
”Не съм запознат в детайли с прокурорските проверки, свързани с магистрала ”Марица”. Механизмът, по който е функционира ОП ”Транспорт” е възстановяване на разплащанията. Първо, когато изпълнителят изпълни някаква дейност, тя се сертифицира, одобрява се от надзора, след това АПИ разплаща, а ние възстановяваме от Оперативната програма. Там има поне четири нива на проверки. Чисто като механизъм е достатъчно силно гарантирано. Вече при детайли при възлагане и изработка на тази процедура, нека се изкажат компетентните органи, но като механизъм, системата е устойчива и не би трябвало да има някакви проблеми”, разясни от своя страна транспортният министър Ивайло Московски. 
 
”Бих искал да се запозная с мотивите за прекратяване на концесията на летище София. Така или иначе тя е законно прекратена с решение на Министерски съвет, така че оттук нататък ще прецения с екипа какво е необходимо да се подготви допълнително. В програмата на партия ГЕРБ сме записали и моето мнение е такова, че всички видове транспортна инфраструктура, като инфраструктура е добре да си останат държавни т.с държавата да събира такси за тях, но оперирането на тази инфраструктура е добре да бъде от професионални оператори”, каза още транспортният министър. 
 
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък направи коментар на новите попълнение в силовите ведомство. ”Убеден съм, че Валентин Радев ще се справи с МВР. Убеден съм, че ще  състави и добър екип”, заяви той. ”Младен Маринов е директор на най-голямата дирекция в структурите на МВР и смятам, че ще може добре да координира дейността по осигуряване на охраната и обществения ред. Има добър опит, но нека видим конкретни предложения”, коментира още Цветанов. 
 
Бившият вътрешен министър разказа още, че е имало предложения той да обяви вътрешното ведомство. ”Борисов също щеше да подкрепи, Патриотите бяха най-много ”за” да бъда вътрешен министър и Валери Симеонов даде много висока оценка, но парламентът ще е със сериозен център”, каза още той. 
 
Вижте още Екатерина Захариева, Нено Димов, Вежди Рашидов, Николина Ангелкова, Красен Кралев и Веселин Марешки във ВИДЕОТО!

covid-19
19:24 | 11 Юли 2020 г.

СЗО: Много малко вероятно е светът да изкорени кор...

19:24 | 11 Юли 2020 г.
"Много малко вероятно е светът да успее да изкорени коронавируса при настоящите обстоятелства, предупреди в петък Световната здравна...
19:09 | 11 Юли 2020 г.

Хиляди отново са на протест в центъра на София (СН...

19:09 | 11 Юли 2020 г.
Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. Протестиращите тръгнаха към сградата на Народното събрани...
Ева Майдел
18:47 | 11 Юли 2020 г.

Ева Майдел: В ЕП ме питат защо президентът иска ос...

18:47 | 11 Юли 2020 г.
"Оценката в Европа на това, което се случва у нас няма как да е позитивна. Президентът използва напрежението и недоволството, за да ...
Александър Ваклин
18:30 | 11 Юли 2020 г.

Александър Ваклин: Радвам се, че все още съдебната...

18:30 | 11 Юли 2020 г.
По време на цялото дело беше оказван политически натиск. Опонентите на управляващите шизофренично през съда атакуват изпълнителната власт...
ГКПП „Кулата“
18:24 | 11 Юли 2020 г.

Е-формулярът за влизане в Гърция през ГКПП "Кулата...

18:24 | 11 Юли 2020 г.
Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане в Гърция през ГКПП ...
Цветомир Найденов
17:55 | 11 Юли 2020 г.

Цветомир Найденов: Божков плаща на 20 бивши служит...

17:55 | 11 Юли 2020 г.
"В миналото е плащал на футболни агитки за хореографии и поддържка. Докато беше собственик на "Левски" е правил опит да по...

гледай на живо

11.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 19:45
  Парламентът на фокус
 • 20:00
  Новини
 • 20:20
  Имате думата