Иван Киров: "Как някой ще си сложи главата в торбата да освободи "Наглите" без да е взел пари?"

Съдиите само от добро сърце ли са одобрили предсрочното им освобождаване, пита синът на отвлечения Киро Киров

Иван Киров:
Източник: Канал 3

Иван Киров: "Как някой ще си сложи главата в торбата да освободи "Наглите" без да е взел пари?"

Трагедията с отвлечените от "Наглите" продължава с искането за предсрочното им освобождавана, заяви в "Беновска пита" Иван Киров, син на отвлечения от бандата бизнесмен Киро Киров.
"След като не им дадоха добавени присъди за рецивизъм при строг режим и без право на обжалване, на седмата година те имат наглостта да се промушат през съдебната система и никой да не забележи, каза в студиото на "Канал 3" Иван Киров.
"Нагли са тези, които позволяват това да се случи, и то на седмата година. 
Не са ми върнали парите, даже не ги търсят. Делото не може да прикючи, докато не намерят парите - 517 000 евро, никой не повдига въпроса за връщането им.
А това е удар по нашия бизнес, по българската икономика, това удари 700 души от нашата фирма, удар по тези 700 семейства, които ние тогава изхранвахме. 
Оттогава те са много по-малко, реномето ни беше съсипано, чуждестранните ни партньори се чудеха каква е тази държава, какво се случва там.
Фирмите, с които работим, са реномирани, на световно ниво, някои в топ 100 на света, и не са свикнали на тези неща, особено в европейска  държава.
И се съмняваха дали проблемът не е  с нас, и се чудят дали да подължат да работят с тях."
Според него съдиите, които дадоха ход на предсрочното им освобождаване на първа инстанция не са го сторили от "добро сърце".
"Как някой сега решава да си сложи главата в торбата без да е взел пари?", запита Иван Киров.
"Та това е дело, което всички го гледат, това са закоравели престъпници и изведнъж на седмата година някой да приеме това предложение от тях и то да мине на първите инстанции.
Съдиите, които са го одобрили, те си слагат главата в торбата, защото имат много добро сърце ли?!
Защото сме си решили всички останали проблеми в държавата и сега е дошло време най-сетне да се грижим за престъпниците?
А защо не търсеха главата на бандата? Защо не търсеха парите?
Не знам кой е идеологът, но за мен тук важен е примерът, който се дава на гражданите: че е по-добре да си престъпник, защото ти се разминава всичко, можеш да си платиш, за да излезеш.
Забогатяваш - 4 милиона лева, и лежиш само 7 години! Как се правят 4 милиона лева за 7 години по друг начин? По никакъв. Какъв е тогава примерът към обществото?"
Какво още казаха Иван Киров и Данаил Кирилов, председател на комисията по правни въпроси в 44 НС - гледайте във видеото по-долу.
 

Етикети: Наглите
Плюшено мече
21:42 | 04 Юли 2020 г.

Дете на 4 години с COVID-19 в с. Голямо Ново

21:42 | 04 Юли 2020 г.
Направени са PCR тестове на контактните със семейството, заразено с коронавирус в търговищкото село Голямо Ново. Сред новозаразените ...
21:37 | 04 Юли 2020 г.

Мащабна операция срещу детската порнография в Итал...

21:37 | 04 Юли 2020 г.
Италианската полиция извърши мащабна операция в 15 региона срещу лица, заподозрени, че са замесени в детска порнография, предаде ДПА. ...
21:33 | 04 Юли 2020 г.

Иззеха над 2 тона нелегална ракия в Пловдив

21:33 | 04 Юли 2020 г.
Полицията е иззела над 2 тона нелегален алкохол от избените помещения на 62-годишен мъж в Пловдив, съобщиха от ОД на МВР Пловдив.  ...
Проф. Тодор Кантарджиев
21:26 | 04 Юли 2020 г.

Проф. Кантарджиев: Изпуснахме инфекцията от COVID-...

21:26 | 04 Юли 2020 г.
У нас циркулират 35 щама на COVID-19, обяви пред БТВ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Оперативни...
21:22 | 04 Юли 2020 г.

Прокуратурата изелезе с още данни за акцията срещу...

21:22 | 04 Юли 2020 г.
„Профилите на магистратите, които са ангажирани с разследванията срещу обвиняемия Васил Божков, съдържат освен техни лични данни ка...
21:08 | 04 Юли 2020 г.

Д-р Борислав Цеков: Причините за профанизацията на...

21:08 | 04 Юли 2020 г.
Една от основните причини за профанизацията на политическото, която наблюдаваме от много години е синдрома на социалната мрежа. Това съоб...

гледай на живо

05.07.2020
  • в момента