Роман Василев: Недопустимо е колегата Лозан Панов да се явява в качеството на политик (ВИДЕО)

Един политически кръг атакува прокурорите, защото не им уйдисват на акъла

Роман Василев: Недопустимо е колегата Лозан Панов да се явява в качеството на политик
Източник: Канал 3

Роман Василев: Недопустимо е колегата Лозан Панов да се явява в качеството на политик

Когато прокуратурата заработи и започва да притиска, разни политически кръгове започват атаките си срещу главния прокурор по една изпитана схема, заяви в "Офанзива" на Канал 3 Роман Василев,бивш градски прокурор на София.

"Това се искаше и преди от хора близки до един кръг,  станал нарицателен заради едно: тези главни прокурори - и предишният, и сегашният, са неудобни на този кръг. Защото не им уйдисват на акъла, както се казва на прост български език.

Защото те са свикнали да правят неща и никой да не закача. А когато прокуратурата работи, натиска и се стига до неблагоприятни последици за някои политически кръгове, започват атаките срещу главния прокурор. 

От създаването на новата Конституция се спори къде трябва да бъде прокуратурата. Ние променихме Конституцията по времето, когато министър беше настоящият политически лидер (Христо Иванов) на една партия. Променихме я в математически вид - 6 на 6, 5 на 5.

Сега умишлено разделиха гилдията, убеден е Роман Василев.

Той е особено учуден от политическите совалки на шефа на ВКС Лозан Панов при президента, за да настоява за свикване на Велико народно събрание.

"За Лозан Панов съм много учуден, познавам го от времето, когато беше административен съдия, и се учудвам на тези негови възгледи, при положение че в Конституцията има глава 9, в която се регламентира начина за свикване на Велико народно събрание, със законопроект за промяна на Конституцията.

И отиването при президента и искането той да бъде ментор на мен ми се виждат изключително неправно издържани. Той един път се опари с писмото до президента да назначи разследваща комисия. И му върнаха, че президентът не е разследващ орган.

Не мога да говоря от негово име, за мен един председател на Върховен съд не може да отиде с предложение, което не отговаря на закона.

Точно тук по въпроса за свикването на извънредни избори за Велико народно събрание, не мога да го разбера колегата Панов, по една проста причина - той се явява в качеството на един политик, което е изключително недопустимо и то за най-високата фигура за ВКС, председателят му. Не може така политически да искаш и то да искаш с една определена цел - дайте да извадим прокуратурата.

Всеки път, когато прокуратурата започне да работи, е нормално да не я харесват.

Бих се притеснил, ако започнат да обичат главния прокурор или който и да е друг прокурор. Това е репресивен орган, не е социален дом.

 

УВОЛНИХА СТРАШНИЯ НАЧАЛНИК ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ, заплашвал полицай (ВИДЕО)
22:07 | 03 Юли 2020 г.

Служител на АЕЦ „Козлодуй” е с положителна проба з...

22:07 | 03 Юли 2020 г.
Служител на АЕЦ „Козлодуй” е с положителна проба за Covid-19. Той се чувства добре и няма симптоми на заболяването. Поставен е под карантина...
Владислав Стоянов
22:06 | 03 Юли 2020 г.

Владо Стоянов разказа пред Канал 3 за най-специалн...

22:06 | 03 Юли 2020 г.
Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов разкри в специално интервю за Канал 3, че най- специалната титла с разградчани е спечелената през...
21:10 | 03 Юли 2020 г.

Ще се сбъдне ли предсказанието на Дънов, че в бъде...

21:10 | 03 Юли 2020 г.
"Дънов е казал, че в бъдеще ще идвате на Рилските езера да изиграете упражненията си с хеликоптер". Това съобщи в предаването н...
20:43 | 03 Юли 2020 г.

Пожар в пилотската кабина приземи аварийно самолет...

20:43 | 03 Юли 2020 г.
Самолет на ирландската нискобюджетна компания „Ryanair”, изпълняваща полет от Берлин за Атина, кацна аварийно на летището в С...
Великобритания, флаг, знаме
20:31 | 03 Юли 2020 г.

Официално: Българите, пристигащи във Великобритани...

20:31 | 03 Юли 2020 г.
Великобритания обяви списък на държави, чийто граждани ще влизат на острова свободно без карантина. България не е част от него. Това озна...
20:12 | 03 Юли 2020 г.

Моторист блъсна жена на пешеходна пътека в Благоев...

20:12 | 03 Юли 2020 г.
42-годишен моторист блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград. И двамата са транспортирани за преглед в МБАЛ-Благоевград, предава БГН...

гледай на живо

04.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:10
  Парчета от реалността
 • 07:25
  Имате думата
 • 08:00
  "Социална мрежа" - избрано