Бойко Борисов: Болтовете на Лозан Панов ли са съдебната реформа?

Какво да направим за него, да назначим човек, който всяка сутрин да му завива болтовете, пита премиерът в тв студиото

Бойко Борисов: Болтовете на Лозан Панов ли са съдебната реформа?
Източник: Канал 3

Бойко Борисов: Болтовете на Лозан Панов ли са съдебната реформа?

Болтовете на Лозан Панов ли са съдебната реформа, какво да направим повече за Лозан Панов, така реагира Бойко Борисов на въпрос за оплакванията на шефа на ВКС, че се чувства застрашен.
"Това ли е съдебната реформа? Съдебна реформа не означава болтовете на колегата или на председател на съда", каза премиерът в студиото на Нова по повод изявленията в многобройните политически и медийни совалки на председателя на ВКС.
"Според мен това е най-голямата му грешка - на критик, защото той трябва да си говори за съда. Както ние не си позволяваме да коментира делата на съда, и той не трябва да коментира работата на парламента.
Той е от най-висшите съдии, знаете ли ние ако почнем да ги коментираме, какви декларации ще паднат?
Какво да направим повече за Лозан Панов, какво да чистим? Да назначим един човек и всяка сутрин да му завива болтовете?!"
Всеки ден Лозан Панов - болтовете, всеки ден - Лозан Панов каза...
И аз се чувствам застрашен, колко пъти съм го казвал, но като искаш да си в гората да ловуваш мечки, трябва да те е страх от тях, всеки на своята позиция.
Нека да обясни от кого е застрашен. Нито съм му адвокат, нито искам повече..."
Бойко Борисов изрази задоволство от реформата в съдебната система, а като доказателство посочи изборите за членове на ВСС.
"В момента берем плодовете на една изключителна реформа. Искам зрителите да чуят, че мечтата, която съдиите имаха - сами да избират своето ръководство, абсолютно мажоритарно, онлайн, сами да изберат представителството си във ВСС, прокурорите - също сами да изберат.
Видяхте, че имаха избори без никакви обструкции. Това гарантира възможно най-добрия ВСС, избран от самите съдии, прокурори, което гарантира, че най-добрите хора от тези системи ще бъдат там".
"Те избраха онлайн, абсолютно мажоритарно - какво по-прозрачно, по-демократично от това?
Така в този ВСС колкото вие (водещите) имате власт и роля в него, толкова и ние. Но надеждата ми е огромна.
Нека съдиите да си коментират тяхната работа, аз нося отговорност за опашки, за борба с корупцията и за всичко, но не мога да нося отговорност за съдийските работи.
Щастлив съм, че стана това, което най-много исках да се случи - съдиите да избират сами", завърши премиерът по тази тема.
Амаду Гон Кулибали
21:52 | 08 Юли 2020 г.

Почина премиерът на Кот д‘Ивоар Амаду Гон Кулибали

21:52 | 08 Юли 2020 г.
Премиерът на Кот д'Ивоар Амаду Гон Кулибали почина на 61-годишна възраст. Както Ройтерс съобщи, това заяви президентът Аласейн Уатара...
Янко Янков
21:36 | 08 Юли 2020 г.

Янко Янков: Стига с този популизъм - президентът з...

21:36 | 08 Юли 2020 г.
Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно ...
Басейн
21:33 | 08 Юли 2020 г.

Как коронакризата може да увеличи рисковете от уда...

21:33 | 08 Юли 2020 г.
Едва ли сте предполагали, че коронакризата би могла да доведе до повече удавяния, нали? Поне ние не сме го допускали, докато не прочетохм...
Владимир Путин и Си Дзинпин
21:05 | 08 Юли 2020 г.

Путин и Дзинпин ще засилят партньорството си в ене...

21:05 | 08 Юли 2020 г.
Владимир Путин и Си Дзинпин проведоха телефонен разговор днес, на който решиха, че руснаци и китайци трябва да задълбочат междусъседските...
Доц. Рачо Стойчев и д-р Мария Христова
21:00 | 08 Юли 2020 г.

Как пандемиите са променили хода на историята по с...

21:00 | 08 Юли 2020 г.
Пандемиите неведнъж са се превръщали в двигателя на промяната за човечеството, защото в името на нашето оцеляване сме се видели принудени...
Детска градина
20:46 | 08 Юли 2020 г.

Затвориха забавачка в Добрич заради служител с COV...

20:46 | 08 Юли 2020 г.
Детска градина №17 в Добрич е затворена заради положителна проба за коронавирус на човек от персонала. Утре ще бъдат направени PCR те...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини