Карлос Контрера: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани (ВИДЕО)

Там трябва да влезе икономическа полиция, криминалисти и ДАНС, каза Карлос Контрера в "Денят на живо"

Карлос Контрерас: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани
Източник: Канал 3

Карлос Контрерас: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани

Тези хора от гетата живеят в друг свят - това е факт, и който твърди, че те са едни редови български граждани, той лъже: те не се държат така дори и помежду си. Това заяви в "Денят на живо" в Канал 3 Карлос Контрера от ВМРО.
"Това са хора, за които законът не значи нищо. Заради някакъв слух те са способни да убият човек - имаме проблем и това е мястото на тези хора въобще в обществото.
За мен тяхното поведение показва някаква форма на социопатия. Някаква снимка, показаха в махалата, става повод за кървава вендета по улиците."
Той предложи да не се използват изрази като "да се успокои", "да се потуши" напрежението и обясни защо: "Защото политиката на мирното съвместно съществуване не работи. Трябва да се тръгне към решаване на проблема с гетата.
Казусът с Асеновград не е нова картинка. Така се случва, когато държавата излезе от един определен квартал или територия, и остави там някакви етнически главатари", добави той.
Според него държавата не прави нищо в тези махали, а само стои отвън и регистрира престъпления, или пише в тетрадката колко ученици имало в училище.
"На избори някои много успешно ги преброяват в избирателните списъци, добави той.
Действията на полицията след побоя в Асеновград не е била адекватна, заяви още Контрера.
"В първите часове махалата трябваше да бъде затворена, в нея да влязат икономическа, криминална полиция. Оказа се, че там има хора, които се занимават открито с ислямизъм. Един от задържаните се оказа замесен в делото за радикален ислямизъм в Пазарджик. 
Тук се отваря и нов пласт - за радикализацията в гетата. ДАНС само регистрира.
А трябва като институции в обществото да преминем от съзерцатеност към действия."
За решаването на проблема обаче не достигат хора и сили заради липсата на кадри в МВР.
"Проблемът се решава с хора на терен - всеки ден. А МВР или няма средства, или няма време. 
Решението за ВМРО е едно: МВР да влезе на терена.
"Но моето мнение е, че темата за заплатите в МВР е решена преди да бъде зададена: няма как да очаквате някой за 600 лева да виси по 24 часа по улиците, каза Контрера.
"Силните държави инвестират много в сектор сигурност - да не взимаме само лозунгите от тях. Не са и само заплатите - години наред редовите полицаи не усещаха подкрепа от вишестоящите си началници. Най-лесното бе да се уволни някой офицер или полицай, намесен в скандал. 
В момента министър Радев има исторически шанс да промени този подход - как тези служители да работят на терена, когато се дават противоречиви заповеди и само чакат да им забият ножа отгоре", сподели той.
И добави:
"Връщам се в началото - работа на икономическа полиция. Тези хора се държат така, защото имат някаква форма на подкрепа на местния лидер - икономическа, политическа.
Ето защо предлагаме специализиран екип от прокурори да отиде там - има такава практика, както беше в случая с Враца със смъртта на момчето, починало след побой."
 
Какво каза още Карлос Контрера - вижте във видеото.

22:01 | 12 Юли 2020 г.

Отиде си голямата ни поетеса Миряна Башева

22:01 | 12 Юли 2020 г.
Почина обичаната българска поетеса Миряна Башева, съобщава в-к \"Сега\". Тя е издъхнала в съня си. На широката публика Башева беше познат...
Цветомир Найденов
21:55 | 12 Юли 2020 г.

Найденов обвини Божков в публични лъжи

21:55 | 12 Юли 2020 г.
Ако Васил Божков бъде докаран на летище София от Дубай с белезници по съответния законов ред за екстрадиция, протестите ще спрат като с маги...
НСО
21:37 | 12 Юли 2020 г.

ДПС: НСО не охранява Доган и Пеевски от 11 юли

21:37 | 12 Юли 2020 г.
НСО вече не охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата от движението Делян Пеевски.  "От 11 юли 2020 г, по тях...
21:19 | 12 Юли 2020 г.

Евгени Петров: Нагнетяването на напрежение осем ме...

21:19 | 12 Юли 2020 г.
В момента, с тази динамика на нарастване на напрежението в политическата среда, нещата ескалираха. Не твърдя, че между отделните събития ...
20:56 | 12 Юли 2020 г.

Млад мъж се удави на неохраняем плаж край Варна

20:56 | 12 Юли 2020 г.
24-годишен мъж изчезна във водите на Черно море край Варна в ранния следобед. Младежът влязъл да се къпе заедно с брат си на неохраняем п...
20:05 | 12 Юли 2020 г.

Илхан Кючюк: Всички в ДПС се притесняват за живота...

20:05 | 12 Юли 2020 г.
От ДПС не вярваме, че институциите трябва да се сблъскват, а напротив, ако има дебат между тях, той трябва да се случва в рамките на ...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс