Йордан Цонев: Ако 100 души, финансирани от Сорос, могат да убедят държавата, че няма престъпление по КТБ, жалко за тази държава (ВИДЕО)

Днес не е модерно да си вярващ, а това е толкова нелепо, каза пред Канал 3 зам.-председателят на ПГ на ДПС

Йордан Цонев: Вярата в Бог отсъства по някакъв значим начин в живота ни
Източник: Канал 3

Йордан Цонев: Вярата в Бог отсъства по някакъв значим начин в живота ни

Още по темата
Най-основната ценност - вярата в Бог, фондамент на духовността, отсъства по някакъв значим начин в живота ни, заяви в "Беновска пита" на Канал 3 Йордан Цонев, зам. председател на ПГ на ДПС.
Депутатът, който е богослов, получи високия орден "Свети Апостол Ерм" I степен от пловдивския митрополит Николай.
"Вярата ме призва към църквата, разбира се", коментира той.
"Тук, пред телевизията, има елемент на суета, от която винаги бягам, защото вярата трябва да е далеч от тези неща
Ако приех да получа тази награда, е защото сме забравили днес, че църквата днес не са сградите, а сме ние, вярващите. И се дразня страшно като чета злостни анализи и нападки срещу духовенството.
Преди всичко ние сме църквата - трябва да го разберем, и правя всичко по силите си, макар да можех много повече да направя."
Йордан Цонев добави, че една от най-големите грешки на прехода е, че не бе възстановено обучението във вероучение за децата.
"Църквата е получавала дарения, помощи от държавата, защото това е храмът на нашите души. И една от фондаменталните грешки на прехода е, че не възстановихме - и в семейството, и в училището, възпитанието ти обучението във вяра на децата."
Според него "най-основната ценност - вярата в Бог, фондамент на духовността, отсъства по някакъв значим начин в живота ни. От раждането, през възпитанието в семейството, от внушенията ни към децата за модерност, някак си не е модерно да си вярващ човек, а това е толкова нелепо.
Плодовете на това, че решихме, че вярата трябва да отсъства от възпитанието на децата - ние дори започнахме да разграждаме семейството като най-важната клетка на обществото."
Йордан Цонев не приема, че само народните представители носят отговорност за това.
"Не приемам това. Много време ни трябва да обясним какво е семейството, какво е бракът - както е казал нашият Бог и спасител Иисус Христос, че бракът е тайнство, че той не е подпис, че не е юридичести акт, а нещо много свещено, закрепено от Светия дух в едно тайнство."
 
Целият разговор с Илиана Беновска - във видеото:

Етикети: Йордан Цонев
Летище Хийтроу
07:22 | 04 Юли 2020 г.

България поиска обяснения от Великобритания за кар...

07:22 | 04 Юли 2020 г.
По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посолството ни в Лондон отправи нота с искане за обяснение ...
Пожар
07:17 | 04 Юли 2020 г.

Огнеборци гасят пожар в регионалното депо за отпад...

07:17 | 04 Юли 2020 г.
Пожар в регионалното депо за отпадъци край Разград е възникнал снощи, съобщават от общинската администрация, предаде БНР. Сигналът е ...
Пари
07:13 | 04 Юли 2020 г.

Две предприятия в Ловешка област са обявени в несъ...

07:13 | 04 Юли 2020 г.
Две предприятия в Ловешка област със задължения към работниците си са обявени в несъстоятелност. В тримесечен срок ощетените работници мо...
Море
07:05 | 04 Юли 2020 г.

Събота ще е добър ден за море

07:05 | 04 Юли 2020 г.
В събота преди обяд над източните райони ще има инверсионна облачност, която още преди обяд ще намалее и през деня ще е слънчево. Над ост...
УВОЛНИХА СТРАШНИЯ НАЧАЛНИК ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ, заплашвал полицай (ВИДЕО)
22:07 | 03 Юли 2020 г.

Служител на АЕЦ „Козлодуй” е с положителна проба з...

22:07 | 03 Юли 2020 г.
Служител на АЕЦ „Козлодуй” е с положителна проба за Covid-19. Той се чувства добре и няма симптоми на заболяването. Поставен е под карантина...
Владислав Стоянов
22:06 | 03 Юли 2020 г.

Владо Стоянов разказа пред Канал 3 за най-специалн...

22:06 | 03 Юли 2020 г.
Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов разкри в специално интервю за Канал 3, че най- специалната титла с разградчани е спечелената през...

гледай на живо

04.07.2020
 • в момента
  Имате думата
 • 08:00
  "Социална мрежа" - избрано
 • 08:30
  Пулс
 • 09:00
  Топ шоп