Евелина Славкова: БСП опитва да прегърне Румен Радев, но това е задушаваща прегръдка (ВИДЕО)

Радев трупа политически капитал, но е трудно да се определи дали го трупа с оглед създаване на нова партия, каза социологът в Офанзива

Евелина Славкова: БСП опитва да прегърне Румен Радев, но това е задушаваща прегръдка
Източник: Канал 3

Евелина Славкова: БСП опитва да прегърне Румен Радев, но това е задушаваща прегръдка

БСП опитва да прегърне президента Румен Радев, но това е една много задушаваща прегръдка за един човек, заяви в "Офанзива" социологът от ТРЕНД Евелина Славкова.
Така тя коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че от есента опозицията ще настоява президентът да назначи човек начело на орган за борбата с корупцията.
"Това, което днес се случи на Бузлуджа - че Румен Радев може да назначи човек за звеното за борба с корупцията, в случая Корнелия Нинова взема инициативата от неговите ръце във връзка с негови изказвания за борба с корупцията, продължи Евелина Славкова.
"Той дори се обявяваше в подкрепа на румънския модел, макар че разкритията в Румъния показаха, че румънският модел е по-скоро разправа с опозиционери.
БСП сякаш се стреми да му дръпне килимчето, опитват се за някаква прегръдка, за да изглежда в очите на избирателите на Радев и на БСП, че няма дистанция между тях. Но това е малко задушаваща прегръдка за един човек.
Това натоварване с тежест - президентът да избере човек, може по-скоро да навреди на президента", смята социологът.
На кого принадлежи президентът Румен Радев е тема, която вълнуваше хората и анализаторите от мига, в който бе издигната кандидатурата му, коментира Евелина Славкова.
"Това бе опит на БСП да създаде образ на президент, който е неопетнен от политиката, не е забъркан с политически партии. Това по един друг начин създаде много симпатии към Румен Радев, показаха го резултатите от социологически проучвания - хора, които никота не биха гласували за БСП, гласуваха за Радев,  припомни Евелина Славкова.
"Нинова обаче очакваше, че след този сценарий Румен Радев като неопитен в политиката, ще се доверява повече на нея, но не стана така."
На въпроса на водещия Любомир Огнянов дали отделянето на Румен Радев от задушаващата прегръдка на БСП не е свързано с евентуалното създаване на негова собствена партия, Евелина Славкова отговори:
"Това е една от темите, които будят интереса на анализаторите. Радев опитва да трупа политически капитал, но е много рано да се определи дали този капитал се трупа с оглед на втори мандат като президент, или с оглед на създаване на нова партия.
Румен Радев не изглежда като човек, който би рискувал много. А да създадеш политическа партия, готова да се бори за влизане в парламента, това изисква много усилия и енергия".
 
Във видеото - целият разговор с Евелина Славкова в студиото на "Офанзива". 

 

Етикети: Офанзива
15:45 | 14 Юли 2020 г.

32 000 деца в България живеят с увреждания, 10 000...

15:45 | 14 Юли 2020 г.
Какво е мястото на хората с увреждания на трудовия пазар? Как се справят по време на пандемия? По темата в студиото на "Социална мре...
Гора
15:41 | 14 Юли 2020 г.

19 акта съставиха горските служители в Софийско са...

15:41 | 14 Юли 2020 г.
Горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София само за седмица са съставили 19 акта за установени административни нарушения...
Плаж
15:32 | 14 Юли 2020 г.

5000 лева глоба за търговско дружество, ограничило...

15:32 | 14 Юли 2020 г.
Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира по информация в средства за масово осведомяване през 2019 г. за ограничаване н...
15:28 | 14 Юли 2020 г.

Тристранката подкрепи предложенията за промени на ...

15:28 | 14 Юли 2020 г.
Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна принципна подкрепа за предложените от Министерството на труда и социалната полит...
Мария Грубешлиева - Муки
15:22 | 14 Юли 2020 г.

Видни български личности почетоха паметта на Стоян...

15:22 | 14 Юли 2020 г.
На 13 юли на столичната улица „Люботрън“ бе поставена мемориална плоча в памет на видните български артисти Стоянка Мутафова,...
Цистерна с ацетилен се обърна, затвориха пътя Бургас-София
15:20 | 14 Юли 2020 г.

Пребиха брутално 59-годишен мъж от Девня

15:20 | 14 Юли 2020 г.
На 13.07. т.г., е получен сигнал за нанесен побой над 59-годишен мъж от Девня. Това съобщиха от ОДМВР-Варна.    След пр...

гледай на живо

14.07.2020
 • в момента
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини
 • 16:30
  Кухнята на Звездев
 • 17:00
  Новини