Жертвата на похищение Киро Киров: Главата на Наглите не е разкрит (ВИДЕО)

Парите от отвличания може да се използват и за тероризъм, каза бизнесменът в Офанзива

Киро Киров, Офанзива
Източник: Канал 3

Киро Киров, Офанзива

Аз съм невероятно притеснен след отвличането на Адриан, опасявам  се, че ще има нови отвличания, защото се възражда този бизнес за пари, каза в "Офанзива" бизнесменът Киро Киров, също станал жертва на похищение от групата на Наглите.
 
"Това ще донесе невероятно напрежение в обществото", предположи Киро Киров. Според него главата на Наглите така и не е бил разкрит и заловен.
 
"Аз лично не съм смятал, че е разкрит, защото на третия, втория или четвъртия ден (на отвличането му) дойде някой и ме попита "как сте господин Киров?". Значително по-интелигентен. Мисля, че има глава, която е ръководила цялата група от Наглите. По-висша инстанция, вероятно.
 
А когато ме снимаха, че съм жив на съответния ден с вестниците, този със снимките ми каза: "Аз съм минал 2000 км заради тебе!"
Радиусът е Франция, Испания - казал съм го на полицията. Не зная дали това бе човекът, който се обърна към мен с "Вие". Не бих го разпознал сега", коментира сензационно Киров. 
 
Киро Киров видя много сходни неща между неговото отвличане и похищението на Адриан в действията на похитителите. "Чудя се на тия комуникации с есемеси, как не могат да засекат местонахождението на телефоните. Естествено, те не се обаждат от мястото, където държат похитения.
 
Мен ме изкараха междинно и ме накараха да говоря със сина ми как да събере пари. Изведоха ме, вързаха ме, качиха ме отново на автомобил, закараха ме някъде, чуваше се някакво бучене, вероятно заглушаване, и после пак ме върнаха отново там."
 
Киро Киров разказа как седмица преди освобождаването на Адриан, от семейството го потърсили по телефона. "Един ден ми се обади по телефона женски глас: "Може ли да говорим с вас, ние сме от семейството на отвлечения Адриан Естествено, казах. Но след 40 минути възникна нещо друго, обадиха ми се, приятелката на Адриан, момиче се обаждаше. Доколкото знам бащата се е обадил на сина ми и са провели много дълъг разговор.
Когато ми отказаха срещата им, аз ги посъветвах да работят с полицията". 
Киро Киров предположи, че парите, събрани от похитителите от отвличания,  може да се използват и за тероризъм. "Може да бъдат използвани за какво ли не, включително и за тероризъм. В моя случай парите бяха броени в някаква агенция, която ги преброила, автоматично записвайки номерата им.
Имам списък с номерата тна банкнотите. И каква полза? Нито една банкнота не се е появила. Една жена  била  купила нещо си със 100 евро. После се оказа че е някаква случайност, замълча се."
 
Разговорът с Киро Киров - във видеото:

Етикети: Офанзива
Георг Георгиев
16:33 | 11 Юли 2020 г.

Георг Георгиев: Божков има пръст в стълкновенията ...

16:33 | 11 Юли 2020 г.
"Румен Радев вече не бива да бъде наричан президент на републиката, той е Румбата, който по една случайност има достъп до публични и...
Дончев и Каракачанов
16:29 | 11 Юли 2020 г.

НА ЖИВО: Дончев: Няма да хуля президентската инсти...

16:29 | 11 Юли 2020 г.
Радев иска цялата власт в държавата сега и безконтролно. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг. Нищо по-болно от ...
16:15 | 11 Юли 2020 г.

Министър Маринов няма да приеме оставката на шефа ...

16:15 | 11 Юли 2020 г.
"Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж "Росенец". Говорих с кмета и директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски, койт...
Пари
16:01 | 11 Юли 2020 г.

Бармани били назначени на 3 бона заплата в Благоев...

16:01 | 11 Юли 2020 г.
Бармани в благоевградско село са назначавани на космически заплати, за да получат най-високото обезщетение за безработица след като бъдат...
15:45 | 11 Юли 2020 г.

Гешев: Радев наруши Конституцията и се нареди до Ч...

15:45 | 11 Юли 2020 г.
“Обединителят на нацията“ за пореден път си позволи да наруши независимостта на съдебната власт и да окаже груб натиск върху ...
15:42 | 11 Юли 2020 г.

Актьорът-импровизатор Константин Лунгов: Озвучавал...

15:42 | 11 Юли 2020 г.
Освен талантлив актьор той е и страхотен човек! Комедията и позитивизма извират от него. Мисията в живота му е да накара хората да се заб...

гледай на живо

11.07.2020
 • в момента
  Офанзива с Любо Огнянов
 • 19:00
  Новини
 • 19:45
  Парламентът на фокус
 • 20:00
  Новини