Канал 3 осъжда поведението на Татяна Дончева, която посегна на журналист (ВИДЕО)

Поведението на адвокатката на Гриша Ганчев представлява заплаха за българските медии

Татяна Дончева блъска Снежана Хитова
Източник: Канал 3

Татяна Дончева блъска Снежана Хитова

Ръководството на Канал 3 осъжда категорично грубото поведение на адвокатката на подсъдимия Гриша Ганчев – Татяна Дончева, която вчера си позволи да посегне на репортер на телевизията. Поведението на Дончева е не само недопустимо, но то предизвиква и заплаха за сигурността на журналистите в България, чиято мисия е да информират.

Инцидентът се разигра вчера по време на заседание на Специализирания съд, където се гледа делото на Гриша Ганчев по т. нар "Захарна афера".

Екшън на делото на Гриша Ганчев! Татяна Дончева граби микрофона на Канал 3 (ВИДЕО И СНИМКИ)

Репортерът на Канал 3 Снежана Хитова чака пред съдебната зала, а преди заседанието иска да зададе въпроси на обвиняемия Гриша Ганчев. Тогава върху нея връхлита Татяна Дончева.

Обясненията на Дончева, че няма време да говори с клиента си и затова избутва репортера на Канал 3, също не отговарят на истината. Делото на Ганчев закъсня поради факта, че в съда в този момент няма свободна зала.

"Канал 3 се противопоставя категорично на поведението на Татяна Дончева, още повече, че тя е не само адвокат, но и и политик и знае добре, че блъскането и бутането на журналист е абсолютно недопустимо. В този момент единствената задача на репортера на Канал 3 е да проследи делото и да зададе въпроси на Гриша Ганчев, а Дончева умишлено му пречи да изпълни служебните си задължения. Буди недоумение, защо г-жа Дончева, която претендира, че е стожер на свободното слово, не само не дава да бъдат задавани въпроси, но и влиза в ролята на бодигард на г-н Ганчев. 

Канал 3 няма да допусне подобно отношение и иска публично извинение от г-жа Дончева както към репортера Снежана Хитова, така и към целия журналистически екип на телевизията. Ако не го получи, ще предприеме съответните действия, за да предпази своите журналисти от посегателства", коментира Миляна Велева, директор "Новини и актуални предавания" на Канал 3.

Канал 3 ще търси правата си срещу посегателствата на Татяна Дончева и ще продължи да задава въпроси на нейния клиент Гриша Ганчев. А те засягат освен "Захарната афера" и тази със заграбването на 150 бензиностанции на „Петрол”.

Докато КТБ е обявена в несъстоятелност, се извършва фиктивна сделка за продажбата им. Въпреки че активите са под запор за дългове от близо 4.5 млн. лв., съдия Жаклин Комитова от Софийски градски съд позволява прехвърлянето на дружествените дялове в „Прима Консулт Индъстри“. Собственикът на компанията е 68-годишният пенсионер Чавдар Йорданов, който е баща на служителката на Ганчев Росица Йорданова. Така Ганчев прибира активи за 400 млн. евро. От затварянето на КТБ в средата на 2014 г. той успява да зачисти кредити за 141 млн. лв.

Ганчев обаче упорито бяга от тези въпроси, а видя се, адвокатката му е готова да приложи и физическа сила в негова защита.

 

Гостите на \
14:15 | 02 Юли 2020 г.

Каракачанов внася законопроект за доброволната вое...

14:15 | 02 Юли 2020 г.
В началото на следващата седмица вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще внесе в Министерски съвет законопроекта за...
Милош Крушчич
14:05 | 02 Юли 2020 г.

Официално: ЦСКА остана без треньор

14:05 | 02 Юли 2020 г.
Милош Крушчич вече не е треньор на ЦСКА. Причината за раздялата е загубеният финал за Купата на България от Локомотив Пловдив след дузпа ...
Полиция
14:02 | 02 Юли 2020 г.

Задържаха 7 криминално проявени при операция срещу...

14:02 | 02 Юли 2020 г.
Общо седем криминално проявени лица на различна възраст са задържани при проведената днес специализирана полицейска операция по противоде...
14:00 | 02 Юли 2020 г.

44-годишна неадекватна жена счупи чешма в центъра ...

14:00 | 02 Юли 2020 г.
Жена е счупила чешма в центъра на Русе. Това съобщиха от местната управа в крайдунавския град.   Поредното увреждане на общи...
София Тех Парк
13:52 | 02 Юли 2020 г.

Росен Плевнелиев за новия суперкомпютър: До 3 годи...

13:52 | 02 Юли 2020 г.
България официално тръгва по пътя към това да се превърне в регионалния технологичен лидер в Европа, след като днес на официална церемони...
13:50 | 02 Юли 2020 г.

Девет са новозаразените с COVID-19 в област Кюстен...

13:50 | 02 Юли 2020 г.
Девет са установените положителни проби за COVID-19 в област Кюстендил през изминалите 24 часа, съобщиха от Областния кризисен щаб за бор...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:20
  Изкуство по време на пандемия