"Офанзива": Директор, обвинен в блудство с ученичка. Каква е истината? (Видео)

Говорят роднините на момичето от с. Ново Паничарено и задържаният директор Христо Радев

Директор, обвинен в блудство с ученичка. Каква е истината?
Източник: Канал 3

Директор, обвинен в блудство с ученичка. Каква е истината?

В китното странджанско селце Ново Паничарево, община Приморско, живеят не повече от 900 души. Основно училище Христо Ботев е единственото учебно заведение там. От 24 годни директор е Христо Радев. До тази седмица, когато 58-годишният мъж бе арестуван и окован в белезници, заради обвинение за блудство с ученичка. Новината шокира жителите на селото и учителите в училището.

”Мога да кажа само, че Христо Радев е безупречен специалист, много добър ръководител. Само хубави думи мога да кажа.”, заяви Господинка Пацекова, която в момента е временен директор на училището пред камерата на предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.  

Жалбата срещу директора идва от семейството на Христо Христов. Бащата обвинява учителя, че е посегнал на 14-годишната му дъщеря Радостина.

”Не мога да ви дам информация. В момента тече разследване. Подадох сигнал в полицията. Какво е станало ще разберете малко по-късно, когато излезе решението”, казва Радостина пред камерата ни.  

Истината лъсва в съдебната зала по време на гледането на мярката за неотклонение на директора Христо Радев. Държавното обвинение настоя за най-тежката мярка ”задържане под стража”, защото доказателствата сочели, че мъжът е опипал и целувал момичето в служебния си кабинет. Семейството на Радостина твърди, че момичето дълго време е търпяло да е мишена на желанията на директора.

”Радостина не говори в къщи по темата. Не знам дори как е дала показания”, казва сестрата на Радостина Ивелина Андреева.

Разпитани в синя стая чрез психолози са още няколко ученички от училището, които разказват, че и към тях директорът е проявявал своите желания. Според становището на експертите става въпрос за блудство, чрез използване на служебното положение на директора и зависимост на непълнолетните. По-голямата сестра на Радостина сподели, че самата тя е била ученичка в същото училище и все още има спомени за поведението на директора.

”Нас не ни е закачал, така както тях, може би отскоро е започнал, преди само учителките закачаше”, разказа още Ивелина.

В хода на разследването са разпитани 7 свидетели, от които обаче петима са роднини на 14-годишната Радостина. В училището са категорични, че обвиненията са планирана вендета, а Радостина е многократно наказвана заради лошо и непристойно поведение. Сестрата на Радостина не отрича това. Според нея обаче това е така заради г-н Радев, но никой не й е повярвал и затова тя се е държала така, за да я изключат.

”Тя се срамуваше. Доскоро никой не знаеше. Знаехме с недомлъвки и никой не и обръщаше внимание. От части и вярвах, от части не, защото почти всеки втори, който е учил там, като стане въпрос за директора, казва ”мен ме е страх да остана в кабинета сам с директора”, каза тя.

Още по-скандално се оказва доказателството, което на практика се оказва не видеозапис, а два аудиозаписа, направени от самата Радостина.

”Много е уплашена. Тя е направила записите. Събрала е кураж. Няма как да не събере кураж, защото множество пъти се е оплаквала, но никой не й е повярвал, тъй като не можеш да идеш и да кажеш”, заяви още сестрата на момичето.

В съдебната зала става ясно, че от записите се чува ясно, че Радостина моли някой да не се държи с нея като с жена и да спре да я целува. По-късно арестуваният директор си спомня това.

”Тези думи, които ги казва, ги казваше и аз се чудех защо. Понеже е дете все пак, я питах какво имаш предвид? Тогава ”настояваше недейте да правите така” и я питах какво да не правя повече”, разказа сам директорът Христо Радев.

Защитата на директора настоя за обстойна техническа експертиза на аудиозаписа, в която думите на директора Радев не са ясни. Според адвокатите има основателни подозрения, че става въпрос за манипулация.

Вижте още във видеото!   

22:01 | 12 Юли 2020 г.

Отиде си голямата ни поетеса Миряна Башева

22:01 | 12 Юли 2020 г.
Почина обичаната българска поетеса Миряна Башева, съобщава в-к \"Сега\". Тя е издъхнала в съня си. На широката публика Башева беше познат...
Цветомир Найденов
21:55 | 12 Юли 2020 г.

Найденов обвини Божков в публични лъжи

21:55 | 12 Юли 2020 г.
Ако Васил Божков бъде докаран на летище София от Дубай с белезници по съответния законов ред за екстрадиция, протестите ще спрат като с маги...
НСО
21:37 | 12 Юли 2020 г.

ДПС: НСО не охранява Доган и Пеевски от 11 юли

21:37 | 12 Юли 2020 г.
НСО вече не охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата от движението Делян Пеевски.  "От 11 юли 2020 г, по тях...
21:19 | 12 Юли 2020 г.

Евгени Петров: Нагнетяването на напрежение осем ме...

21:19 | 12 Юли 2020 г.
В момента, с тази динамика на нарастване на напрежението в политическата среда, нещата ескалираха. Не твърдя, че между отделните събития ...
20:56 | 12 Юли 2020 г.

Млад мъж се удави на неохраняем плаж край Варна

20:56 | 12 Юли 2020 г.
24-годишен мъж изчезна във водите на Черно море край Варна в ранния следобед. Младежът влязъл да се къпе заедно с брат си на неохраняем п...
20:05 | 12 Юли 2020 г.

Илхан Кючюк: Всички в ДПС се притесняват за живота...

20:05 | 12 Юли 2020 г.
От ДПС не вярваме, че институциите трябва да се сблъскват, а напротив, ако има дебат между тях, той трябва да се случва в рамките на ...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс