Кой подхлъзна президента на ВИП-а?

Румен Радев избра удобни медии за важно изявление между два ВИП-а, за останалите - Фейсбук

Румен Радев дава изявление

Румен Радев дава изявление

Обида към медиите и неглижиране на магистратите - две в едно успя да постигне президентът Румен Радев само за няколко минути.

Първо обеща да си каже за указа за шефа на ВАС на 4 октомври. Даде обещанието пред десетки журналисти и камери на откриването на учебната година в Софийския университет. Всички очаквахме, че ще има специално изявление или най-малкото, удобно за целта събитие в президентския график, на което от първа ръка да чуем решението - връща ли процедурата на старта.

Да, ама не. Сакралната дата 4 октомври в календара на президентския сайт отсъства. Или по-точно - срещу нея е отбелязано: "Не са намерени събития за тази дата".

Изведнъж на ВИП-а на летището, преди да литне към Полша, през личния профил на Румен Радев във Фейсбук започват да текат едни коментари по целия конспект на държавата, в това число за напрежението между президент и управляващи. Изтича и новината за отказания указ и посланието към новия ВСС да действа според Конституцията, сиреч - процедурата отначало.

Важни новини, президентски, по важни теми - медиите обаче подбрани, подковани и броящи се на пръстите на едната ръка. Репортери декламират заръчаните въпроси, речевата подготовка на президента - отрепетирана. Усещане за лошо режисирана и изиграна постановка.

За капак - звукът е безобразен, половината президентски метафори отлитат недочути на фона на обърнат наобратно образ на президента, който коментира почти с главата надолу, ама на живо. Към края на видеото все пак любителят оператор се усеща и оправя картината... Унизителна и за самия президент.

Фал отвсякъде - и откъм постановка, и откъм техническа реализация. Къде по-достойно щеше да бъде Радев да покани за кратък брифинг медиите преди да отлети за Полша. Защото така не само обиди четвъртата власт, но и съдебната, а и себе си с непохватното и некачествено излъчване на изявлението.

Как да си изтълкуват магистратите от новия и от стария ВСС, че и неодобреният кандидат за ВАС, вече избран, но отхвърлен от Радев, президентското поведение и избора му да обяви съдбата на един от тримата първи в съдебната власт ей така, в крачка, между два ВИП-а и полет с Авиоотряда?!

Меко казано - неуважение и непохватен пиар.

Г-н Президент, удобните медии и журналисти тичат след победителите. Преди година по същото време те не бяха около Вас, за да задават удобни въпроси. Замислете се.

Микробус се удари във влак.
20:42 | 02 Юли 2020 г.

Влак премаза лека кола край Шумен

20:42 | 02 Юли 2020 г.
Товарен влак помете лека кола край Шумен. Инцидентът е станал минути след 19.00 часа в шуменското село Радко Димитриево, съобщи NOVA. ...
хотел
20:34 | 02 Юли 2020 г.

Близо 75 хотела в Гърция стават COVID-изолатори

20:34 | 02 Юли 2020 г.
Близо 75 хотела в Гърция бяха избрани да се превърнат в изолатори за туристите с COVID-19, пише news.gtp.gr. В тях ще се настаняват гости...
20:21 | 02 Юли 2020 г.

В Разлог пак отложиха делото срещу Явор Бахаров

20:21 | 02 Юли 2020 г.
Районният съд в Разлог отложи делото срещу Явор Бахаров, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Благоевград.   От там посо...
Тапа на границата с Гърция Маказа-Нимфея
20:05 | 02 Юли 2020 г.

Затварят ГКПП "Маказа" за туристи от 6 юли, други ...

20:05 | 02 Юли 2020 г.
От 6 юли ГКПП "Маказа" ще бъде затворен. Това съобщи говорител на гръцкото правителство, който обяви, че до момента пунктът раб...
19:53 | 02 Юли 2020 г.

Проверяват нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...

19:53 | 02 Юли 2020 г.
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на РИОСВ - Шумен разпоредиха незабавна проверка по сигнал за изхвърлени ...
19:43 | 02 Юли 2020 г.

Интензивен трафик на ГКПП Кулата на изход от Бълга...

19:43 | 02 Юли 2020 г.
На ГКПП Кулата на изход от България трафикът е изключително интензивен за леки и товарни автомобили. Една от причините е, че голяма част ...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини