Кой подхлъзна президента на ВИП-а?

Румен Радев избра удобни медии за важно изявление между два ВИП-а, за останалите - Фейсбук

Румен Радев дава изявление

Румен Радев дава изявление

Обида към медиите и неглижиране на магистратите - две в едно успя да постигне президентът Румен Радев само за няколко минути.

Първо обеща да си каже за указа за шефа на ВАС на 4 октомври. Даде обещанието пред десетки журналисти и камери на откриването на учебната година в Софийския университет. Всички очаквахме, че ще има специално изявление или най-малкото, удобно за целта събитие в президентския график, на което от първа ръка да чуем решението - връща ли процедурата на старта.

Да, ама не. Сакралната дата 4 октомври в календара на президентския сайт отсъства. Или по-точно - срещу нея е отбелязано: "Не са намерени събития за тази дата".

Изведнъж на ВИП-а на летището, преди да литне към Полша, през личния профил на Румен Радев във Фейсбук започват да текат едни коментари по целия конспект на държавата, в това число за напрежението между президент и управляващи. Изтича и новината за отказания указ и посланието към новия ВСС да действа според Конституцията, сиреч - процедурата отначало.

Важни новини, президентски, по важни теми - медиите обаче подбрани, подковани и броящи се на пръстите на едната ръка. Репортери декламират заръчаните въпроси, речевата подготовка на президента - отрепетирана. Усещане за лошо режисирана и изиграна постановка.

За капак - звукът е безобразен, половината президентски метафори отлитат недочути на фона на обърнат наобратно образ на президента, който коментира почти с главата надолу, ама на живо. Към края на видеото все пак любителят оператор се усеща и оправя картината... Унизителна и за самия президент.

Фал отвсякъде - и откъм постановка, и откъм техническа реализация. Къде по-достойно щеше да бъде Радев да покани за кратък брифинг медиите преди да отлети за Полша. Защото така не само обиди четвъртата власт, но и съдебната, а и себе си с непохватното и некачествено излъчване на изявлението.

Как да си изтълкуват магистратите от новия и от стария ВСС, че и неодобреният кандидат за ВАС, вече избран, но отхвърлен от Радев, президентското поведение и избора му да обяви съдбата на един от тримата първи в съдебната власт ей така, в крачка, между два ВИП-а и полет с Авиоотряда?!

Меко казано - неуважение и непохватен пиар.

Г-н Президент, удобните медии и журналисти тичат след победителите. Преди година по същото време те не бяха около Вас, за да задават удобни въпроси. Замислете се.

Румен Томов
20:38 | 25 Ноември 2020 г.

Румен Томов: Бизнесът е твърдо против затварянето ...

20:38 | 25 Ноември 2020 г.
Представителите на строителния, ресторантьорския и търговския бранш са твърдо против затварянето на Благоевград във връзка с пандемията о...
Пеле и Диего Марадона
20:34 | 25 Ноември 2020 г.

Пеле за Марадона: Един ден отново ще ритаме топка ...

20:34 | 25 Ноември 2020 г.
Трикратният световен шампион Пеле бе един от първите, които отдадоха почит на легендата на световния футбол Диего Марадона, който внезапн...
дезинфекция
20:31 | 25 Ноември 2020 г.

Дежурна детска градина ще има и в Стара Загора

20:31 | 25 Ноември 2020 г.
Община Стара Загора организира дежурството на една детска градина в областния град за времето от 30 ноември до 21 декември 2020 г., преда...
Диего Марадона
20:29 | 25 Ноември 2020 г.

Президентът на Аржентина обяви тридневен национале...

20:29 | 25 Ноември 2020 г.
Президентът на Аржентина Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур, след като стана ясно, че легендата на аржентинския и светове...
Георги Гьоков
20:25 | 25 Ноември 2020 г.

Партийната субсидия остава 8 лв. на глас

20:25 | 25 Ноември 2020 г.
През 2021 г. партиите ще продължат да получават държавно финансиране в размер на 8 лв. на получен действителен глас, решиха депутатите с ...
Красен Кралев откри Европейското първенство по бокс за девойки и младежи 1
20:20 | 25 Ноември 2020 г.

Министър Кралев откри Европейското първенство по б...

20:20 | 25 Ноември 2020 г.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Шампионатът се провежда от 23 ное...

гледай на живо

25.11.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини