Светлозар Лазаров: Хасково е шоу на БСП, не зная защо им се подведоха (ВИДЕО)

Всички се занимават с Делян Добрев, но не чух опозицията да каже нещо за кмета, каза националният координатор на Атака

Светлозар Лазаров: Хасково е шоу на БСП, не зная защо им се вързаха (ВИДЕО)
Източник: Канал 3

Светлозар Лазаров: Хасково е шоу на БСП, не зная защо им се вързаха (ВИДЕО)

Със случая Хасково имаме едно политическо шоу на опозицията, не знам защо им се подвеждат, каза в "Денят на живо" националният координатор на "Атака" Светлозар Лазаров, бивш главен секретар на МВР.
 
"Ако приемем, че имаме проблем в Хасково - морален или друг, нека да видим: дали имаме престъпления? Има  ли нарушение? Третия момент - морала. Знаете  ли къде е проблемът? Всички се занимават с Делян Добрев, но не чух опозицията да каже нещо за кмета.
 
А той е подписвал, той е назначавал. И когато премиерът му каза да си ходи, той казва, че бил избран от Хасково и за Хасково. Ти си избран, но зад теб стои политическа сила, не си независим кмет. Не знам защо им се подвеждат по това шоу на БСП. В Хасково който държи химикала, той си носи отговорността.", каза Светлозар Лазаров.
 
По темата за закупуване на изтребител, той отбеляза, че България няма конкретна заплаха по въздух, а има далеч по-належащи задачи, свързани с окомплектоването на армията.
 
"Като чета доклада за националната сигурност, виждам, че изтребителят не е на дневен ред. На дневен ред са военно-морските сили, сухопътни сили, специални войски, оперативна съвместимост.
 
А изтребителят - когато му дойде времето. Първо трябва да си затворим държавата. Ако някъде в доклада прочетете, че има риск за въздушното ни пространство, давайте да купуваме тогава изтребители, но аз го четох няколко пъти и не видях такъв риск.
 
Аз работя с документи - за националната сигурност и за армията, и там виждам какво трябва да се прави и така да харчим парите на нашите данъкоплатци."
 
Светлозар Лазаров подчерта, че тезата за заплахата от Русия за България, посочена в същия доклад, е преписана от доклади и тези на НАТО. 
 
"И от мои изказвания, и на вицепремиера Каракачанов, стана ясно, че това е преписано от форуми на НАТО. Наши експерти ходят на такива събирания, там се говорят тези неща, че има противопоставяне между Русия и НАТО, това е факт, не е тайна. И съответно се пишат тези абзаци и анализи.
 
Тук трябва да отгбележим, че това не е стратегически, не е печеливш ход - ние трябва да работим за диалог с Русия, не бива да допускаме такива неща. Но не трябва да забравяме, че имаме и частично ограничен суверенитет с влизането ни в НАТО и ЕС.
 
Ясно е, че БСП с техния президент ни вкараха в НАТО, ясно е, че правителство на БСП, ДПС и НДСВ ни вкара в ЕС. Какво правим обаче нататък? България и в НАТО, и в ЕС трябва да извоюва позицията си на мост между НАТО и Русия, от една страна, и от друга между ЕС и Русия.
 
НАТО има два подхода при работа с Русия - единият е укрепване на отбранителните способности, което върви по доктрина на НАТО, другият е диалог с Русия. Аз виждам нашето място като един сериозен ангажимент в дългосрочен и средносрочен аспект за намиране на диалог с Русия, за решаване на общите проблеми като тероризъм и миграционния натиск.
 
Да се говори, че Русия е заплаха и то в днешния ден, в който в Хага, в Холандия, се провеждат демонстрации, на които се крещи "Алах акбар" с бурки пред кралския двор, не е сериозно. Ние трябва да отсяваме истинските заплахи и според тях да разработваме и съответните стратегии".
 
Светлозар Лазаров добави, че Европейският съюз е разграден двор, в който проблемите тепърва предстоят.
 
"Провали се мултикултурният модел, провали се неолибералниятмодел, Европа се тресе, обляна е в кръв, терористични актове има почти всяка седмица. Тогава какви мерки да ни предписват тези държави като Холандия за Шенген?
 
Ако направим разрез на държавите, които трябва да ни интересуват, ще видите къде е Европа: САЩ, Русия, Израел, Европейския съюз или Европа. Най-слабото звено е ЕС, най-разграденият двор е ЕС.
 
Когато строихме оградата ни по границата, онези хора ни казваха, че не било демократично. В този европейски съюз тепърва предстоят проблеми, защо не говорим за Каталуния? И досега нямаме единна система за сигурност. Проблемът на Европа са специалните служби, те са авангардът в борбата с тероризма, а те не работят в синхрон в Европа."
 
Целият разговор със Светослав Лазаров - във видеото:

 

Етикети: Денят на живо
21:33 | 04 Юли 2020 г.

Иззеха над 2 тона нелегална ракия в Пловдив

21:33 | 04 Юли 2020 г.
Полицията е иззела над 2 тона нелегален алкохол от избените помещения на 62-годишен мъж в Пловдив, съобщиха от ОД на МВР Пловдив.  ...
Проф. Тодор Кантарджиев
21:26 | 04 Юли 2020 г.

Проф. Кантарджиев: Изпуснахме инфекцията от COVID-...

21:26 | 04 Юли 2020 г.
У нас циркулират 35 щама на COVID-19, обяви пред БТВ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Оперативни...
21:22 | 04 Юли 2020 г.

Прокуратурата изелезе с още данни за акцията срещу...

21:22 | 04 Юли 2020 г.
„Профилите на магистратите, които са ангажирани с разследванията срещу обвиняемия Васил Божков, съдържат освен техни лични данни ка...
21:08 | 04 Юли 2020 г.

Д-р Борислав Цеков: Причините за профанизацията на...

21:08 | 04 Юли 2020 г.
Една от основните причини за профанизацията на политическото, която наблюдаваме от много години е синдрома на социалната мрежа. Това съоб...
20:49 | 04 Юли 2020 г.

Тежка катастрофа с автобус отне живота на мъж на м...

20:49 | 04 Юли 2020 г.
42-годишен мъж е загинал при катастрофа между лек автомобил и автобус с румънска регистрация на автомагистрала „Хемус“ край п...
Левски Славия
19:49 | 04 Юли 2020 г.

Славия отново шокира Левски на Герена

19:49 | 04 Юли 2020 г.
Славия постигна втора поредна победа срещу Левски на стадион „Георги Аспарухов”, след като надигра „сините” отнов...

гледай на живо

04.07.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Парламентът на фокус
 • 22:30
  Изкуство по време на пандемия