Николай Гацев: Румен Радев да направи партия на излъганите сини и червени (ВИДЕО)

Той е единственият истински български генерал, другите са сватбарски генерали, отсече бившият общински съветник от СДС

Ниголай Гацев: Румен Радев да направи партия на излъганите сини и червени
Източник: Канал 3

Ниголай Гацев: Румен Радев да направи партия на излъганите сини и червени

Румен Радев е обречен да стане лидер на това трето съсловие,  което даде младостта и най-добрите си години за българската демокрация и сега е безкрайно разочаровано и не иска да марширува. Това заяви бившият депутат от СДС Николай Гацев в "Офанзива" в отговор на въпроса на водещия Любо Огнянов дали президентът трябва да си създаде своя партия.
 
"Румен Радев е единственият истински генерал, другите са сватбарски генерали, а Бойко Борисов дори не е полицай като полицаите", каза Николай Гацев. 
 
Той призна, че е агитирал в полза на Румен Радев по време на президентската кампания през 2016 г. 
 
"За мен той трябва да създаде партия, но не трябва да е партията на Румен Радев, а на третото съсловие, на излъганите до този момент десни и леви хора", поясни Николай Гацев.
 
"Излъганите в своите мечти през прехода. Ние не сме загубили от прехода, но не стана така, както сме го мислили - ние, истинските сини, и истинските червени, бихме застанали зад партия на разочарованите.
 
Аз съм един от десните хора, които сме подкрепяли неговата кандидатура, и не се чувствам предаден от него.
 
Ще ви кажа защо се получи този феномен - не заради симпатиите на новата тогава току-що избрана лидерка на БСП Корнелия Нинова. Нито заради хвалбите на агент Гоце (Георги Първанов),  че е намерил човека.
 
Аз виждам генерал Радев като човека от българската авиация, преживяла точно по неговото време най-големия си крах - свалянето си на земята.
 
И аз, като човек, който е видял краха на своите идеи, го припознах като мен."
 
Николай Гацев припомни, че през 1996 г. той е бил на протест заедно със сегашния  лидер на БСП Корнелия Нинова. 
 
"С Корнелия Нинова бяхме заедно през 1996 г. пред СУ, макар тя да не е била член на СДС - тогава протестирахме всички срещу лъжата, има доказателства за това. 
 
През 1989 и 1997 г. бях на барикади за синята идея, която бе похарчена от всичките тези агенти.
 
Но ние, разочарованите от третото съсловие, когато бяхме на барикадите не искахме нито Бойко Борисов за премиер, не искахме номенклатурата да се прероди в олигархия."
 
Николай Гацев вижда Румен Радев и в ролята  на княз Борис Първи, който спасил държавата с екзекуцията на 51 български болярски рода. 
 
"Румен Радев може да заеме тази роля, макар да не го познавам лично. Защото слабостта на кабинета Борисов ни кара да се лутаме между разни балкански четворки, Вишеградски четворки и т. н. 
 
А Цар Борис Първи е показал как се постъпва - по справедливост: 51 български рода преклониха глава пред дръвника, така се спасява държава!
 
Моят родов принцип е "со благо и со кротце далеко ке стигнеш", това е истинският принцип, "со малце кютек" комунистите ни го приписаха. Но трябва да знаем също, че държава се защитава и с крути мерки."
 
 
 
Цялото интервю с Николай Гацев - във видеото:
 
 

18:49 | 04 Юли 2020 г.

Ангелкова: България не е уведомена от Гърция, че щ...

18:49 | 04 Юли 2020 г.
 България не е уведомена от Гърция, че ще затворят граници. Това каза в предаването на Канал 3 "Офанзива с Любо Огнянов&qu...
18:35 | 04 Юли 2020 г.

С дарението от Делян Пеевски: Финализираха проекта...

18:35 | 04 Юли 2020 г.
Проектът, с който гората на Црънча ще се превърне в парк благодарение на дарението на Делян Пеевски вече е готов. Още в понеделник главни...
\
18:14 | 04 Юли 2020 г.

Иван Хиновски: Проектът АЕЦ „Белене” не може да се...

18:14 | 04 Юли 2020 г.
"За мен става все по-ясно, че проектът АЕЦ „Белене” не може да се реализира. Това е един много сложен проект, който изис...
\
17:41 | 04 Юли 2020 г.

Ваня Григорова: Гладни бунтове няма да има, не защ...

17:41 | 04 Юли 2020 г.
"Гладни бунтове няма да има, не защото няма гладни хора, а защото няма да има бунтове", заяви икономистът Ваня Григорова в пред...
17:41 | 04 Юли 2020 г.

Димо Гяуров: Прокуратурата не ни дава цялата инфор...

17:41 | 04 Юли 2020 г.
Аз мисля, че няма нищо изненадващо и българското общество е свикнало да чува подобни новини ако не от България, то поне от останалите евр...
Проф. Антоанета Христова
17:04 | 04 Юли 2020 г.

Антоанета Христова: Радев няма намерение да прави ...

17:04 | 04 Юли 2020 г.
Президентът стана президент чрез политическото си присъствие като политическа партия. Той влезе като категоричерн избор да бъде политичес...

гледай на живо

04.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 19:45
  Парламентът на фокус
 • 20:00
  Новини
 • 20:20
  Имате думата