Данаил Кирилов: ГЕРБ ще обсъди декларация, никога да не управлява с БСП (ВИДЕО)

На своя сталинистки конгрес опозицията си вкара голям тактически и политически автогол, заяви депутатът

Данаил Кирилов: ГЕРБ ще обсъди декларация, никога да не управлява с БСП
Източник: Канал 3

Данаил Кирилов: ГЕРБ ще обсъди декларация, никога да не управлява с БСП

Това е голям тактически и политически автогол на опозицията, така в "Беновска пита" депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов определи заканата за готвен от БСП вот на недоверие срещу управляващите.
 
"Те имат най-малко основание да повдигат този въпрос, но ги изкушава широтата на темата за корупцията и възможността да плюят, което правят с предпочитание", продължи председателят на правната комисия на НС.
 
"Това е поредната манипулативна кампания на БСП, не искам да коментирам процесите там, но това е резултат от един сталинистки конгрес, който да разчисти вътрешната опозиция, да установи единоначалието на един кръг от хора, и да сочи с пръст вътрешния враг".
 
Според Данаил Кирилов в редиците на БСП очевидно има хора, които изпитват "симпатия и подкрепа за политиката, която водим". "Тези хора ще бъдат изключени", убеден е той.
 
ГЕРБ ще подложат на  обсъждане на Националната си конференция през ноември въпросът за евентуално съвместно управление с БСП.
 
"Категорично бе поставен въпросът и се взе решение той да бъде обсъден на скледващата ни национална конференция - ще обсъдим проект за политическа декларация, че ГЕРБ никога няма да управлява с БСП.
 
Пред нас тази алтернатива никога не е стояла сериозно, реално и обективно. Но по отношение на шизофренията на лидера на БСП, очевидно е, че те използват тази теза както им е изгодно и в който момент им е изгодно".
 
За изявлението на лидера на ДПС Карадайъ, който отново поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и излизането на ОП от управлението, Данаил Кирилов коментира:
 
"В този момент е очевидно, че двете политически сили се стремят да използват момента и да злепоставят настоящето управление в контекста на европредседателството и да се внушава и на публиката, и на европартньорите ни, че има проблем в държавата.
Което според мен е невярно, защото категорично вървим към развитие, напредък, повишаване на икономическите показатели".
 
Депутатът обаче увери, че ГЕРБ не е предубеден към нито една политическа сила. "Ние не сме предубедени, ние предлагаме законопроектите на всички парламентарни групи - така би трябвало да се действа, без предубеждение, за важните неща за държавата."
 
Целият разговор с Данаил Кирилов - във видеото:

Етикети: Беновска пита
Мианмар
08:45 | 02 Юли 2020 г.

50 загинали при срутване в мина в Мианмар

08:45 | 02 Юли 2020 г.
Най-малко 50 души са загинали при срутване в нефритена мина в щата Качин в северната част на Мианмар. Това съобщи в четвъртък информацион...
08:42 | 02 Юли 2020 г.

Четири деца от детската граница в „Дружба“ са с по...

08:42 | 02 Юли 2020 г.
Щателната проверка на децата и персонала от столичната детска градина в „Дружба“ показа, че само 4 от децата са с положителни...
Полиция
08:34 | 02 Юли 2020 г.

Акция срещу битовата престъпност в Гоце Делчев и с...

08:34 | 02 Юли 2020 г.
Специализирана операция срещу битовата престъпност е стартирала тази сутрин в Гоце Делчев и близкото село Абланица. Проверяват се автомоб...
COVID-19
08:30 | 02 Юли 2020 г.

Новозаразените с COVID-19 у нас са 165 (ВИДЕО)

08:30 | 02 Юли 2020 г.
165 души са потвърдените нови случаи на заразени с Covid-19 у нас за последните 24 часа. Това прави със 7 души повече от вчера. Двама...
Нощен клуб
08:11 | 02 Юли 2020 г.

Затвориха всички нощни заведения в курорта Албена

08:11 | 02 Юли 2020 г.
Всички нощни заведения в курорта Албена са затворени от тази нощ. Решението е на управата на комплекса, предаде кореспондентът на БГНЕС в...
Киев
07:57 | 02 Юли 2020 г.

Директорът на Националната банка на Украйна подаде...

07:57 | 02 Юли 2020 г.
Яков Смолий – директор на Националната банка на Украйна, е подал оставка, съобщи пресслужбата на банката. Според неговите твърд...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини