Нигяр Джафер от ДПС: Езикът на омразата стана официален език в България (ВИДЕО)

Очаквам Воля занапред да гласува с управляващите, прогнозира зам.-председателят на НС в Денят на живо

Нигяр Джафер от ДПС: Езикът на омразата стана официален език в България
Източник: Канал 3

Нигяр Джафер от ДПС: Езикът на омразата стана официален език в България

Езикът на омразата се превърна в официален език в България. За съжаление политиците не винаги са добрият пример за подражание. Това заяви  в "Денят на живо" по Канал 3 Нигяр Джафер от ДПС, зам.-председател на Народното събрание.
 
"Изглежда по-модерно е да мразиш. В този смисъл само с обединените усилия на всички можем да променим нещата", отбеляза д-р Джафер, която коментира и проведената днес дискусия в НС за агресията.
 
"Агресията става повсеместно поведение. Има много сериозни социални детерминанти на агресията - бедност, безработица, безизходица. Проведохме много сериозен дебат в НС, мисля, че там трябва да се провеждат тези дискусии. Стигнахме до извода, че дори да е заложена анатомично, агресията може да бъде овладяна", обясни депутатката от ДПС.
 
Тя бе категорична, че в петък ПГ на ДПС твърдо ще подкрепи искането на БСП за оставката на председателя на НС Димитър Главчев. "Нашата позиция е принципна: председателят на НС, който и да е той, трябва да е пръв сред равни, да спазва духа на правилника, да създава обстановка в залата за водене на дебат", отбеляза д-р Джафер.
 
"Утре ще си припомняме много пъти, че България все още е парламентарна република. В този смисъл защитата на ореола на премиера с цената на всичко не бива да се плаща. Припомням, че само преди няколко месеца имаше такъв дебат и само 4 гласа обърнаха вота с исканата оставка (на Димитър Главчев). Много интензивно се развиват събитията в последните дни."
 
 
Тя уточни, че общата позиция на ДПС и БСП по повод оставката на Димитър Главчев въобще не значи, че поведението на двете парламентарни групи е "успоредно". 
 
"Разбрах, че щели да влязат 2 пъти в залата. Ние бяхме в зала днес, защото се разглеждаха наши предложения, които колегите защитиха. Но ние имаме принципна позиция от първия ден - не може България да се управлява във формула с националистите."
 
ДПС и БСП вече съгласуват действията си и за подготвяния вот на недоверие в Народното събрание, потвърди д-р Джафер.
 
"Работят контактните групи на двете парламентарни сили, предстои втора среща, обсъждат се темите, ние вече ги направихме публични. Те ще бъдат обсъдени, ще се вземе колективно решение и то ще бъде оповестено", каза тя.
 
Нигяр Джафер прогнозира, че депутатите от "Воля" занапред ще гласуват с управляващите. "От "Воля" може да се очаква всичко. Да, днес те спасиха кворума, най-вероятно имаме нов формат на управляващата коалиция", подчерта тя.
 
Какво каза д-р Джафер за новия здравен министър и здравната реформа - вижте видеото:

Етикети: Денят на живо
Шави
15:46 | 05 Юли 2020 г.

Барселона ще чака: Шави преподписа с Ал-Сад

15:46 | 05 Юли 2020 г.
Шави Ернандез официално преподписа договора си с Ал-Сад, въпреки всички слухове, че се е споразумял с Барселона, за да поеме клуба веднаг...
Том Круз
15:33 | 05 Юли 2020 г.

Домашно кино: Том Круз подновява снимките за „Миси...

15:33 | 05 Юли 2020 г.
Поредната добра новина за киноманите по цял свят идва от Великобритания, където се очаква съвсем скоро да бъдат подновени снимките на нов...
Иван Гешев
15:33 | 05 Юли 2020 г.

Иван Гешев: Законът е един за всички. Още повече, ...

15:33 | 05 Юли 2020 г.
Главният прокурор Иван Гешев осъди остро в социалните мрежи висш прокурор, извършил хулигански действия в болница „Георги Странски&...
Другото лице
15:12 | 05 Юли 2020 г.

Очаквайте в „Другото лице“ от 22:30 часа: Калин Вр...

15:12 | 05 Юли 2020 г.
Тази неделя в предаването „Другото лице” ви срещаме с актьора Калин Врачански, който ще разкрие страстта си към бързите скоро...
15:10 | 05 Юли 2020 г.

18-годишно момче – сирак: Хвърлиха ме като куче на...

15:10 | 05 Юли 2020 г.
Цял живот съм по социални домове. Нямам семейство и близки, а сега ме изхвърлят като куче на улицата! Така започва изповедта на 18-годишн...
съд
15:00 | 05 Юли 2020 г.

Прокурор от ВКП е привлечен към наказателна отгово...

15:00 | 05 Юли 2020 г.
Днес, 05.07.2020 г., Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Върховна касационна прокуратура (ВКП) ...

гледай на живо

05.07.2020
 • в момента
  "Патарински LIVE" - избрано
 • 16:00
  Новини
 • 16:16
  Беновска пита
 • 19:00
  НОВИНИ - Централна емисия