Александър Сиди: Неприятни, неприлични и грозни бяха хватките на опозицията за бюджета (ВИДЕО)

Тя се опита да измести дневния ред на обществото, каза в Денят на живо депутатът от ВМРО

Александър Сиди: Неприятни, неприлични и грозни бяха хватките на опозицията за бюджета
Източник: Канал 3

Александър Сиди: Неприятни, неприлични и грозни бяха хватките на опозицията за бюджета

Неприятно, неприлично и грозно като дейност в Парламента бе използването от опозицията на всички възможни процедурни хватки по време на приемането на бюджета, заяви в "Денят на живо" депутатът от ОП Александър Сиди (ВМРО).
 
"От една страна не ми бе понятна причината за това бързане (маратонските среднощни дебати), но от друга разбирам, че опозицията всячески се опитва да измести дневния ред на обществото, опитва се да отлага максимално дълго време приемането на този бюджет с простичката идея да имат повече време да ходят по телевизиите и да обясняват за всеки един от текстовете своите тези", обобщи действията на опозицията Сиди.
 
Според него със забавянето се целяло и спирането на разглеждането на други законопроекти до края на годината и до края на парламентарната сесия.
 
"Това беше тяхната основна идея. Проблемът беше по-скоро първата вечер, когато седяхме наистина до посред нощ (до 4  ч. сутринта). Като там те използваха всички възможни процедурни хватки - сами се репликираха, имаше хора, които излизаха и буквално прочитаха какво е предложението на Министерския съвет", разказа Александър Сиди.
 
Депутатът от ВМРО отчете като успех размразяването на средства за увеличение на доходите. "Бюджетът в крайна сметка не е въпрос само на желание, а и на възможности. 
 
Но истината е, че успяхме да убедим една дясномислеща, консервативна българска партия (ГЕРБ), да се отвори  малко повече към увеличаване доходите на българските граждани, на размразяване на тези доходи.
 
Успяхме, няма да стане за един ден, ние сме коалиционен партньор. Те имат и други, различни от нашите приоритети. Ние успяхме да договорим увеличение на заплатите в сектор сигурност, на учителските заплати, увеличение на пенсиите. Бавно и сигурно това ще се случва до края на мандата."
 
"Това, което дразни опозицията и ги дразни по принцип, е че МС разпределя с постановления парите, които остават. Тази практика със сигурност не е измислена от господин Борисов, тя е много стара.
 
Помня за един голям бюджетен излишък при правителството на господин Станишев, който в края на годината се разпредели по абсолютно същия начин, с пари, раздадени на кметовете  на управляващите тогава политически партии. Така че обвиненията за същото от партия, която е правила това, според мен е популизъм."
 
Александър Сиди коментира и заканата на БСП да даде Бюджет 2018 на Конституционния съд.
 
"Ако Конституционният съд върне нещата в начална позиция, може би ще бъде прецедент, ще е неприятно. Но в крайна сметка ние ще си проведен цялата процедура", коментира той.
 
Задочният спор в "Денят на живо" за Бюджет 2018 между Александър Сиди и Филип Попов - гледайте във видеото:
 

Етикети: Денят на живо
21:52 | 05 Юли 2020 г.

Отложиха отварянето на Тадж Махал заради огромния ...

21:52 | 05 Юли 2020 г.
Откриването на индийския паметник на културата Тадж Махал беше отложено поради нарастване на случаите на коронавирус в района.  ...
21:25 | 05 Юли 2020 г.

Расте броят на починалите в Италия

21:25 | 05 Юли 2020 г.
Броят на починалите от последствията от COVID-19 в Италия се увеличи за едно денонощие със 7 души. Това е една от най-ниските стойности н...
21:05 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Мартин Табаков: Спецификата при Тръмп е, че то...

21:05 | 05 Юли 2020 г.
Интересът, който го има по отношение на изборите за президент на САЩ не е аналогичен с изборите в Китай и Русия, тъй като там ние знаем к...
20:56 | 05 Юли 2020 г.

Болният от COVID-19 абитуриент в Търново заразил б...

20:56 | 05 Юли 2020 г.
В Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново има епидемично огнище на Covid-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция...
COVID-19
20:51 | 05 Юли 2020 г.

СЗО: Заразените с COVID-19 в света повече от 11 ми...

20:51 | 05 Юли 2020 г.
Броят на регистрираните случаи на коронавирус в света се увеличиха с повече от 203 000 през последното денонощие, с което общата численос...
проф. Асен Балтов
20:45 | 05 Юли 2020 г.

Проф. Балтов: Има пик на заразени с коронавирус мл...

20:45 | 05 Юли 2020 г.
„За последните две седмици в „Пирогов” се забелязва увеличаване на броя на по-младите пациенти, заразени с коронавирус....

гледай на живо

05.07.2020
  • в момента
    Другото лице
  • 23:00
    Новини
  • 23:20
    Беновска пита