Филип Попов от БСП: Гласуване на бюджет до 4 ч. е прецедент, не приеха нито едно наше предложение (ВИДЕО)

Залагането на Летище София за концесия е абсолютно национално предателство, каза секретарят на ПГ на БСП

Филип Попов от БСП: Гласуване на бюджет до 4 ч. е прецедент, не бе прието нито едно наше предложение (ВИДЕО)
Източник: Канал 3

Филип Попов от БСП: Гласуване на бюджет до 4 ч. е прецедент, не бе прието нито едно наше предложение (ВИДЕО)

Още по темата
Не е имало такъв прецедент - приемане на бюджет до 4 ч. сутринта, заяви в "Денят на живо" депутатът от БСП Филип Попов, секретар на ПГ на БСП. 
 
"Нито едно от нашите предложения не беше прието. Дори тези свети места (парите за ремонт на "Ал. Невски" и манастира "Свети Георги Зограф" в Атон) не успяха да обединят народните представители в този парламент. И то защо? Защото идва като предложение от опозицията. Ето това е гротеската, липсата на нормална комуникация", бе оценката на Попов.
 
Той обвини управляващите, че продават националния интерес с подготвянето за отдаване на концесия на стратегически обект като Летище София.
 
"Това, което се случи вчера с член 94 от бюджета, те заложиха приватизацията на Летище София с този член. Да, концесия, почти аналогичен случая е. И с измененията в Закона за концесиите, които приеха, Парламентът приключи.
 
Оттук-насетне, съгласно закона, концесионерът си е Министерски съвет - той ще договаря, ще се разпорежда и  т. н. Но на тях им трябваше вчера в Закона за бюджета, това беше абсолютно национално предателство, разбира се, ние гласувахме против. Но те си го приеха.
 
Защо трябва да се продава едно печелившо българско предприятие? То се продава, защото приходите вече отиват при концесионера, няма да останат в България. Тук говорим за стратегически национален обект - няма друго летище в България като Летище София. С такава функционалност, с такова важно стратегическо значение. Продават всичко, буквално, и националния ни интерес", отсече Филип Попов. 
 
Относно изваждането наяве на тайните на приватизацията в България, депутатът каза, че БСП няма какво да крие:
 
"Ако ще се прави преглед на тези сделки, то ние предлагаме, да бъде за целия период, до настоящия момент включително. Ние няма какво да крием, въпреки внушенията, които правят управляващите.
 
Въпросът е защо само на приватизацията, защо не тези сделки за връщането на имотите, да речем, на други видове престъпления, които се случват с такива търговски сделки или практики.
 
 А мутренските групировки - да, трудно е, да не кажем невъзможно, да се формулира юридически, но там какво се случи, толкова милиони? Ами фалитът на банките? Ами всичките тези разграбвания, това, което сега се случва с летището?
 
Ние затова канихме главния прокурор в НС, а управляващите, които предлагат тези промени, не го канят в правна комисия, не искат да го чуят. Чакат да мине време, а какво чакат не мога да разбера - може би да минат празниците, спокойно да ги изкарат."
 
Задочният дебат между Александър Сиди и Филип Попов в "Денят на живо" - вижте във видеото:

 

Етикети: Денят на живо
Народно събрание
13:48 | 09 Юли 2020 г.

На второ четене: Парламентът прие закона за държав...

13:48 | 09 Юли 2020 г.
Без дебати депутатите приеха на второ четене промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, с които се регламентира ...
Григор Димитров
13:43 | 09 Юли 2020 г.

Григор Димитров е дал отрицателен тест, вече няма ...

13:43 | 09 Юли 2020 г.
Григор Димитров се чувства добре, направил e тест за коронавирус преди няколко дни и резултатът е отрицателен. Това съобщи в социална...
Йорданка Фандъкова
13:41 | 09 Юли 2020 г.

Фандъкова: Вазов ни завеща вяра в духовната мощ на...

13:41 | 09 Юли 2020 г.
С шествие в София се отбелязва 170 години от рождението на Иван Вазов. То е част от поредицата събития, които се организират за годишнина...
Емил Караниколов
13:38 | 09 Юли 2020 г.

Караниколов: Трябва да останем атрактивна инвестиц...

13:38 | 09 Юли 2020 г.
Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в работна среща на тема „Инвестиции за устойчив растеж – стратегия и разви...
13:17 | 09 Юли 2020 г.

Гешев: Прокуратурата няма намерение да бъде въвлич...

13:17 | 09 Юли 2020 г.
"Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички, наближава година на избори, даже кампаниите са дос...
13:12 | 09 Юли 2020 г.

13 финансиращи институции подадоха оферти за инвес...

13:12 | 09 Юли 2020 г.
В началото на месец юни тази година „Булгартрансгаз“ ЕАД обяви процедура за набиране на кредитно финансиране в размер на 400 ...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:20
  Изкуство по време на пандемия