Г-н Прокопиев, а къде отиде върховенството на закона

Спрете да търсите политически протекции, да хленчите по медиите, да заплашвате Канал 3

Иво Прокопиев и компания в БТА (архив)

Иво Прокопиев и компания в БТА (архив)

Медиите на Прокопиев обичат да говорят за върховенство на закона. То е хубаво нещо, но не и когато засяга техния господар - Иво Прокопиев. В продължение на два дни медийният бос, който вече е клиент на Специализирания съд, направи поредица от скандални изявления. В тях той обяви, как е ходил на среща с премиера Бойко Борисов, за да му ходатайства да го спаси от проверка на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). 

"Казах на премиера, че това не е законно. Той ми отговори, че на него също не му харесва. Но премиерът не винаги казва истината", изръси днес в студиото на БТВ Прокопиев. На вчерашната си пресконференция обвиняемият също на няколко пъти натърти за срещата си с премиера, в която настоявал да не се занимават с него. 

Скандалът е чутовен най-малко поради пет причини: 

Първата е, че Прокопиев кара министър-председателя да се меси в работата на независим орган (КОНПИ), чиято цел е да бори коруцията и да конфискува имущество на незаконно забогатели, какъвто в случая очевидно е той. 

Втората е, че Прокопиев не вижда нищо нередно в това да използва връзките си и да нахълта в премиерския кабинет с искане от личен характер - да се спасят неговите фирми, имоти, пари.

Третата е, че Прокопиев първо иска протекция от Борисов, а после го обявява за лъжец. 

Четвъртата е, че Прокопиев явно не вярва в разделението на властите, защото няколко пъти повтори, че Пламен Георгиев е назначен от премиера, съответно той му е началник и може да му нареди да спре проверката на КОНПИ. 

Петата е, че Прокопиев и подчинените му медии преди няколко месеца бяха готови да разкъсат главния прокурор и искаха неговата оставка заради срещата му с Георги Гергов и Сашо Дончев, на която Цацаров категорично е отказал каквото и да е протекция и е декларирал, че държавното обвинение работи по закон, но днес не вижда проблем, че е тропал на вратата на Борисов с искания да получи "политически чадър". 

Всъщност днешното интервю на Прокопиев в БТВ беше много полезно, защото окончателно паднаха маските. Просълзяваща беше историята на неговото забогатяване - от талантлив разградски репортер, който на 21 години направил собствен вестник, до 12-годишен опит на фондовите борси в неговата младост, някъде до 30-ата му годишнина, когато вече става едър предприемач. Комична беше и легендата за "Каолин". Както и тази за свободните МУ медии, известни като "добрите бухалки", от които премиерът се плашел. Разкази за милиони с неясен произход, за които не иска да дава отчет, защото е над другите. Умен и красив, честно забогатял български предприемач. 

Г-н Прокопиев, законът важи за всички български граждани, дори и за Вас. Спрете да търсите политически протекции, да хленчите по медиите, да заливате с доноси и клевети европейските институции. Спрете и съпругата си! Нека не плаши Канал 3 и другите медиите, които тя не командва.

Повярвайте във върховенството на закона, нали това са европейските ценности, в които се кълнете. 

 

Паметник на Иван Вазов
12:17 | 09 Юли 2020 г.

"Денят на живо с Наделина Анева" днес: Защо днес н...

12:17 | 09 Юли 2020 г.
В "Денят на живо с Наделина Анева" днес от 20:20 ч. очаквайте:   ОТЕЧЕСТВО ЛЮБЕЗНО   Каквото и да каж...
12:16 | 09 Юли 2020 г.

Бойко Борисов: Дисциплината не е най-силното ни ка...

12:16 | 09 Юли 2020 г.
На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане н...
Иван Гешев
12:09 | 09 Юли 2020 г.

Гешев за боклука край Червен бряг: Очакват се дост...

12:09 | 09 Юли 2020 г.
За боклука в Червен бряг главният прокурор коментира, че се диша трудно в района. „Поздравявам колегите, които работят неуморн...
ръце
12:05 | 09 Юли 2020 г.

"Социална мрежа" днес: Може ли мигрант да се чувст...

12:05 | 09 Юли 2020 г.
В "Социална мрежа" днес от 14:30 ч. очаквайте:   ➡ Какви потребности замества пиенето вкъщи или как пандемията пов...
12:03 | 09 Юли 2020 г.

НА ЖИВО по Канал 3 - Ананиев: Забраняват се групов...

12:03 | 09 Юли 2020 г.
Знаете, че за няколко седмици отпаднаха доста мерки. Целта беше да върнем българските граждани към нормалния живот, да свикнем с живота с...
Камиони
11:58 | 09 Юли 2020 г.

Европейският парламент прие пакет "Мобилност"

11:58 | 09 Юли 2020 г.
Европейският парламент подкрепя ревизираните правила за подобряване на условията на трудна водачите и прекратяване на нарушаването на кон...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:20
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини