Г-н Прокопиев, идва ли Гергьовден

Или как рухна мита за проевропейския бизнесмен

Колаж
Източник: колаж "Хипотези"

Колаж

Коментар: "Хипотези" (заглавието e на Канал 3)

През миналата седмица станахме свидетели на рязкото развенчаване на един мит. Митът, че бизнесменът Иво Прокопиев и подчинените му структури държат монопола върху общественото мнение у нас. Оказа се, че огромна част от българите в социалните мрежи и онлайн форумите подкрепят мерките на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) що се касае до запорирането (и евентуалната конфискация) на активи за 200 милиона, собственост на обвиняемия олигарх Прокопиев.

Рухна тезата на кръга „Капитал“, че те и контролираните от тях журналисти, медии и псевдо общественици задават тона в дневния ред на обществото.

С други думи – за първи път стана безпощадно ясно, че Прокопиев и неговата шайка не представляват никого освен себе си – терористична група разбойници, които от сутрин до вечер рутят държавността и институциите, защитавайки чужди интереси и ярко антибългарски позиции.

Време е най-сетне това да бъде разбрано от ГЕРБ и премиера Борисов. Който често обича да прави жестове на болшевишката банда – като връщането на точката за втория лифт в Банско например. Подарък, който Прокопиевата шпицкоманда получи след три снимки на 15 еничари под прозорците на „Дондуков-1“.

Защо споменаваме името на министър-председателя? Защото то бе употребено, окалено и омаскарено от олигарха Прокопиев, който с гнусни и подмолни методи пробва да оказва натиск върху независимия съд, независимата прокуратура и независимата КОНПИ.

Що за наглост се иска, за да отидеш на премиерското килимче, да целунеш ръка, да удариш чело в пода, удряйки го на молба като отчаян бандит. Що за наглост е медиите ти да пишат за задкулисие, след като техният издател е най-крещящият пример за задкулисие? Какъв по-научен пример за олигарх и олигархия е случаят, в който обвинено от прокуратурата лице, разследвано от КОНПИ, отива да си решава проблемите в кабинета на министър-председателя. Това повдига следните въпроси:

1.Всеки ли обвиняем има достъп до задкулисен разговор с властта?

2.Всеки ли разследван бизнесмен може да се оплаче на правителството с молба да му реши проблемите, като наруши разделението на властите, намесвайки се в работата на независими държавни органи и институции? Израз на задкулисие ли е това?

3.Осъзнава ли Прокопиев, че с разкритието си в ефира на БТВ той де факто признава за негова молба към Борисов „пар екселанс“ искаща от премиера  да наруши закона поне два пъти. Първо – като нерегламентирано поиска от независимия шеф на КОНПИ да смачка разследването срещу успелия млад мъж. И второ – след като поиска от независимия главен прокурор да смачка обвинението срещу детето на политическата корупция. Подлежи ли на наказателна санкция за тези си действия Иво Прокопиев? Ще се самосезира ли държавното обвинение?

Но Прокопиев е нагъл до дупка. На него не му пука от никой и от нищо. Той е самонадеян, надут, с чувство за елитарност и превъзходство. Убеден е и вярва, че е над закона в държавата, че е недосегаем, че е самият закон.

Той вкара пионката си Лозан Панов в „смсгейт“, той е сценаристът на активното мероприятие „Цумгейт“.  Той уговори Сашо Дончев (негов другар от Задругата на олигархията) да изфабрикува компромата срещу главния прокурор Сотир Цацаров.

Иво Прокопиев е автор на калната и мръсна компроматна война срещу една от най-големите български фирми, внесла над 5 милиарда в държавния бюджет за последните 6 години. Кафявата пропагандна машина на Прокопиев, насочена срещу хляба и поминъка на хиляди семейства, принуди обикновените български работници да защитят своите работни места, протестирайки пред офиса на самозабравилия се олигарх. Но Прокопиев не се трогва от това. В бруталната си истерия и паника той е готов да подпали държавата, стига да опази заграбеното имане и да отърве решетките на топлата килия, очакваща го в Централния софийски затвор.

Прокопиев просто мисли, че сме олигофрени. Той се счита за най-умен и красив в държавата. Няма никакви скрупули да е нагъл до безобразие. Гьонсурат невиждан, който нито е прозападен, нито е продемократичен. Ето защо:

1.Крадецът вика: „Дръжте крадеца“! Прокопиев е символ на бандитската приватизация и голямото ограбване през Прехода. Той прибра срещу жълти стотинки активи, от продажбата на които в последствие лапна над 150 милиона лева.

2.Да изгоним задграничните капитали! Прокопиев е символ на разправата с чуждите инвеститори. Държавата отрязва предложилите 10 пъти по-висока цена белгийци, за да подари „Каолин“ на невръстния 28 годишен журналист.

3.Да раздадем баницата на „наши момчета“! Прокопиев е символ на шуробаджанащината и харизването на бизнеси на приближени до властта. Той работи в медия и изведнъж му светва да придобие „Каолин“ – монопол не само в България, но и на Балканите в добива на строителни материали. По това време даром лапна и „Дамяница“ – по онова време най-големият винпром в България.

4.Нечистоплътната биография на Прокопиев е учебникарски пример за политическа корупция, за финансови машинации. Целият бизнес, всички запорирани стотици милиони са придобити, в следствие контактите му с властта и управляващите. Как иначе той е единствен кандидат за „Каолин“? И то след закононарушение. Припомням, че брат му и жената на негов служител незаконно са вкарани в РМД-то приватизатор.

5.Прокопиев е еталон за олигарх. Стоящ в сенките мултимилионер, който назначава министри и депутати, започващи общите си сбирки/оперативки с култовото „Иво ни възложи...!“

6.Прокопиев може да служи за наръчник в академията на МВР как бандит поставя свои хора навсякъде, помагащи му да отърве кожата. И тук идва следващото питане към държавното обвинение. Ще се самосезира ли прокуратурата за съмненията (на практика разкрития) на Пламен Георгиев, шеф на КОНПИ, че членът на Комисията Лиляна Терзиева (Назначена в КОНПИ от проваления политик и пръв приятел на Прокопиев – Росен Плевнелиев.) е снабдявала незаконно Прокопиев с информация относно предприетата срещу него процедура? Или пък трябва да повярваме на Иво Прокопиев, че източниците му са в парламента и правителството. Ако е така - кои са те?

7.Прокопиев е рядък и жалък наглец. Палачът се изкарва жертва, ограбилият народа през Прехода реве и пищи от действията на лошите институции. Образецът за мръснишки схеми, за нечисти сделки, за злоупотреби разкрива на обществото, че прокуратурата и КОНПИ го погнали, защото бил много честен и почтен. Почтен ли е човек, който прибира от държавата актив за стотици милиони, сключвайки сделка за 3 милиона долара. Които така и не плаща благодарение на поредната му измама, станала възможна поради връзките на розовобузестия вундеркинд със силните на деня в годините на Костовата бандитска приватизация.

8.Прокопиев е по-нагъл от бандата на „Наглите“. Обяснява на целия свят, че бил прозападен и продемократичен. А произхожда от номенклатурен род на комунисти и ченгета от ДС – репресивния апарат на тоталитарния режим.

9.Прокопиев е най-наглият човек на света. Изкарва се опозиционер и противник на ГЕРБ, репресиран от управляващите, а ходи на крака при Борисов да му реве, че трябва да го спасява от заслуженото възмездие.

10.Прокопиев е ярък израз за липсата на съдебна реформа. Припомням, че той се договаря с прокурорката по делото му да се откаже от обвиненията, в следствие което е оправдан на три инстанции. Такава реформа иска олигархът, такава е мечтаната от него прокуратура. Затова и бие по Цацаров, затова рекетира Борисов.

Не, г-н Прокопиев. Нито сте честен, нито сте почтен. Справедливостта идва и тя ще ви връхлети независимо от усилията на вашите марионетки от „Да, България“ – куклата на конци Христо Иванов и нахалния адвокат Георги Атанасов. Няма да помогнат и малотиражните медии-бухалки, част от кафявата пропагандна машина на обвиняеми и подсъдими олигарси.

Няма да ви спаси и „Америка за България“. Фондацията вече знае, че сте дискредитиран и компрометиран, знае че сте клиент на Темида със запорирано имущество, което вероятно е придобито от престъпна дейност.

Г-н Прокопиев, цяла година вашите смешни прислужници и жалки мекерета в транс потриваха меките си китки, че идвала Коледа. Пък на нея се колело прасе. Това е вярно. Но идва и Гергьовден, а там знаем че падат агнешки главички.

Дано до следващия Гергьовден падне наистина поне една агнешка главичка. Може да е една, но най-знаковата. Тази на най-рогатия (запориран и обвиняем) овен в стадото ограбило България, опитващо се упорито да приватизира миналото, да приватизира настоящето, а и бъдещето. Да приватизира българското съзнание, така както приватизира българската икономика – арогантно, нагло, без капка чувство за мяра, морал, етика и ценности.

Г-н Прокопиев, агнешка главичка има ли?

Г-н Прокопиев, идва ли Гергьовден?

маска
21:41 | 02 Декември 2020 г.

Ограничават движението между отделните региони на ...

21:41 | 02 Декември 2020 г.
Правителството на Испания ограничава придвижването между регионите по време на коледните празници заради пандемията от коронавирус. Това ...
Емил Костадинов , областен управител на Перник
21:24 | 02 Декември 2020 г.

Областният управител на Перник е с COVID-19

21:24 | 02 Декември 2020 г.
Областният управител на Перник и лидер на областната структура на ГЕРБ Емил Костадинов е заразен с коронавирус, информира БГНЕС. &nbs...
Захариева
21:05 | 02 Декември 2020 г.

Екатерина Захариева: България остава ангажирана в ...

21:05 | 02 Декември 2020 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион по време на...
Денят на живо с Наделина Анева
21:00 | 02 Декември 2020 г.

Проф. Тодор Кантарджиев: От 14 ноември заболяемост...

21:00 | 02 Декември 2020 г.
"Планове и стратегии срещу бедствия, епидемии, пандемии се правят от много години в България и е естествено за държавата да се грижи...
Хиляди домакинства останаха без ток! Вятърът скъса десетки проводници
20:53 | 02 Декември 2020 г.

БФИЕК алармира отговорни институции за "екстремни ...

20:53 | 02 Декември 2020 г.
Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) алармира за "екстремни ценови равнища" на Българската нез...
линейка
20:19 | 02 Декември 2020 г.

Общинската аварийна дирекция получи линейка за пол...

20:19 | 02 Декември 2020 г.
Нова линейка за временно ползване през извънредната епидемична обстановка получи Общинската аварийна дирекция в столицата. Специализирани...

гледай на живо

03.12.2020
 • в момента
  Новини
 • 00:20
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 07:00
  Денят на живо с Наделина Анева