Има ли нужда от министри или НПО-та ще управляват държавата

Нено Димо клекна на 20 псевдоеколози и лиши децата на Пазарджик от лъвчетата Масуд и Терез, праща ги в център за диви животни в Холандия

Лъвчетата

Лъвчетата

След протест на 20 души от неправителствената организация "Четири лапи" министърът на екологията Нено Димов клекна и праща лъвчетата Масуд и Терез от Разград, вместо в Пазарджик, където ги очакваха с отворени обятия, в разпределителен център за диви животни в Холандия. 

Вчера местната власт в Разград гласува Масуд и Терез да бъдат дарени на зоологическата градина в Пазарджик, за да могат местните деца да им се радват. Днес министърът обаче реши, че е над нея, очевидно забравяйки, че в тази държава все пак има разделение на властите, за да угоди на шепа лентяи, заети единствено със задачата да са на всяка манджа мерудия.  

Национално предателство, липса на воля да бъде взето, каквото и да е решение, грубо погазване на разделението на властите. Решението на министъра на екологията Нено Димов от днес е всичко изброено дотук.

Големият въпрос е - има ли изобщо нужда от министър или държавата ще се управлява от грантаджии. И каква е тази държава, която се огъва щом види на жълтите павета 20 протестъри, които тероризират властта от няколко години и са "важни" единствено в очите на шепа обвиняеми олигарси като Огнян Донев или Иво Прокопиев. 

Акцията на шайката от псевдоеколози продължи няколко седмици преди да бъде благословена от министър Нено Димов. Унижението му беше толкова голямо, че той дори излезе с мегафон, за да успокои безделниците. Шантажът пак успя! Грантаджиите успяха да откраднат лъвчетата Масуд и Терез от българска територия и ще ги изнесат в чужбина.

Тъжната съдба на невръстните животни от разградския зоопарк трогна цяла България преди три месеца, а колегите от „Телеграф“ поеха ангажимента да платят храната им. Впоследствие общинският съвет на Разград реши, че ще ги предостави на Пазарджик, където щяха да бъдат създадени най-добри условия за тяхното отглеждане.

Насред сагата грижата за бебетата лъвчета бе приватизирана от природозащитната организация Фондация „Дивите животни“, която обаче ги настани във ветеринарна клиника, собственост на видни протестъри и техни пипала в Зеления октопод от екоорганизации. Шефката на „Дивите животни“ Любомила Кривошиева е бивш кадър на „Зелени Балкани“, а във финансовите отчети на НПО-то й друго от пипалата на зеления октопод - Българска фондация биоразнообразие, фигурира като официален партньор.

Мрежата от екоорганизации, която действа в България от години и е разпростряла пипалата си във всички сфери на обществения живот, засмука и Масуд и Терез и си приписа еднолично грижата на съдбата им.

След като три месеца цяла България се грижи за живота на двете лъвчета, изведнъж се оказа, че двете НПО-та „Дивите животни“ и „Четири лапи“ претендират еднолично да се разпореждат със съдбата им.  

Нещо повече - Зеленият октопод реши, че Масуд и Терез са „стока за износ“ и организира изпращането им в разпределителен център за диви животни в Холандия. Същият този център е собственост на една от световните екоорганизации, с които родните НПО-та си партнират.

Градоначалниците на Разград и Пазарджик намериха друго решение - лъвчетата да отидат в Пазарджик, където да бъдат посрещнати с любов и грижа в новия си дом. Зоокътът в Пазарджик отговаря на всички европейските стандарти и има лиценз от МОСВ още от 2009-а, като през 2015-а е прелицензиран. Решението имаше широка обществена подкрепа, като зад него застанаха представителите на всички политически партии. 

Оказа се обаче, че волята на народа не влиза в сценариите на Зеления октопод и предизвиква само раздразнение у слугите му. Те упражниха небивал натиск, за да изпълнят плана си и да заработят жалките си заплати - да пратят Терез и Масуд извън пределите на страната и успяха.

Надсмяха се над държавата, над министъра на екологията, над общините Разград и Пазарджик, над хората, които живеят в тях!

Време е министрите да отстъпят мястото си на шайката грантаджии и рекетьори, поне да не лъжат хората, кой управлява тази държава. 

Ахмед Доган
17:38 | 11 Юли 2020 г.

Ахмед Доган благодари на симпатизантите на ДПС, ко...

17:38 | 11 Юли 2020 г.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви от летните сараи на Ахмед Доган в парк "Росенец", че целта на Движението е била да не се ...
Джак Чарлтън
17:30 | 11 Юли 2020 г.

Почина легенда на английския футбол

17:30 | 11 Юли 2020 г.
Днес на 85 години ни напусна английският полузащитник Джон „Джак” Чарлтън. Той е по-големият брат на легендата  на Манче...
Борислав Цеков
17:05 | 11 Юли 2020 г.

Борислав Цеков: Нападките на президента към съдебн...

17:05 | 11 Юли 2020 г.
Остра политическа реакция е искането на оставката на главния прокурор. Днешното изказване беше твърде категорично и еднозначно. Пряк...
17:00 | 11 Юли 2020 г.

Разярен бик наръга в корема работник от кравеферма...

17:00 | 11 Юли 2020 г.
Разярен бик нападнал и наръгал в корема работник от кравеферма в монтанското село Разград, община Вълчедръм. Това съобщиха от полицейскат...
16:48 | 11 Юли 2020 г.

Македонски лидер: Без споразуменията с България и ...

16:48 | 11 Юли 2020 г.
"За всички нас е ясно, че без споразуменията с Гърция и България щяхме да сме далеч както от НАТО, така и от ЕС и затова съм против ...
Реал Мадрид
16:47 | 11 Юли 2020 г.

Реал Мадрид с нова крачка към титлата

16:47 | 11 Юли 2020 г.
Реал Мадрид направи още една крачка до трофея в „Ла Лига”. „Белият балет” победи като домакин Алавес с 2:0. &...

гледай на живо

11.07.2020
 • в момента
  Офанзива с Любо Огнянов
 • 19:00
  Новини
 • 19:45
  Парламентът на фокус
 • 20:00
  Новини