Адвокат Людмил Рангелов: Издирваният за убийствата е психопат, много опасен, който му се изпречи

Той има 2 дни преднина и вероятно е вече далеч, опасява се бившият следовател

Адвокат Людмил Рангелов: Издирваният за убийствата е с поведение на психопат, много опасен за всеки насреща му

Адвокат Людмил Рангелов: Издирваният за убийствата е с поведение на психопат, много опасен за всеки насреща му

Ако издирваният Росен Ангелов е извършителят на убийствата в Нови  Искър, и е решил да се крие, вероятно е много далече, убеден е бившият следовател и един от най-известните адвокати у нас Людмил Рангелов.
 
"Той е опасен за цялото население, защото няма какво да губи, и всеки, който му се препречи, може да бъде потенциална жертва", каза още Людмир Рангелов пред бТВ.
 
Той определи престъплението като "безпощадно“, а поведението на убиеца, като поведение на "социопат и психопат“. "Наистина е много опасен, този човек трябва да бъде намерен час по-бързо и да бъде неутрализиран“, посочи гостът.
 
Той обаче каза още и че е възможно издирваният изобщо да не е в района, в който го търсят, тъй като има предимство от два дни, а освен това се твърди, че е добър планинар.

"C оглед на известните ни факти, е житейски правдоподобно и логично извършителят да е Ангелов, но това не означава непременно, че той го е извършил", добави Людмил Рангелов.

Той поддържа версията, че извършителят на зверското престъпление е само един. "Възможно е, защото очевидно е имало някакъв конфликт, но жертвите не са очаквали да се стигне до такова изостряне, изтъкна Рангелов.

Определено мотивът е "личен, емоционален и ако наистина се окаже, че това е извършителят, той вероятно е свързан с негови отношения с убитата жена Кети Кюхова".
 
Престъплението е "изцяло продиктувано от емоционални подбуди – страст,  гняв, ревност – смята Рангелов. – За това говори обстоятелството, че има толкова много жертви.
 
В най-лошия случай този човек има конфликт с Кети и Неделчо, останалите са невинни, (убил ги е) за да заличи свидетелите. А е възможно и да получи пълно удовлетворение, че до корен е изчистил всички близки хора на Кети Кюхова“.

Оръжието на престъплението, по данните на разследващите, е малокалибрено. "Вероятно е незаконно притежавано и просто до такова е успял да стигне. По законов път човек рядко избира такова оръжие, отделно Ангелов е осъждан и едва ли е получил разрешение за оръжие", коментира Рангелов.

Той смята, че убиецът е допуснал грешки. "Не изглежда всичко да е прецизно премислено, грешките може да се състоят в това някъде в помещенията или автомобила да има негови отпечатъци, дори следи от кръв или друг материал, който може да бъде използван за ДНК анализ", посочи Людмил Рангелов.


 

Дядо Коледа 2020 г.
21:58 | 05 Декември 2020 г.

Дядо Коледа се готви за социалната дистанция по пр...

21:58 | 05 Декември 2020 г.
Коледа несъмнено е най-семейният празник в християнския свят и макар мнозина да го прекарват с цялото си семейство, тази година тържества...
Китай заби знамето си на Луната
21:40 | 05 Декември 2020 г.

Китай постави знамето си на Луната (ВИДЕО)

21:40 | 05 Декември 2020 г.
Китай постави знамето си на Луната. Това е част от мисията на китайската космическа сонда "Чан'ъ-5 , която взе проби от повърхно...
Брекзит
21:11 | 05 Декември 2020 г.

Преговорите по Брекзит продължават и в неделя

21:11 | 05 Декември 2020 г.
Великобритания и ЕС постигнаха напредък в преговорите за бъдещи отношения след Брекзит, но съществените разлики остават в същите три обла...
Полагане на газови тръби
20:38 | 05 Декември 2020 г.

САЩ настоява за мораториум върху „Северен поток-2"

20:38 | 05 Декември 2020 г.
САЩ поискаха от Германия и Европейския съюз мораториум за продължаване на строителството на газопровода „Северен поток 2“ кат...
Петролен танкер
20:19 | 05 Декември 2020 г.

Иран е изпратил десетина танкера с гориво за Венец...

20:19 | 05 Декември 2020 г.
Иран е изпратил около десет танкера с гориво към бреговете на Венецуела, съобщи Bloomberg, цитирана от Дарик. Според източници на аге...
Коледен базар в София
20:09 | 05 Декември 2020 г.

Протестиращи нахлуха на Немския коледен базар

20:09 | 05 Декември 2020 г.
Недоволните от правителството излязоха за 150-и ден на протест в София, предава NOVA. Протестиращите нахлуха на Немския коледен базар...

гледай на живо

06.12.2020
  • в момента