Адвокат Людмил Рангелов: Издирваният за убийствата е психопат, много опасен, който му се изпречи

Той има 2 дни преднина и вероятно е вече далеч, опасява се бившият следовател

Адвокат Людмил Рангелов: Издирваният за убийствата е с поведение на психопат, много опасен за всеки насреща му

Адвокат Людмил Рангелов: Издирваният за убийствата е с поведение на психопат, много опасен за всеки насреща му

Ако издирваният Росен Ангелов е извършителят на убийствата в Нови  Искър, и е решил да се крие, вероятно е много далече, убеден е бившият следовател и един от най-известните адвокати у нас Людмил Рангелов.
 
"Той е опасен за цялото население, защото няма какво да губи, и всеки, който му се препречи, може да бъде потенциална жертва", каза още Людмир Рангелов пред бТВ.
 
Той определи престъплението като "безпощадно“, а поведението на убиеца, като поведение на "социопат и психопат“. "Наистина е много опасен, този човек трябва да бъде намерен час по-бързо и да бъде неутрализиран“, посочи гостът.
 
Той обаче каза още и че е възможно издирваният изобщо да не е в района, в който го търсят, тъй като има предимство от два дни, а освен това се твърди, че е добър планинар.

"C оглед на известните ни факти, е житейски правдоподобно и логично извършителят да е Ангелов, но това не означава непременно, че той го е извършил", добави Людмил Рангелов.

Той поддържа версията, че извършителят на зверското престъпление е само един. "Възможно е, защото очевидно е имало някакъв конфликт, но жертвите не са очаквали да се стигне до такова изостряне, изтъкна Рангелов.

Определено мотивът е "личен, емоционален и ако наистина се окаже, че това е извършителят, той вероятно е свързан с негови отношения с убитата жена Кети Кюхова".
 
Престъплението е "изцяло продиктувано от емоционални подбуди – страст,  гняв, ревност – смята Рангелов. – За това говори обстоятелството, че има толкова много жертви.
 
В най-лошия случай този човек има конфликт с Кети и Неделчо, останалите са невинни, (убил ги е) за да заличи свидетелите. А е възможно и да получи пълно удовлетворение, че до корен е изчистил всички близки хора на Кети Кюхова“.

Оръжието на престъплението, по данните на разследващите, е малокалибрено. "Вероятно е незаконно притежавано и просто до такова е успял да стигне. По законов път човек рядко избира такова оръжие, отделно Ангелов е осъждан и едва ли е получил разрешение за оръжие", коментира Рангелов.

Той смята, че убиецът е допуснал грешки. "Не изглежда всичко да е прецизно премислено, грешките може да се състоят в това някъде в помещенията или автомобила да има негови отпечатъци, дори следи от кръв или друг материал, който може да бъде използван за ДНК анализ", посочи Людмил Рангелов.


 

УВОЛНИХА СТРАШНИЯ НАЧАЛНИК ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ, заплашвал полицай (ВИДЕО)
22:07 | 03 Юли 2020 г.

Служител на АЕЦ „Козлодуй” е с положителна проба з...

22:07 | 03 Юли 2020 г.
Служител на АЕЦ „Козлодуй” е с положителна проба за Covid-19. Той се чувства добре и няма симптоми на заболяването. Поставен е под карантина...
Владислав Стоянов
22:06 | 03 Юли 2020 г.

Владо Стоянов разказа пред Канал 3 за най-специалн...

22:06 | 03 Юли 2020 г.
Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов разкри в специално интервю за Канал 3, че най- специалната титла с разградчани е спечелената през...
21:10 | 03 Юли 2020 г.

Ще се сбъдне ли предсказанието на Дънов, че в бъде...

21:10 | 03 Юли 2020 г.
"Дънов е казал, че в бъдеще ще идвате на Рилските езера да изиграете упражненията си с хеликоптер". Това съобщи в предаването н...
20:43 | 03 Юли 2020 г.

Пожар в пилотската кабина приземи аварийно самолет...

20:43 | 03 Юли 2020 г.
Самолет на ирландската нискобюджетна компания „Ryanair”, изпълняваща полет от Берлин за Атина, кацна аварийно на летището в С...
Великобритания, флаг, знаме
20:31 | 03 Юли 2020 г.

Официално: Българите, пристигащи във Великобритани...

20:31 | 03 Юли 2020 г.
Великобритания обяви списък на държави, чийто граждани ще влизат на острова свободно без карантина. България не е част от него. Това озна...
20:12 | 03 Юли 2020 г.

Моторист блъсна жена на пешеходна пътека в Благоев...

20:12 | 03 Юли 2020 г.
42-годишен моторист блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград. И двамата са транспортирани за преглед в МБАЛ-Благоевград, предава БГН...

гледай на живо

03.07.2020
  • в момента
    Новини
  • 23:20
    Денят на живо с Наделина Анева