Беновска: Г-жо Нинова, поемате ли отговорност за Шушана през нощта - лампата светела, но я е нямало - като сте против Истанбулската конвенция?!

И сигурна ли сте, че самата БСП няма да Ви отхвърли заради едноличното Ви управление на партията-столетница?!

Беновска пита и тази неделя: Политиката, глупако! - ето кой ще отговаря
Източник: Канал 3

Беновска пита и тази неделя: Политиката, глупако! - ето кой ще отговаря

Не се ли тревожите, г-жо председател на БСП Нинова, че Шушана, момиче от стара еврейска песен, възродила се като синоним на "добро момиче“ в Бг- социалните мрежи, е в опасност – лампата у дома й свети, а нея я няма
 
Наско Ментата тревожно съобщава в песен: "Снощи минах покрай вас. Лампата ти светеше. Лампичката светеше, Шушана, а теб те нямаше…“
 
Да попитаме и заместничката Ви в БСП Деница Златева, която е и заместник-председател в Европа на „Жени ПЕС“- Деница,знаете ли Шушана как е? Нали на този пост сте длъжна да защитавате правата на жените, а и собствените си женски права?!
 
Знаете ли, Деничка и Корнелия, колко „Шушани“ са похитени , насилени, бити, убити, унизени, обезправени? Вие, Корнелия и Деница, не сте ли унижавани, употребявани и изоставяни публично или дискретно от мъже….
 
Не сте ли били в ролята на "обичащата жена“, която по своя воля - заради служебния и икономически просперитет на мъжа, Ваш спътник в живота, заради осигуряване за него на престижни и високоплатени постове, екстри от битов и друг характер, сте го обгрижвали с питки, шкембе, издръжка, апартаменти, а той си взима секретарка с мерки на плеймейтка и Ви унижава?!
 
Освен, че и двете отказахте защита на женските права, г-жи Нинова и Златева, Вие и двете саботирате избора на Сергей Станишев за нов мандат като председател на ПЕС.
 
И не само това. Застрашавате вековната социалистическа партия БСП да бъде блокирана в ПЕС. Тези Ви действия не са ли белег за черна неблагодарност към Станишев, който е двигател и гарант за издигането и на двете Ви?
 
Това, г-жо Нинова, някак напомня и на начина, по който се опитвате да се освободите и от пловдивския лидер на БСП Георги Гергов, благодарение на чиято подкрепа станахте и председател на БСП.
 
Известно е, че жените имат силно оръжие да се защитават от мъжете и то се нарича "женско коварство“, но защо не защитавате правата на жените с приемане на норми, а не с методи, които будят неуважение към Вас лично и жените като категория?
 
Аз също имам свои задръжки по повод норми в Истанбулската конвенция, но нека има сблъсък на позиции и аргументи, а не по женски да извиваме на ръцете на мъжете, ако искаме женските ръце да не бъдат извивани.
 
С подобно поведение Вие подлагате на съмнение годността на жените да участват пълноценно в голямата политика. И потвърждавате възгледа, че жените трябва да си стоят в кухнята.
 
И ето Ви доказателство, г-жо Нинова - битовите Ви аргументи в политиката за вот на недоверие към ГЕРБ бяха разбити от един мъж – почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Коледа! Доган, с деликатен текст ,Ви каза, на Вас, Нинова – "бяхте таман на мястото си в кухнята с тестото - да си месите погачата.“
 
Цитирам Доган:
 
"Първо, във вътрешно-политически план предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година все още не е стихнала: кой-кого ще "елиминира“, "смачка“ или "победи“ вече работи в личностно измерение и тъкмо затова излиза извън нормалните граници на изразяване с Езика на политиката;
 
Второ, обективната неопределеност на външно-политическия проспект задава безпокойство и тревожност, което се равнява на "наливане на масло в огъня“ във вътрешно-политически план.
 
Всеки от нас е наясно, че всяко управление си има проблеми, унаследени от предишни правителства или създадени от актуално управляващите. Разбира се, те трябва да бъдат коригирани чрез опозиционни политики. В крайна сметка в това се състои и смисълът на политическия плурализъм във всяка демократична държава.
 
Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически Език.
 
Не е по–маловажен и въпросът за вота на недоверие към правителството в началотo на председателството на ЕС. Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела.
 
Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори?
 
Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.
 
Тогава какво правим?
 
Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца.
 
И отново влизаме в опасната спирала на предсрочни избори само и само дa си намерим място в централната властова система на държавата. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата.“
 
И още един мъж, тези дни, Ви даде косвен урок как се вдъхновява една нация - Доналд Туск, председателят на ЕС, на чист български език, с български стихове и анализ на българската история, окрили българите при откриването на европредседателство ни.
 
Той започна със стихотворението на Иван Вазов "Отечество любезно".
 
"Отечество любезно, как хубаво си ти!
 
Как чудно се синее небето ти безкрайно!
 
Как твоите картини меняват се омайно!
 
При всеки поглед нови, по-нови красоти."
 
Тези думи на Иван Вазов, чието име носи този театър, улавят духа на днешното празненство. "При всеки поглед нови, по-нови красоти" – тази мисъл ме съпътства днес като председател на Европейския съвет и като поляк.
 
Защото като поляк аз добре разбирам колко много работа, кураж и решимост ви е струвало на вас, българите, да постигнете тези европейски успехи за вашето отечество. Никой не ви е дал нищо даром. Вие самите, на първо място, сте творците на този исторически обрат, на тези "нови, по-нови красоти".
 
По-младите поколения навярно свързват театъра, в който се намираме сега, по-скоро с известния актьор Захари Бахаров и ролята му в култовия сериал "Игра на тронове", отколкото с поезията на Вазов.
 
Историята на Балканите е по-драматична и по-интересна от сценария на "Игра на тронове", макар в нея да няма дракони. Всички ние бихме искали настоящето и бъдещето на Балканите да наподобяват по-малко сценарии на драматични филми. Стабилност, сигурност, благоденствие – това заслужават хората в целия този регион. А Европейският съюз съществува, за да превърне именно този сценарий в реалност.
 
Добре е, че един от приоритетите на Българското председателство е бъдещето на Западните Балкани. Кой друг, ако не вие, потомците на Спартак, наследниците на най-старата държава в Европа, вие, които никога не сте загубили бойно знаме в битка, кой друг би бил на висотата на тази важна и изключително трудна задача – да се поднови Европейската перспектива за целия регион.
 
Вие винаги сте били решителни и смели, което потвърдихте и през последните години. Ето защо аз вярвам, че вашето председателство ще бъде толкова резултатно, колкото преди четвърт век беше Христо Стоичков в Световната купа. С Министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски воин, ще се справите!“
 
Ще намерите ли и Вие, Корнелия Нинова, точните думи, верните тези, за да вдъхновите народа да Ви избере за водач на България – за каквато се самономинирате Вие сама?
 
Каква е собствената Ви самооценка – от 2009 г., вече 9-та година, БСП не е печелила парламентарни избори, а в София не е управлявала от 1990-та година - 28 години
 
И сигурна ли сте, че самата БСП няма да Ви отхвърли, заради едноличното Ви управление на партията-столетница?!
 

Етикети: Беновска пита
21:56 | 09 Юли 2020 г.

Капитанът и голмайсторът на Лудогорец за титлата, ...

21:56 | 09 Юли 2020 г.
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков и голмайсторът на шампионите Клаудиу Кешеру споделиха пред камерата на Канал 3, че следващата голя...
Полиция
21:47 | 09 Юли 2020 г.

Гърците протестират срещу нов закон

21:47 | 09 Юли 2020 г.
Хиляди гърци демонстрираха днес срещу нов закон за затягане на правилата за улични протест, който беше критикуван от опозицията като неде...
Гей
21:30 | 09 Юли 2020 г.

Норвегия ще приема приоритетно бежанци с хомосексу...

21:30 | 09 Юли 2020 г.
Норвегия е първата страна в света, която официално обявява, че ще приоритизира приемането на бежанци с различна сексуална ориентация. Тов...
Социални мрежи
21:14 | 09 Юли 2020 г.

Букурещ включи онлайн насилието в Закона срещу дом...

21:14 | 09 Юли 2020 г.
Румънското правителство прие промени в Закона срещу домашното насилие, според които онлайн тормоза вече е криминално престъпление с реалн...
Мирела Иванова
21:00 | 09 Юли 2020 г.

Мирела Иванова: Родителите трябва да запознаят дец...

21:00 | 09 Юли 2020 г.
Днес честваме 170 години от раждането на „Патриарха на българската литература“ - Иван Вазов, а по този повод драматургът от Н...
Румен Радев и Илияна Йотова
20:34 | 09 Юли 2020 г.

Румен Радев оглави протеста след арестите на „Донд...

20:34 | 09 Юли 2020 г.
Акция и арести в президентството. Задържани са двама от приближените на президента Румен Радев. За разгласяване на държавна тайна е отвед...

гледай на живо

10.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 00:25
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин