Олигарсите атакуват Брюксел с политкомисари

Тролове на заплата налазиха Еврокомисията

Иво Прокопиев, Сащо Дончев, Стояна Георгиева, Иван Бедров и Теодор Захов
Източник: БГНЕС

Иво Прокопиев, Сащо Дончев, Стояна Георгиева, Иван Бедров и Теодор Захов

Коментар: "Монитор"

Олигарсите, обединили финанси и медии в клуб по интереси, за да клатят държавата, атакуваха дори и Брюксел в опит да се спасят от наближаващото възмездие за престъпленията им. 

Босовете Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев и Сашо Дончев, първите трима от които са подсъдими, очевидно изпаднаха в ступор заради планираните промени в конституцията за отпадане на давността на престъпления, свързани с приватизацията, одобрените на първо четене мерки за спиране на вторичния грабеж на активите на КТБ, както и осветяването на замесените в тези далавери.

Поради тази причина управляваната от тях Фабрика за фалшиви новини заедно с присъдружните им пера и гласове на заплата започнаха да атакуват всичко и всички, които под някаква форма поддържат позитивния имидж на страната ни.

Под техните удари попаднаха председателят на Европейския съвет Доналд Туск заради вдъхновяващата му реч, хвалеща България. Шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер също беше омаскарен, тъй като непрестанно демонстрира подкрепата си за българското правителство. Дори президентът на САЩ Доналд Тръмп е обявен за враг на родните олигархични медии, тъй като първи повдигна темата за разпространяването на фалшиви новини и поде битка с тяхното разобличаване.

Просто „умните и красивите“, за каквито се опитват да се изкарат говорителите на задкулисието у нас, отдавна искат да наложат монопол над истината. И в безпрецедентните си опити да я приватизират, както менторите им „приватизираха“ за жълти стотинки икономиката на страната, достигнаха нови нива на безочие, пробвайки се дори да наложат на Брюксел цензура пред кого може и пред кого не да говори.

Фабриката за фалшиви новини извърши безпрецедентен опит за натиск върху Представителството на Еврокомисията в България от една страна и за цензура върху вестник и агенция „Монитор“ от друга.

Туитър страницата на Представителството бе залята с недоволни и изпълнени с неистини коментари на лица, отдавна саморазобличили се като участници в мръсните игри на менторите на задкулисието в страната. В атаката като таран се включи и изданието на подсъдимия за данъчни престъпления за 63 млн. лв. фармацевтичен бос Огнян Донев - „Клуб Зет“.

Причина за тази невъобразима по наглост кампания, съпоставима с времената на мракобесната ДС пък бе интервю на "Монитор" с еврокомисаря по миграция и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос. Интервюто за „Монитор“ е едно от малкото, дадени от еврокомисари досега за български медии, като в него Димитрис Аврамопулос коментира в напълно откровен тон ключови теми като Шенген, миграционната криза и отношенията на ЕС със Западните Балкани. Казва ясно също така, че съвсем скоро страната ни ще е част от Шенгенското пространство.

Добрата новина за всички граждани на България обаче явно е лоша за Фабриката за фалшиви новини, защото публикуването на интервюто и ришерването му от страна на Представителството на ЕС в Туитър страницата му отприщва истинско тролско недоволство.

Атаката, която де факто е атака срещу самите устои на един от основните демократични принципи – свобода на словото и достъпа до информация, премина в два етапа. При първия цяла плеяда от лицата на фабриката заляха акаунта на ЕК в Туитър с коментари, изпълнени с клевети и лъжи.

Сред участниците в атаката са както представители на сайта „Биволъ“ , така и компрометирани като изпълняващи заръките и преповтарящи опорните точки на подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Цветан Василев имена като Иван Бедров, Мирослав Иванов, Борислав Сандов, Самуил Петканов и др. Всички те обаче пропускат да споменат нещо много важно в коментарите си под туита на ЕК – че са в ситуация на конфликт на интереси, защото далаверите, в които са намесени, са вадени наяве именно от медиите от нашата издателска група. Очевидно е, че троловете на задкулисните кръгове няма как да харесват медии, които вадят истината за тях.

Ситуацията започва да мирише съвсем на сценарий, писан в лабораториите на ДС, когато в хора на омразата се включва и изданието на подсъдимия бос Огнян Донев - „Клуб Зет“. С назидателен тон и размахан пръст сайтът задава политкомисарския и абсолютно недопустим въпрос за всички свободни журналисти защо еврокомисарят Димитрис Аврамопулос е дал интервю за в. "Монитор".

Питането не само е публикувано само в бутиковото онлайн издание, но е изпратено и до представителството на Еврокомисията в София. Да питаш еврокомисар защо говори пред една или друга медия, е нагло. Да питаш представителството на Еврокомисията, защо публикува линк към въпросното интервю, е още по-нагло. Комбинацията от двете обаче връща спомена от едни мракобесни времена, в които ДС и нейните политкомисари, а не демократичните принципи и пазарната икономика диктуваха кой какво пише и чете и къде дава интервюта.

В конкретния случай още по-страшното е, че въпросните тролове, изповядващи принципите и действащи с маниерите на политкомисарите се вихрят, скрити зад маската на самозвани борци за свобода на словото.

Медиите от издателската ни група обаче изповядваме демократичните принципи. Считаме също така, че не само е чест за всяка сериозна медия, но и неин дълг към читателите й да зададе от тяхно име вълнуващите ги въпроси на хората, които вземат решенията за бъдещето на целия Европейски съюз. Това се знае както от всички представители на журналистическата професия, така и от широката публика, сериозна част от която редовно чете медиите от нашата издателска група – вестник и агенция „Монитор“, вестник „Телеграф“, както и вестник „Политика“.

Доверието на читателите, на което се радват нашите издания от години, е трън в очите на замиращите медии на олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев. Причината за това пък е очевидна – разкритията, които изданията правят с факти и доказателства за аферите на горепосочените босове. И това се знае от всички, включително и хора, четящи медиите на престъпните босове. Ако се загледате в трите коментара под статията на „Клуб Зет“, ще видите, че всички те са силно критични... към авторите от самия „Клуб Зет“.

 
12:15 | 26 Ноември 2020 г.

В Сърбия арестуваха българи с над 200 хил. евро и ...

12:15 | 26 Ноември 2020 г.
Служители на сръбското министерство на вътрешните работи, Управлението на криминалната полиция в сътрудничество със Специалния отдел за б...
ваксина
12:03 | 26 Ноември 2020 г.

Правителството предлага сключване на договор за по...

12:03 | 26 Ноември 2020 г.
Правителството предлага сключване на договор за покупка на ваксина Janssen срещу коронавируса. Това става ясно от проекторешение, внесено...
11:54 | 26 Ноември 2020 г.

21-годишният им внук признал за убийството на възр...

11:54 | 26 Ноември 2020 г.
Задържаха роднина за убийството на възрастна двойка в Шумен. В понеделник във вилната зона на града бяха открити окървавените тела на 75-...
11:41 | 26 Ноември 2020 г.

Ананиев: Бюджет 2021 г. има достатъчно буфери, сле...

11:41 | 26 Ноември 2020 г.
"Бюджетът за 2021 г. дава ясен хоризонт за реализиране на политики и мерки. В него има предвидени достатъчно буфери. Следващото прав...
нс
11:31 | 26 Ноември 2020 г.

Парламентът окончателно одобри държавния бюджет за...

11:31 | 26 Ноември 2020 г.
След тридневен маратон парламентът окончателно одобри Закона за държавния бюджет за 2021 г., съобщава БГНЕС.   Депутатите о...
Плащане
11:24 | 26 Ноември 2020 г.

Данъчните облекчения за родители ще се ползват пре...

11:24 | 26 Ноември 2020 г.
Данъчните облекчения за родители ще могат да се използват през 2022 г. Това стана ясно по време на разглеждането на държавния бюджет за 2...

гледай на живо

26.11.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини