Каролев за Тома Белев: Като видя глупав човек, получавам алергия! (ВИДЕО)

Проблемът с този лъжец е непрекъснат, той затова не иска да влиза в студио с мен, избухна икономистът в Денят на живо

Каролев за Тома Белев: Като видя глупав човек, получавам алергия!
Източник: Колаж Канал 3

Каролев за Тома Белев: Като видя глупав човек, получавам алергия!

Когато видя, че някой е глупав, получавам алергия, това каза в "Денят на живо" по Канал 3 икономистът Владимир Каролев по адрес на еколога Тома Белев. "Аз съм емоционален, родителите  ми казват, че съм бил такъв още в детската градина", добави Каролев, заклет турист и сноубордист.
 
Той дори заплаши да си тръгне на мига от студиото на "Денят на живо" след включване на живо на Белев от поредния протест на жълтите павета на зелени срещу втората кабинка в Банско. 
 
Икономистът се подразни силно от предположение на еколога, че Владо Каролев никога не е излизал на протест срещу изсичането на горите. "С господин Каролев, като специалист по всичко, не искам да влизам в дебати. Питайте кога той е бил на протест в защита на горите", подхвърли Тома Белев от тротоара пред Президентството.
 
"Не мога да го слушам този лъжец вече 10 минути лъже вече, тръгвам си, ако продължи - доведете го тук да ви кажа за какво лъже", реагира бурно Каролев в студиото. "Ще му обясня, че не само съм бил на протест, но включително съм гонен от бракониери край Банско преди 3 г. с бензинови резачки. Ако се подготвите, ще видите, че в Банско няма сеч, защото там има стопанин.
 
А от другата страна, в Рила, там, където ме гониха бракониери, там има сеч. Проблемът с този лъжец (Тома Белев) е непрекъснат, той затова не влиза в студио с мене. Тези локуми за оценка на въздействието - ако беше забил забил и един пирон, ако беше извадил и едно разрешение за строителство, щеше да знае, че за лифта, за писти има изискване за ОВОС (Оценка за въздействието върху околната среда).
 
Решението на МС от 28 декември, което отдавна трябваше да бъде взето, то позволява на концесионера да направи предложение за инвестиция, едва след оценката еколозите може да реагират.
 
Прочетете закона. Ако отидеш там, където се изисква ОВОС, има си закон, ако получиш разрешение, трябват ти документи, и ако този ОВОС е негативан, няма кой да си даде разрешение", поясни емоционално Каролев.
 
На предложението на другия гост в студиото - Симеон Славчев от Софийски общински съвет, всички заинтересовани да седнат на една маса и да решат проблемите, икономистът опонира: "Нищо няма да стане и до края на този Столичен съвет, ще го кажа 100 пъти, ако трябва, докато не се променят законите. Каквото и решение да вземете за Витоша, без проблемите на закона, нищо не може да стане. 
 
Има само един начин за разрешаването на проблемите и в парк Витоша, и в парк Пирин и на всички 32 района - да се променят законите за защитените територии, както е по целия свят", натърти Владо Каролев.
 
Какво каза още Владо Каролев в "Денят на живо" - вижте видеото:
Етикети: Денят на живо
„Междузвездни войни“
20:21 | 07 Юли 2020 г.

Домашно кино: Юли е месец за маратон с джедаи

20:21 | 07 Юли 2020 г.
Едва ли в историята на киното има по-култова поредица от „Междузвездни войни“. Едва ли има по-ефективен начин, за да привлече...
Хапчета
19:42 | 07 Юли 2020 г.

Словашките власти заловиха 1,5 тона метамфетамини

19:42 | 07 Юли 2020 г.
Словашките власти обявиха днес, че 1,5 тона метамфетамини, контрабандирани от Мексико, са открити и иззети в края на май. Тук може да...
Луиджи ди Майо и Екатерина Захариева
19:35 | 07 Юли 2020 г.

Захариева и Луиджи Ди Майо обсъдиха изхода от криз...

19:35 | 07 Юли 2020 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи и международното сътрудничество на Италия...
Пожарна
18:57 | 07 Юли 2020 г.

Екипи от огнеборци гасят пожар в предприятие в Сре...

18:57 | 07 Юли 2020 г.
Към 17:36 часа е постъпил сигнал за възникнал пожар в предприятие за преработка на пластмаси в Средец, съобщиха от МВР На място са из...
Правосъдие
18:54 | 07 Юли 2020 г.

Апелативният съд призна за виновен бившия началник...

18:54 | 07 Юли 2020 г.
Бившият началник на Онкологичния център в Пловдив Красимир Вальов беше осъден на три години условно лишаване от свобода с изпитателен сро...
Георги Братоев
18:51 | 07 Юли 2020 г.

Георги Братоев: Присъствието на повече млади момче...

18:51 | 07 Юли 2020 г.
Присъствието на повече млади момчета е стимул за по-възрастните. Това заяви волейболният национал Георги Братоев преди днешната открита з...

гледай на живо

07.07.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини