Огнян Дъскарев: При президента Тръмп Америка за 1 г. забогатя с 6 трилиона долара

Той направи безброй гафове заради недостатъци в характера, но на тези години е късно да се променя, каза журналистът

Източник: Канал 3

Откакто Доналд Тръмп е президент, Америка забогатя с 6 трилиона долара и икономиката й е в подем, така журналистът Огнян Дъскарев обобщи в "Денят на живо" първата година от мандата на милиардера начело на САЩ.
 
"Когато встъпи в длъжност индексът Дау Джоунс беше около 18 000, а вчера вече беше към 26 000 - това означава, че 50% от американците забогатяха, тъй като печелят от покачването на пазарите и на борсата, защото си държат там парите", изброи Огнян Дъскарев. 
 
Реформата с орязването на корпоративния данък от 35% на 21% вече дава конкретни резултати за милиарди, посочи още журналистът, експерт по Америка
 
"В Америка се върна най-голямата американска фирма в света - Apple, те си бяха изнесли капитала навън. А сега връщат 250 милиарда долара, върху тях ще платят 38 милиарда данъци и ще вложат 350 милиарда долара през следващите 5 години в икономиката на Америка. Върна се и ФИАТ-Крайслер от Мексико, и много други големи компании се върнаха", изброи Огнян Дъскарев.
 
Той отхвърли критиките, че данъчната реформа облагодетелствала само богатите и големите корпорации
 
"Когато са добре богатите, ще са добре и другите. Десетки компании след реформата с данъците, обявиха, че раздават бонуси на служителите си. Още следващия месец всеки среден американец ще почувства също ефекта, тъй като ще плати със средно 2000 долара по-малко данъци."
 
Дъскарев добави, че след като Тръмп отменил 900 икономически уредби, "които задушаваха икономиката", сега в страната се наблюдава глад за работна ръка, като посочи, че при последното си посещение в САЩ навсякъде е наблюдавал обяви за търсене на служители е работници. 
 
Сред другите успехи на президента Доналд Тръмп е изваждането на страната от Парижкия договор за климата. 
 
"Той изкара Америка, за да спести няколкостотин милиарда долара на американските данъкоплатци. Във връзка с климатичните промени, това, което го противопоставя на Европа, е че освободи два големи петролопровода,  които бяха спрени от Обама под натиска на зелените", изтъкна още Огнян Дъскарев.
 
"Преди десетина дни Щатите станаха нетен износител на природен газ, което е главно благодарение на шистовата революция. Ето това са неща, срещу които Европа е против, бидейки екологична, но се оказват добри за Америка. 
 
Терминът "глобално затопляне" бе заменено с политкоректното "климатични промени", но едва ли Тръмп ще се огъне по тази тема", такава прогноза направи Дъскарев за предстоящото участие на Тръмп на Световния икономически форум в Давос. 
 
"Той ще бъде обвинен от глобалистите, че е протекционист, защото е против многостранните договори, които ощетяват страните. Америка като най-голямата световна икономика винаги може да разчита на двустранни договори с всички страни, затова и в този смисъл той ще спечели", подчерта Огнян Дъскарев.
 
Той свърза ожесточените дебати в България около спорната Истанбулска конвенция с едно от първите решения на Доналд Тръмп начело на САЩ: "Друго много важно нещо, което направи Тръмп, за което, кой знае защо, не се говори, е да премахне заповедта на Обама всички училища да въведат транссексуални тоалетни."
 
Въпреки тези положителни стъпки, Доналд Тръмп е силно оспорван в страната, за което не помагат собствените му действия и недостатъци в характера, посочи Огнян Дъскарев.
 
"Той раздели Америка - тя винаги е била разделена, но сега е особено тежко разделена. Той направи и безброй гафове, има недостатъци на характера, но на тези години човек няма как да се промени. И особено като седне вечер в Туитър, съветниците му изпадат в ужас.
 
Това са недостатъци на характера, които оказват влияние - ако си президент на най-великата страна, трябва да внимаваш какво говориш и пишеш", сподели още Огнян Дъскарев.
 
 
Етикети: Денят на живо
мъж, жена
22:10 | 14 Юли 2020 г.

Сексът веднъж седмично прави хората щастливи

22:10 | 14 Юли 2020 г.
Изследване, проведено от университета в Торонто, разкрива, че има връзка между секса и това колко е щастлив човек, като препоръчителната ...
проверка
21:54 | 14 Юли 2020 г.

От 15 юли - влизаме в Гърция само с отрицателен PC...

21:54 | 14 Юли 2020 г.
От сряда, 15 юли, до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП "Кулата-Промахон" пътуващи само с отрицателен тест за COVID-...
Красен Кралев
21:41 | 14 Юли 2020 г.

Красен Кралев: Вижте кой е "журналистът", близък н...

21:41 | 14 Юли 2020 г.
Спортният министър Красен Кралев направи големи разкрития за Огнян Стефанов, който е един от събеседниците на Васил Божков от скандалните...
душ
21:28 | 14 Юли 2020 г.

Нулеви сметки за топла вода през юни в София

21:28 | 14 Юли 2020 г.
Във фактурите има само суми от такси за отчитане на уредите Немалко абонати на столичната топлофикация вече получават нулеви сметки за па...
21:16 | 14 Юли 2020 г.

Ограничават движението по Южната дъга на Околовръс...

21:16 | 14 Юли 2020 г.
Пътното платно, тротоарите и спирките на градския транспорт на Софийския околовръстен път – Южна дъга ще бъдат измити с помощта на ...
Министерство на културата
21:00 | 14 Юли 2020 г.

Коронавирусът влезе и в Министерството на културат...

21:00 | 14 Юли 2020 г.
Служител на Министерството на културата е с положителен тест за наличие на коронавирус. Резултатът от положителната проба стана ясен днес...

гледай на живо

15.07.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини