Джейхан Ибрямов: Свободните граждани на България ще кажат Баста на това управление

Депутатът от ДПС призова премиера да демонтира националистите от властта

Джейхан Ибрямов: Свободните граждани на България ще кажат Баста на това управление
Източник: Канал 3

Джейхан Ибрямов: Свободните граждани на България ще кажат Баста на това управление

Свободните активни граждани на България ще кажат някой ден "баста" на това управление. Рано или късно това правителсво ще си замине, защото вотът на недоверие доказа основната си цел - неадекватността на сегашния модел. Тази констатация направи в "Денят на живо" депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов.
 
Според него сега коалицията е не двойна - ГЕРБ и ОП, а тройна - с групата на Марешки. "Ние говорим за неадекватната визия за управление на това правителство. Това е големият проблем на това управление, и оттам произтичат всички нехубави неща, които се случват в политиката ни."
 
За дебатите около внесения от БСП вот на недоверие по темата "корупция", който бе подкрепен с гласовете на ПГ на ДПС, Ибрямов добави: "Какво видяхме - нападки, нападки един срещу друг, и иди обяснявай на българския гражданин, че нямало корупция".
 
Той директно посочи като пример за корупция вицепремиера Валери Симеонов. "В негови хотели отсядат войници. Ние имахме специална пресконференция на тази тема, призовахме и премиера, и президента, и председателя на НС да се изкажат по този въпрос".
 
Джейхан Ибрямов призова премиера Борисов да "демонтира" крайните националисти от коалиционното правителство.
 
"Призоваваме премиера да преразгледа коалиционната си политика и да демонтира крайните националисти от властта, защото са вредни за България", каза депутатът.
 
Той обясни, че от ДПС са подкрепили антикорупционния закон на ГЕРБ, защото "програмите на ГЕРБ и ДПС съвпадат на 95%". 
 
Запитан от водещата Мая Костадинова дали ДПС ще гласуват срещу Истанбулската конвенция при ратифицирането й в НС, след като и Главното мюфтийство се обяви срещу нейни текстове, Джейхан Ибрямов подходи завоалирано: "Винаги е изключително важно, когато ДПС гласува - ние имаме много принципни позиции.
 
Но виждате на какви позиции са премиерът и ПГ на ГЕРБ, които изтеглиха Истанбулската конвенция. Когато предлагаш закони, които да са от полза на обществото, без да обясняваш защо, какво се крие в тях, има ли скрити уловки, измъкване от тази ситуация като че ли почти няма.
 
Но аз съм сигурен, тъй като българското общество е много грамотно, винаги когато има диалог, това ще даде възможност да узреем за това, за което се говори в тази конвенция.
 
За пореден път и тук управляващите дори нямат "проба-грешка" - те пак предлагат нещо от въздуха паднало. И това е голямата слабост на това управление. Ето защо първо моделът трябва да бъде сменен."
 
 
Етикети: Денят на живо
Амаду Гон Кулибали
21:52 | 08 Юли 2020 г.

Почина премиерът на Кот д‘Ивоар Амаду Гон Кулибали

21:52 | 08 Юли 2020 г.
Премиерът на Кот д'Ивоар Амаду Гон Кулибали почина на 61-годишна възраст. Както Ройтерс съобщи, това заяви президентът Аласейн Уатара...
Янко Янков
21:36 | 08 Юли 2020 г.

Янко Янков: Стига с този популизъм - президентът з...

21:36 | 08 Юли 2020 г.
Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно ...
Басейн
21:33 | 08 Юли 2020 г.

Как коронакризата може да увеличи рисковете от уда...

21:33 | 08 Юли 2020 г.
Едва ли сте предполагали, че коронакризата би могла да доведе до повече удавяния, нали? Поне ние не сме го допускали, докато не прочетохм...
Владимир Путин и Си Дзинпин
21:05 | 08 Юли 2020 г.

Путин и Дзинпин ще засилят партньорството си в ене...

21:05 | 08 Юли 2020 г.
Владимир Путин и Си Дзинпин проведоха телефонен разговор днес, на който решиха, че руснаци и китайци трябва да задълбочат междусъседските...
Доц. Рачо Стойчев и д-р Мария Христова
21:00 | 08 Юли 2020 г.

Как пандемиите са променили хода на историята по с...

21:00 | 08 Юли 2020 г.
Пандемиите неведнъж са се превръщали в двигателя на промяната за човечеството, защото в името на нашето оцеляване сме се видели принудени...
Детска градина
20:46 | 08 Юли 2020 г.

Затвориха забавачка в Добрич заради служител с COV...

20:46 | 08 Юли 2020 г.
Детска градина №17 в Добрич е затворена заради положителна проба за коронавирус на човек от персонала. Утре ще бъдат направени PCR те...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо