Прокопиев или децата на Пазарджик - кой е по-скъп на премиера

Борисов суспендира местната власт, вече отменя решения на два общински съвета

Терез и Масуд ще отпътуват за Холандия

Терез и Масуд ще отпътуват за Холандия

Драмата с лъвчетата Терез и Масуд приключи! Иво Прокопиев, съпругата му Галя и няколко дежурни протестъри решиха съдбата им напук на българските закони и общество. Утре могат да решат, къде да живеят и вашите деца - да ги пратят в някой изправителен дом, ако не им харесва, как ги възпитавате. Това е положението.

Преди минути сайтът "Дневник" , собственост на обвиняемия за организирана престъпна група (ОПГ) Иво Прокопиев, излезе със сензационната новина, че "премиерът Бойко Борисов е поискал от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе и от Българската агенция по безопасност по храните пълно съдействие за конфискуването на лъвчетата Масуд и Терез от община Разград и се е ангажирал до 20 дни животните да заминат за спасителния център в Холандия, където ще бъдат под наблюдение на специалисти заради здравословните им проблеми". 

Окончателно: Лъвчетата заминават утре за Холандия

"Дневник" не цитира официален източник от Министерския съвет, защото ще е скандално да има такъв. Все пак в тази държава все още има някакви закони и разделение на властите. Гръмовната новина била потвърдена от "източник от политическия кабинет на премиера".

Галя Прокопиева е забравила само да спомене името на източника си, но това най-вероятно е шефът на премиерския кабинет Румяна Бъчварова, която е и майка на служителката на Прокопиева - Лора Филева. 

Не за първи път тайният източник на "Дневник" изнася информация от кухнята на премиера. Преди няколко месеца отново  "източник от кабинета" беше съобщил превантивно на въпросното издание за готвените от КОНПИ запори на обвиняемия Иво Прокопиев, което вече влиза в графата Наказатален кодекс.

И така, ако трябва да проследим хронологията на събитията, то денят на Борисов започна с молби към семейство Прокопиеви "да не му протестират за лъвчетата" Масуд и Терез. Премиерът се оказа и тънък познавач на дивите животни и отсече, че за малките ще е най-добре да отидат в разпределителния център в Холандия. 

За независимата местна власт - общинските съвети на Пазардиж и Разград, Борисов възкликна: "Някакъв инат страшен! Искаме ги тях! Ако има възможност да ги закарат в Африка, ние защо да ги държим в клетка? Харчим енергия за глупости".

Всъщност "енергията за глупости" не е нито на хората от Разград, нито на тези от Пазарджик, а на грантовите НПО-та, които под диктовката на кръга "Капитал" саботират всеки и всичко. 

Сега в "Капитал" тържествуват. Премиерът първо им се помоли, а после суспендира местната власт и реши еднолично, че конфискува лъвчетата. Така Терез и Масуд вместо да радват българските деца в зоологическата градина в Пазарджик, ще бъдат пуснати в дивата природа, където съдбата им е напълно неясна. За кефа на Прокопиеви и тишината пред министерските прозорци.

Жалко! В третия си мандат българският министър-председател демонстрира, че подсъдимият Иво Прокопиев му е по-скъп от децата на Пазарджик.  

11:54 | 26 Ноември 2020 г.

21-годишният им внук признал за убийството на възр...

11:54 | 26 Ноември 2020 г.
Задържаха роднина за убийството на възрастна двойка в Шумен. В понеделник във вилната зона на града бяха открити окървавените тела на 75-...
11:41 | 26 Ноември 2020 г.

Ананиев: Бюджет 2021 г. има достатъчно буфери, сле...

11:41 | 26 Ноември 2020 г.
"Бюджетът за 2021 г. дава ясен хоризонт за реализиране на политики и мерки. В него има предвидени достатъчно буфери. Следващото прав...
нс
11:31 | 26 Ноември 2020 г.

Парламентът окончателно одобри държавния бюджет за...

11:31 | 26 Ноември 2020 г.
След тридневен маратон парламентът окончателно одобри Закона за държавния бюджет за 2021 г., съобщава БГНЕС.   Депутатите о...
Плащане
11:24 | 26 Ноември 2020 г.

Данъчните облекчения за родители ще се ползват пре...

11:24 | 26 Ноември 2020 г.
Данъчните облекчения за родители ще могат да се използват през 2022 г. Това стана ясно по време на разглеждането на държавния бюджет за 2...
Индия
11:07 | 26 Ноември 2020 г.

Циклон връхлетя Индия със силни ветрове и дъждове ...

11:07 | 26 Ноември 2020 г.
Мощен циклон връхлетя тази сутрин южните брегове на Индия, придружен от силни ветрове и проливни дъждове, съобщи индийската метеорологичн...
10:55 | 26 Ноември 2020 г.

Съдът остави в ареста майката, обвинена за смъртта...

10:55 | 26 Ноември 2020 г.
Софийският апелативен съд остави в ареста Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански. Най-тежката мярка за неоткл...

гледай на живо

26.11.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини